Mezőkövesd Zsóry FC

2021.11.29. 12:00

Futballoztak és vízilabdáztak

A vasárnap esti eredmény sima Fradi-sikerről árulkodik, de egyáltalán nem volt az.

Kolodzey Tamás

Mezőkövesd 20211128 Mezőkövesd Zsóry FC FTC NB1 labdarúgás mérkőzés Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport

Forrás: Nemzeti Sport

Az NB I.-es bajnokság őszi csúcsrangadója várt vasárnap este a fürdővárosiakra, akik az aranyérem várományosát, az egyetlen, nemzetközi színtéren is érdekelt csapatot fogadta. A hazaiak összeállítása nem hozott meglepetést, bár Vadnai ritkán szerepel a jobb oldali védő posztján. Supka Attila – akivel öt mérkőzést veretlenül vívtak meg – először jelölte a sérüléséből felépült Besirovicot a kezdők közé. A Fradi hétközi találkozót játszott a Betis vendégeként Sevillában, de ennek a saját szempontjából nem volt jelentősége, hiszen a zöld-fehérek bő kerettel rendelkeznek. Szakadó esőben, mély talajú pályán kezdődött a találkozó.

Jobb helyzetkihasználás

Az 5. percben büntetőhöz jutott a Ferencváros, és ezzel előnyt szerzett, ráadásul lélektani szempontból is jól járt. Ezután is akadt két lehetőség az FTC előtt, de a kövesdieknek sikerült a lövésekbe közbelépniük. A 17. percben Kocsis remek átívelése Cserihez került, utóbbi beadott, Besirovic pedig közelről a kapu bal oldala mellé fejelt, pedig ha jobban céloz, a tehetetlen Dibusz mellett egyenlíthetett volna. A játékosok nehéz helyzetben voltak, hiszen a labda gyakran megállt a vízben, és ezzel többször is megtréfálta őket. Sok adogatással szőtték akcióikat a felek, az FTC volt aktívabb és veszélyesebb, kiugratási kísérleteivel pedig sok zavart okozott a kövesdi védők számára. A tócsák akadályozták a folyamatos futballt, akárcsak a labdakezelést. A sárga-kékek kontratámadásokra fektették a hangsúlyt, és ezek közül egyik-másik ígéretes is volt. A 31. percben Tokmac és R. Mmaee elszórakoztak egy ziccert, de az ismétléskor kiderült, hogy ha gólt termelnek, akkor sem adják meg, mert lesen kevergették Pillárékat. Később Cseke szerzett labdát, majd 17 méterről, jobbal egészséges löketet engedett el, és nem sokkal emelt a keresztléc fölé. Bizonyára edzői utasításra vállalkoztak gyakran távoli lövésre a felek, aztán más kérdés, hogy nem találták el a kaput, így nem tették próbára a portásokat. Tokmac kézzel tette maga elé a játékszert, amelyet az ötösön elhagyott, igazságtalan is lett volna, ha ebből gólt szerez. A 40. percben megduplázta előnyét a Ferencváros, Tokmac remek egyéni alakítással igazolta klasszisát. Pillár és Jurina szépíthetett volna, nekik azonban nem volt szerencséjük, igaz, Dibusz klasszisa is kellett ahhoz, hogy mentse kapuját a góltól. A 0–2 ellenére labdabirtoklásban és célzásban sem volt jelentős eltérés az együttesek között, a rutin és a helyzetek kihasználása billentette a mérleg nyelvét a címvédő felé.

Robotoltak

Az otthoniak mestere gyorsan hármat is cserélt, ez várható is volt, ezzel a beavatkozással igyekezett áramvonalasítani együttesét. Cseriék igyekeztek az akaratukat az FTC-re erőltetni, többet tartózkodtak a vendégek térfelén, de támadásaikból hiányzott az átütő erő. Cseri célzását blokkolták a védők, a zöldek pedig az eredmény tartására rendezkedtek be. Megszállták a középpályát, komótosan passzolgattak, húzták az időt. Az 59. percben Drazic és Calcan majdnem megtréfálta őket, de megúszták. Negyedóra elteltével Stöger is frissítésre szánta el magát, két poszton is változtatott. Sokat próbálkozott az MZSFC, de vagy az átadásai, vagy a lövései nem jöttek be. Amikor kiszabadult, vagy éppen nekidurálta magát a Fradi, akkor játékában benne volt a harmadik találat is. A labdarúgókból sokat kivett a talaj, az idő múlásával pedig a fáradtság jelei is mutatkoztak. Becsülettel robotoltak az alakulatok, a listavezetőn viszont nem látszott, hogy erőlködne, tagjai egyénieskedtek, néhányan pedig sétáltak a gyepen. Jót tett volna a meccsnek a szépítés, Cseriék ezért mindent meg is tettek.

