Cselgáncs

2022.01.31. 15:00

Második lett Gercsák Szabina

A portugáliai Almadában megrendezett Grand Prix-versenyen kezdte meg a 2022-es szezont Gercsák Szabina, aki három ipponnal egészen az ezüstéremig menetelt, és így 2018 után állhatott újra dobogóra

IJF World Tour-eseményen. A DVTK 70 kilogrammos válogatottja az üzbég Nazarova ellen kezdte meg a szezonnyitót, akin ipponnal jutott túl. A második körben a világbajnoki ötödik Yeats-Brown következhetett, akivel Szabina a junior korcsoporttól kezdve minden évben több alkalommal is megmérkőzött már. A brit ellen ezúttal a diósgyőri judós nyert, ismét ipponnal. A fináléba jutásért az ifjúsági vb-ezüstérmes holland Visser ellen lépett tatamira Gercsák, akit kiválóan judózva harmadik ipponjával győzött le. A döntőben a horvát Lara Cvjetko ellen végül egy kiélezett mérkőzésen aranypontos hosszabbításban, intéssel ezüstérmet szerzett Flórusz János tanítványa, aki így a 2018-as üzbegisztáni harmadik helye után állhatott újra World Tour-eseményen dobogóra. 

 

Ugyanebben a súlycsoportban Czerlau Jennifer (Miskolci VSC) helyezetlenül zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!