Mezőkövesd Zsóry FC

2021.11.05. 14:26

Gólgazdag meccs várható

Az NB I-es labdarúgó bajnokság 12. fordulója keretében szombaton 14 óra 45 perctől játsszák a Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC találkozót, amelyet nagy érdeklődés előz meg.

20200912 Mezőkövesd fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Mezőkövesd Zsóry FC - Budafoki MTE NB1 labdarúgó mérkőzés.

Forrás: ÉM/Illusztráció

Fotó: Ádám János

A Tolna megyei gárda eddig közepesen teljesít: 11 forduló után 4 győzelem 2 döntetlen és 5 vereség a mérlege, így stabil középcsapatnak számít – kaptuk az összefoglalót Bódi Krisztiántól, a fürdővárosiak sajtófőnökétől. Eddig 14 pontot gyűjtött és mindössze 1 ponttal áll a sárga-kékek mögött a tabellán.

– Ellenfelünk annak ellenére jól kezdte a bajnokságot, hogy a nyitó fordulóban 3–2-es vereséget szenvedett együttesünktől, ugyanis ezt követően öt mérkőzésből hármat is meg tudott nyerni – közölte Bódi Krisztián, majd hozzátette: – A Puskás Akadémiát 6–1-re, az Újpestet 2–1-re, míg az MTK gárdáját 3–2-re múlták felül, miközben a Debrecennel 3–3-as döntetlent játszottak és 3–1-re kikaptak a Budapest Honvédtól. A 7. fordulóban 5–2-re megverték idegenben a Zalaegerszeget, majd kisebb hullámvölgybe kerültek, a legutóbbi négy találkozón mindössze 1 pontot szereztek. A Kisvárda elleni 2–2-es döntetlen mellett a Gyirmóttól és a Mol Fehérvártól 2–1-re, a bajnoki címvédő Ferencvárostól 3–1-re kaptak ki. A bajnokságban a paksiak meccsein esett a legtöbb gól, az eddig lejátszott tizenegy találkozójukon 51 találat született, 27–24 a gólarányuk. A lőtt gólokat tekintve az élen állnak, mögöttük a Kisvárda, a Ferencváros és a Debrecen áll egyaránt 20-20 találattal. Kapott gólokat vizsgálva viszont csak egy csapatot előznek meg, a Zalaegerszeg védelme 25-ször kapitulált a bajnokságban. A paksiak ezen a héten már játszottak egy mérkőzést, a Mol Magyar Kupában 5–0-ra legyőzték a másodosztályú III. Kerületet szerdán, így bejutottak a sorozat legjobb 16 csapata közé.

Egymás ellen

Az eddigi, egymás elleni eredményeket tekintve teljesen kiegyenlített a mérleg: a Mezőkövesd tizennyolc mérkőzésen 7 győzelem és 4 döntetlen mellett 7 alkalommal szenvedett vereséget. Az előző szezonban háromszor találkoztak a Tolna megyeiekkel: kétszer mezőkövesdi siker született, míg egyszer döntetlent értek el. Idén folytatódott a jó sorozatuk, hiszen a nyitó fordulóban 3–2-re diadalmaskodtak Pakson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!