Boli begurította

A hajrát Drazic félfordulattal, ballal leadott lövése nyitotta, de közelről pont Dibusz ölébe lőtt. A matyóföldieket az ág is húzta, hiszen minden bombájuk középre ment, így akaratlanul is Dibusz munkáját segítették. Következtek a megelőző szerelések és Tordai remek nyújtozkódása, végül mégsem kettő maradt a különbség, ugyanis Boli belőtte a harmadikat. Supka Attilával először veszített a Mezőkövesd, de a különbség túlzott.


Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC0–3 (0–2)

Mezőkövesd, 1800 néző. V.: Bogár (Bornemissza, Garai).

Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai (6) – Vadnai (5), Pillár (5), Kocsis G. (5), Lak­vekheliani (6) – Cseri (6), Cseke (6), Karnitski (5), Besirovic (5) – Jurina (5), Nagy D. (5). Vezetőedző: Supka Attila.

Ferencvárosi TC: Dibusz (6) – Wingo (5), Blazic (6), Kovacevic (6), Cabraja (5) – Laidouni (6), Marin (6), Besic (5) – Tokmac (6), R. Mmaee (7), Zachariassen (6). Vezetőedző: Peter Stöger.

Csere: Jurina helyett Madarász (5) a 46., Besirovic helyett Drazic (5) a 46., Karnitski helyett Calcan (5) a 46., Cabraja helyett Dvali (5) a 60., Wingo helyett Botka (5) a 60., Marin helyett Loncar (–) a 66., Nagy D. helyett Vojtus (–) a 66., Vadnai helyett Derekas (–) a 79., R. Mmaee helyett Boli (–) a 80., Tokmac helyett Mak (–) a 80. percben.

Sárga lap: Kocsis G. a 22., Vadnai a 47., Madarász az 56. percben.

Gólszerző: R. Mmaee (11-esből, 0–1) a 6., Tokmac (0–2) a 40., Boli (0–3) a 87. percben.

Supka Attila: – Nem úgy alakult a találkozó, ahogyan elterveztük és reméltük. Bátrabb és főleg agresszívebb játékot vártam a fiúktól. Sajnos hibákat követtünk el, a 11-est és az első gólt is ebből kaptuk. Utána kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, de sajnos jött a Ferencváros második gólja. A szünet után már jobb teljesítményt nyújtottunk, mint az első félidőben, akadtak gólszerzési lehetőségeink, de párszor újra bakiztunk. Mindent mérlegre téve azt kell mondanom, hogy a Fradi megérdemelten vitte el a három pontot.

Peter Stöger: – Nagyon örülök a győzelemnek és a vele járó egységeknek. Immáron az ötödik meccsünket hoztuk le kapott gól nélkül, ez önmagáért beszél. Persze az igazsághoz tartozik, hogy most a szerencse is kellett ahhoz, hogy így történjen. A kilencven perc és minden mutató alapján azonban rászolgáltunk arra, hogy a lefújás után ezen az embert próbáló mérkőzésen győztesként vonuljunk az öltözőbe.


A gólok története

5. perc: R. Mmaee betört a 16-oson belülre, a menteni igyekvő Besirovic pedig felvágta. Biztos, ami biztos alapon a VAR ellenőrizte a felvételt, így érvényben maradt Bogár ítélete. A sértett, azaz R. Mmaee futott a labdának, és a szokásos módon megtorpant, megvárta, amíg Tordai elvetődik. A kapus ezt meg is tette, elment jobbra, a csatár pedig jobbal a háló közepébe helyezett, 0–1.

40. perc: Marin kiugratta Tokmacot, aki átvette a labdát, kicselezte Kocsist, majd ballal, 14 méterről a jobb alsó sarokba csavarta a labdát, amelyet Tordai nem védhetett, 0–2.

87. perc: Laidouni remek kiugratásával Boli kitört, elgurította a labdát Tordai mellett, labdája pedig a jobb kapufáról pattant a gólvonalon túlra. Lakvekheliani nem tudott menteni, Zachariassen pedig ugyan beljebb segítette a játékszert, de nem ő volt az akció hőse, 0–3.

(A borítóképen: Egy sikertelen hazai ollózás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!