Diósgyőri VTK

2021.11.01. 22:25

Haladás, diósgyőri módra

Rangadót nyert a DVTK labdarúgócsapata, és sorozatban harmadik győzelmét aratta.

Berecz Csaba

Fotó: Kozma István

A labdarúgó NB II 14. körének zárómeccsén, hétfőn késő este a Diósgyőri VTK együttese a Szombathelyi Haladás csapatát fogadta. A forduló rangadóján a 4. helyezett hazaiak a közvetlenül előttük álló, öt pont távolságra lévő vasiak ellen, a felzárkózás reményében léptek pályára.

A DVTK összeállítása egy helyen változott a nyolc nappal ezelőtti bajnoki kezdőcsapatához képest. A Tiszakécske LC vendégeként 2-1-re megnyert meccsen lehetőséget kapott Kocsis csak a kispadra került, ugyanis Könyves, sérülése után vállalni tudta a játékot. A piros-fehéreknél sérülés, valamint betegség miatt Danilovic, Orosz D., Polgár, Makrai, Hornyák, Szűcs K. és Zsolnai nem volt keretben.

A Haladás kezdője nyolc helyen egyezett meg az előző fordulóban, Szombathelyen, az FC Ajkát 2-1-re legyőző csapattal. Kállai K. eltiltás miatt nem lehetett jelen, Tóth Milán sérülés miatt maradt ki, Tóth Máté pedig csak a kispadra került. A nyolc napja csereként beállított Guzmics és Horváth R. ezúttal tagja volt a kezdőcsapatnak, valamint Szekér is bizalmat kapott. A vasiaknál Délczeg sérülés miatt nem volt keretben, Holdampf pedig eltiltás miatt.

Bántóan kevesen voltak kíváncsiak a helyszínen a mérkőzésre. Az, hogy mennyi drukkert tartott otthon, a szélsőséges kezdési időpont, a 20.00-s kezdés, és, hogy mennyien döntöttek úgy, hogy a KC-Kazincbarcikai SC elleni, hétközi kupameccsen történtek, a 3-2-es vereség, a kiesés miatt inkább az élő tévés közvetítést választják, azt nem tudni, de a két héttel ezelőtti, a Dorogi FC elleni 1663 fős létszámot is sikerült alulmúlni.

A meccs első nagy lehetősége a hazai együttes előtt adódott. A 10. percben Eperjesi jó indítása után Könyves lőtt, a labda azonban egy vendég védőről szögletre pattant. A bal oldali sarokrúgás után nem tudott felszabadítani a Haladás, Szeles viszont jobbról, 7 méterről laposan a hosszú sarok mellé küldte a lasztit. Négy minutával később Könyves csavart pár centivel a bal felső sarok mellé, majd Kiss B. válaszolt, akinek 22 méterről eleresztett bombáját Póser tenyerelte szögletre a kapu jobb oldala előtt. A félidő közepén viszont a hazai csapat megszerezte a vezetést. Nem sokkal egy baloldali szöglet után, Könyves küldte középre a labdát, ami Molnár G. fejéről csúszott tovább jobbra, Szeleshez. A védő lövése nem találta el a kaput, de középen Szatmárit igen, aki miután mellre vette a játékszert, 10 méterről a ketrec bal oldalába bombázott (1-0). A hátrányba került Haladás azon volt, hogy felérjen a diósgyőri kapu elé, de előbb a DVTK volt egy lehetősége, Könyves beadását Molnár G. fejelte méterekkel a kapu mellé. Aztán Mocsinak akadt egy ígéretes beadása, amelyről Tóth-Gábor épphogy lemaradt, majd előbbinek egy lövése, ami után egy védőről az alapvonalon túlra pattant a labda.

