Challenge Kupa

2021.11.19. 08:00

Nem tudta kivágni a rezet a VRCK

Nemzetközi kupavisszavágót játszott csütörtökön hazai környezetben a Vegyész RC.

Berecz Csaba

Fotó: Ádám János

A férfi röplabda Challenge Kupában, a 32 közé jutásért rendezett párharc visszavágóján fogadta csütörtökön este a Vegyész RC Kazincbarcika együttese az UVC Weberzeile Ried im Innkreis gárdáját. A két csapat egy héttel ezelőtti összecsapását az osztrákok nyerték, három szettben, így az észak-borsodiaknak három vagy négy játszmában kellett hozniuk a meccset ahhoz, hogy a továbbjutásról döntő aranyszettet megrendezzék.

A vendégeké lett

A hazai együttesből Árva sérülés miatt nem léphetett pályára, Bibók pedig ezúttal a kezdőben kapott helyet. És igyekezett meghálálni a bizalmat, az első és harmadik pontot is ő szerezte, szélső ütő pozícióból, és a folytatásban is remekelt, 10–5-nél, vendég időkérésnél már öt egységnél járt. 13–8-nál egy megnyertnek hitt hazai pont ment el, mert a labda visszacsavarodott a barcikai térfélre, majd amikor Rutecki ászt szervált, Toronyai edző időt kért (13– 10). A hullám tetejéről lefelé haladt a kék mezes Barcika, újabb balszerencsés, a hálóból a hazai térfélre átcsorgó laszti után megint szünetért folyamodott a VRCK szakvezetője (13–12). Innentől kezdve, 1-2 egységgel, de folyamatosan a házigazda állt jobban, az osztrákok ötször egyenlíthettek volna, de próbálkozásaikat nem kísérte siker, és amikor háromra nőtt a Vegyész fórja, a Ried edzője kikérte második idejét (21–18). 22-nél viszont összejött nekik az egál, sőt a meccs folyamán először előnyhöz is jutottak (22–23). Egy rossz nyitás után ugyan még egyenlő lett az állás, de az utolsó két pontot a vendégek húzták be (23–25).

A második szettet reménykeltően kezdte a VRCK (8–5), de amikor az osztrákok egyenlítettek (8–8), Toronyai edző magához hívta csapatát. A hazai szélső ütőket jól sáncolták a vendégek (8–11), részben emiatt egyre csökkent a barcikai továbbjutási esély (10–14). Nem látszott, hogy hazai oldalon lenne olyan, aki hátára tudná venni a csapatot, de persze küzdöttek a kék mezesek. 15–16- nál emiatt időt is kért a Ried szakvezetője, majd amikor a pauza után az ő csapata gazdagodott két egységgel, Toronyai edző is szünettel szakíttatta meg a játékot (15– 18). 16–19-nél Wagner ért el egy ászt, nyitásból, és innen próbált meg kiegyenesedni a VRCK. 20–21-nél újra osztrák időkérés volt műsoron, és azt ezt követő izgalmas labdamenetből a vendégek csináltak pontot. Innen egyenlített a Barcika, nem is egyszer, háromszor (22–22, 23–23, 24–24). Majd Ciupa jó ejtése után játszmalabdája volt a pályaválasztónak, amit be is váltottak (26–24).

Időkérés a válasz

A harmadik menet elején fej fej mellett haladtak a csapatok, aztán 7–7 után három barcikai pont jött, majd a Ried időkérése. Halvány volt a vendégek fogadójátéka, a hazai oldalon pedig jó volt a meló a hálónál. 14–10-nél még tovább nőhetett volna a különbség, helyette szorosabb lett az eredmény (16–14). Innen két hazai pont következett, amire osztrák időkérés volt a válasz. 18–14 után felszívta magát a Ried (19–18), hazai pauzát „kivívva” ezzel. Bejött a szünetelés (22–18), nagyon is (25–20), így a negyedik játszma arról volt hivatott dönteni, hogy lesz-e aranyszett.

A végén

A negyedik játszma elején mezőnyben picit több hibával játszott a VRCK, de mivel a vendégek nyitásokat rontottak, szoros volt az eredmény (7–8). A Ried sáncmunkája erősebb volt, 9–12-nél kért időt Toronyai Miklós, és mivel egyenlítettek a hazaiak, az osztrákoknak kellett pauza (12–12). Óriási csata dúlt a pályán, hazai pont után, 19–17-nél a vendégek állíttatták meg a játékot. 20– 21-nél meg a VRCK, és ezzel elfogytak az idők. 22–22-es állást követően szélső ütőből, majd egy hazai outból, és egy jó sáncból a Ried szerzett pontokat, és ezzel megnyerték a szettet, és kiharcolták a továbbjutást (22–25). A záró játékrésznek jelentősége már nem volt, mert a meccspontok tekintetében már nem érhette utol a nyolc emberrel játszó osztrákokat a VRCK, de még nyomtak egy 15 pontos búcsúmenetet a felek.


Vegyész RC Kazincbarcika vs. UVC Weberzeile Ried im Innkreis (osztrák)

3:2 (-23, 24, 20, -22, -11)

Kazincbarcika, 300 néző. V.: Dragomir (román), Stoyanov (bolgár).

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez 3, CIUPA 23, Juhász P. 5, Blázsovics 4, Moraes 10, BIBÓK 16. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia, Péter B. 3, Budai (liberó), Péter M., Szabó D. 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

UVC Weberzeile Ried im Innkreis: BERGER 18, McAinsh 9, RUTECKI 19, Breit 3, ETLINGER 13, Wagner 2. Csere: Szydlowski (liberó), Hackl. Vezetőedző: Dominik Kefer.

Továbbjutott: a UVC Weberzeile Ried im Innkreis, 4–2-es pontaránnyal, 5:3-as szettösszesítéssel.

(A borítóképen: Munkában a hazai sánc, öt szett után esett ki a barcikai gárda)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!