PannErgy-Miskolci VLC

2021.12.04. 10:30

Felveszik a küzdős stílust

Szombaton 18 órától a kaposváriak ellen ugrik medencébe a miskolci pólósgárda.

Molnár István

2211127 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország PannErgy-Miskolci VLC - Szolnoki Dózsa OBI férfi vízilabda mérkőzés. képen: Vismeg Zsombor #12

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó: Bujdos Tibor

Tíz meccsen vannak túl a csapatok a férfi vízilabda OB I-ben, ezen találkozók közül hármat nyert meg a PannErgy-Miskolci VLC alakulata, míg hetet elveszített. Utóbbi statisztikai adatot gyarapította az MVLC legutóbbi összecsapása, amikor is Semanék november 27-én, hazai környezetben 18–4-re kikaptak az egyik bajnokesélyestől, a Szolnoki Dózsától. Az, hogy nem születik meglepetés, várható volt, de az is a realitásokat tükrözi, hogy a házigazdáknak 18, míg a vendégeknek 35 lövési kísérletük volt.

– Egy nagyon jó csapattal mérkőztünk meg – közölte Kis István, az MVLC vezetőedzője. – Annak, hogy ekkora lett a különbség, több oka is van. Az egyik, hogy figyelmetlenül játszottunk, a mérkőzés során 16-szor adtuk el a labdát. Amennyiben ez olyan csapat ellen történik, amely körülbelül hozzánk hasonló képességű, akkor akkora probléma nincs belőle, viszont a Szolnok klasszis gárda, és a felkínált, kapott alkalmakkal kíméletlenül élt. Tény az is, hogy hiányzott két emberünk, Sélley-Rauscher, illetve Tőzsér betegség, illetve sérülés miatt. A Tisza-partiak rendkívül kemény, szoros védekezést alkalmaztak, amely ellen nem csak nekünk nehéz vízilabdázni. Az ilyen helyzetben még inkább bátornak kell lenni, nem lehet gyámoltalanul játszani. Amikor nincs, vagy egészen kicsi az esély, amikor nincs a játékosokon teher, mert most nem volt, akkor lehet felszabadultan pólózni. A vereség benne volt ebben a meccsben, ám azt egy kicsit sajnálom, hogy az eredmény nem lett szorosabb.

Tisztában a matematikával

A bajnokság alapszakaszának 11. fordulójában szombaton ismét saját medencéjében játszik a PannErgy-MVLC. A borsodiak 18 órától, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában a Kaposvári VK-val csapnak össze.

– Ez a találkozó a ki-ki meccsek sorába tartozik, hasonlóképpen az UVSE, a Debreceni VSE, illetve a Szentes elleni mérkőzéshez – tette hozzá Kis István. – Annyiban azonban mégis más, hogy – szerintem – a somogyiaknak jobb a keretük az alább felsorolt három csapaténál. Ez meglátszik a táblázaton is, hiszen a Kaposvárnak jelenleg tíz pontja van, és a 8. helyen tanyázik. A matematikával, azzal, hogy sikerünk esetén megelőznénk őket, mindenki tisztában van, de egy dolog a számolgatás, és megint egy másik, hogy a vízben minden egyes helyzetért, gólért, pontért meg kell harcolni. Vannak ilyen-olyan tapasztalataink a KVK-val, tavaly például beleszaladtunk náluk egy nagy fiaskóba. Igaz, azon a mérkőzésen koronavírus-gyanú miatt nem voltam, de a lényeg, hogy 6–1-re elhúztak az elején, és végig jól játszva nyertek 17–10-re. A Kaposvár egy brusztolós csapat, van náluk egy amerikai center, és a lövőik sem rosszak, úgyhogy fel kell vennünk azt a stílust, és sokkal pontosabbnak kell lennünk, mint legutóbb. Két korábbi hiányzónk, Sélley-Rauscher és Tőzsér már elkezdte az edzéseket, úgyhogy számolhatok velük szombaton.

Még kettő

A 2021-es esztendőből még két összecsapása van hátra a PannErgy-MVLC együttesének. Kis István gárdája a 12. fordulóban, december 8-án, szerdán 19 órától a PVSK-Mecsek Füszért vendége lesz, míg a 13. fordulóban, december 18-án, szombaton 17 órától Egerben zárják ezt az évet.

(A borítóképen: Az utolsó idei hazai mérkőzését vívja az MVLC – fehér sapkában -)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!