Bebiztosította

A szünetben kettős cseréről döntött a vendégek szakvezetője, mindkét kezdő csatár az öltözőben maradt, akikhez nem sokkal később a védekező középpályás, Szekér csatlakozott. Mégpedig azért, mert másodszor is sárga lapot érően vágta fel Molnár G.-t, ami után a játékvezető a pirosat is elővette, így az 50. percben 10 főre fogyatkozott a Haladás. Az 58. minutában Molnár G. passza után Könyves biztosíthatta volna be a győzelmet, de lövését Rózsa kapus szögeltre mentette. Szeles le-, illetve Bertus becserélésével négy védős rendszerre állt át a DVTK, az új fiú pedig a félidő közepén a jobb felső sarok mellé lőtt. A 72. percben a komótos hazaiakra Mocsi ijesztett rá egy távoli, a jobb kapufa mellett elzúgó lökettel. A diósgyőri közönségnek nem tetszett, amit látott, a ,,napos oldalról” egyre többször harsant fel a fütty, míg a hazai ultra tábor gyakran skandálta Benczés Miklós sportigazgató nevét, távozását követelve. A 80. percben Molnár G. közeli lövését védte a szombathelyi kapus, három percre rá pedig a DVTK bebiztosította a győzelmét. Egy Haladás szögletet követő hazai labdaszerzés után három a kettő ellen támadhatott a Diósgyőr, a bal oldalon Könyves vezette fel a lasztit, majd remekül tálalt Kocsis elé, aki a kifutó kapus mellett, 8 méterről, laposan a hálóba gurított (2-0).

A fegyelmezetten játszó piros-fehérek megérdemelt győzelmet arattak, és zsinórban harmadik győzelmükkel három pontra csökkentették hátrányukat a feljutó helyen álló, 2. helyezett Kecskeméti TE-vel szemben.


Diósgyőri VTK – Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)

Diósgyőr, 1294 néző. V.: Pillók (Sinkovicz, Rózsa Dávid).

Diósgyőri VTK: Póser – Szeles (Bertus, 58.), Hegedűs J., Szatmári – Eperjesi, Zsemlye (Kocsis, 76.), Molnár G., Oláh B., Bokros – Könyves (Németh Márió, 84.), Horváth Z. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Szombathelyi Haladás: Rózsa Dániel – Mocsi, Guzmics, Németh Milán, Bosnjak – Szekér – Csilus, Kiss B. (Tóth M., 69.), Doktorics (Debreceni, 76.) – Horváth R. (Monori, 46.), Tóth-Gábor (Kállai Z., 46.). Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Sárga lap: Könyves (17.), Eperjesi (64.), ill. Kiss B. (33.), Szekér (45.), Guzmics (66.), Kállai Z. (78.).

Kiállítva: Szekér (50.).

Gólszerző: Szatmári (22.), Kocsis (83.).

Jók: Könyves, Szatmári, ill. Kiss B., Mocsi.

Kondás Elemér: – Nagyon fontos meccset nyertünk meg, egy rangadót. A Haladás alig kapott gólt, tudtuk, hogy veszélyes csapat. Jól kezdtük a meccset, rendben volt a mérkőzés, hiszen gólt is szeretünk. De a kiállítás után mérges voltam, mert elszórtuk a labdát, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. Azt vártam, hogy mikor szerezzük meg a második gólt, hogy lezárjuk a meccset. Ez jött is, de örültem volna, ha hamarabb sikerül, mert 1-2 cserét tudtunk volna alkalmazni. Fontos volt ennek a győzelemnek a megszerzése, hogy tapadjunk azt éllovasokra.

Németh Szabolcs: – Azt gondoloim, hogy az első félidőben 30 perc előnyt adtunk a hazai csapatnak, akik könyörtelenül kihasználták ezt, és vezetést szereztek. Ezek után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, mezőnyben jól futballoztunk. A félidőben két cserével próbáltunk javítani a játékunkon, de a kiállítás megpecsételte a sorsunkat. Az eredménytől függetlenül büszke vagyok a csapatomra, mert végig helytálltak a fiúk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!