Challenge Kupa

2021.11.10. 09:00

Azt hiszik, hogy erősebbek

Szerdán Ausztriában játszik nemzetközi kupamérkőzést a Vegyész RC Kazincbarcika.

Molnár István

20211107 Kazincbarcika fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME férfi Extraliga röplabda mérkőzés. képen: SZABÓ DÁVID #12 MORAES RODRIGO #5 CSIZMADIA TAMÁS MARTIN #9

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

Tavaly októberben a koronavírus miatt le kellett mondania a Challenge Kupában való szereplésről és így a portugál Benficával vívandó párharcról is a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapatának. Bár a Covid-járvány nem múlt el, a felvett oltások miatt a sportban (is) biztonságosabb a helyzet, így az észak-borsodiak a héten megkezdik szereplésüket abban a nemzetközi sorozatban, amelynek egy éve is résztvevői lettek volna. A Challenge Kupa 2021/2022-es sorozatában, a selejtezőben, a legjobb 32 közé kerülésért játszik a VRCK, mégpedig az osztrák UVC Weberzeile Ried Im Innkreis ellen, a csata első meccsét szerdán 19 órától kezdik az osztrák településen.

Pénzbüntetést kaptak

A Barcika nem éppen a legjobb szájízzel készült erre a küzdelemre, ugyanis vasárnap 2:0-s vezetést követően 3:2-re kikapott a MAFC-BMEtől a honi Extraligában.

– El kell fogadni, hogy kisebb hullámvölgyben vagyunk, azonban mihamarabb ki kell lábalnunk belőle, nem is baj, hogy most egy kicsit kiszakadunk a megszokott környezetből – mondta Toronyai Miklós, a VRCK vezetőedzője. – A vasárnapi mérkőzés számaiból sok mindent ki lehetett olvasni, azt is, hogy bizonyos mutatókban mi voltunk a jobbak. Kettő nulláig nem volt semmi gondunk, azonban utána belekerültünk egy rossz szériába, leesett a koncentráció szintje, a MAFC lábra kapott, összeszedte magát, s ezt mi nem tudtuk lekezelni. Ahelyett, hogy segítették volna egymást a játékosok, jöttek az egymásra mutogatások, hogy ki mit nem csinált, vagy éppen miért úgy csinálta, ahogy, és ez nem vezetett jóra. Képletesen: szétszéledt a csapat, nem voltunk egyben, és ez hozta a vereséget. Az sem titok, hogy az eredmény, a mutatottak szankciót vontak maguk után. Pénzbüntetést kaptak a játékosok, ezt a döntést én hoztam meg. Van egy házi szabályzatunk, amit még az elején elfogadott a vezetőség, s ebben bizonyos részekben vannak döntési kompetenciáim. Eljött az a pillanat, amikor már nem hunyhattam szemet, de ezt a csapat elfogadta, megértette.

Fontosabb az egészség

A hétvégi bajnokin Csizmadia kezdett feladóban, nem is dolgozott rosszul, azonban kettő nullát követően nála is jelentkezett hullámvölgy, így a barcikai szakvezetőnek be kellett vetnie a nem százszázalékosan egészséges venezuelai Páezt.

– Elvileg úgy készültünk, hogy ő nem fog játszani, mert nem állt készen rá, de meg kellett lépnünk ezt is, hogy esetlegesen visszajöjjünk a meccsbe. Kintről is biztosan látható volt, hogy még húzta picikét a lábát, azóta már hétfőn is átesett egy kezelésen, állítja, sokkal jobban érzi magát. Majd meglátjuk, mennyire lesz szükség rá Ausztriában, egy meccstől mindenesetre fontosabb az egészsége – szögezte le Toronyai Miklós.

November 18-án

A szerdai, Ried elleni csatával kapcsolatban a VRCK szakvezetője ekképpen fogalmazott:

– Egyértelműen a győzelemre megyünk – hangoztatta. – Ez a mérkőzés, illetve a csütörtöki, dunaújvárosi bajnoki tökéletesen alkalmas arra, hogy kijöjjünk a gödörből, s majd megújult erővel folytathassuk a bajnokságot. A hazai csapat az osztrák bajnokságban tavaly negyedik volt, akárcsak mi itthon, jelenleg a második helyen állnak a táblázaton, igaz, három mérkőzéssel többet játszottak, mint a mögöttük öt ponttal kevesebbet gyűjtő Amstetten. A Riedről kaptunk anyagot, ami viszonylag egyszerű volt, hiszen a férfiválogatott szövetségi kapitánya, Koch Róbert Grazban dolgozik. Nem rossz csapatról van szó, nem lesz sétagalopp sem ez a meccs és majd a visszavágó sem, de azt gondolom, hogy erősebbek vagyunk, és ezt be kell bizonyítani a pályán is. Vannak jegyzett osztrák játékosaik, légiósok, úgy tudjuk, nemrég igazoltak egy feladót, mert a másik, ezen a poszton szereplő játékosuk megsérült. Alázatosan dolgoznak a pályán, nekünk is ezt kell tennünk, ha jó eredményt akarunk.

A visszavágót november 18-án, csütörtökön 19 órától rendezik Kazincbarcikán, a párharc továbbjutója majd a svájci Volley Schönenwerd alakulatával fog megmérkőzni a 16 közé kerülésért.


További selejtező párharcok a 32 közé jutásért:

VSC Law Academy Harkiv (ukrán) – VCA Amstetten NÖ (osztrák)

Middelfart VK (dán) – PAOK Thessaloniki (görög)

VKP Bratislava (szlovák) – Epicentr-Podolyany Horodok (ukrán)

Halkbank Ankara (török) – Marek Union-Ivkoni Dupnitsa (bolgár)

Maccabi Yeadim Tel-Aviv (izraeli) – Parnu VK (észt)


Bajnoki Újvárosban

A barcikai együttes az Ausztriában megvívott csata után másnap nem utazik egyből haza, hanem megáll Dunaújvárosban, ahol egy előrehozott extraligás bajnoki mérkőzést tud le a DKSE vendégeként csütörtökön 20 órás kezdettel.

(A borítóképen: Az osztrákok elleni mérkőzés a gödörből való kilábalás miatt is fontos a Vegyésznek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!