Cselgáncs

2021.11.26. 08:00

Aranyérmet szerzett az ob-n Gercsák Szabina

Kolodzey Tamás

Budapest, 2021. június 10. Gercsák Szabina (fehérben) és a szlovák Anka Pogacnik küzdelme a nõk 70 kg-os súlycsoportjában az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2021. június 10-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Mindkét tokiói olimpikon megnyerte súlycsoportja küzdelmeit, a londoni játékokon ötödik Joó Abigél pedig diadallal tért vissza a Zalaegerszegen tartott országos cselgáncsbajnokságon a múlt hét végén. A 69. férfi és 38. női országos bajnokságot sajátos módon csaknem két év szünet után bonyolították le: tavaly február elején került sor Kecskeméten az előzőre, mielőtt a koronavírus-járvány hónapokra megbénította a sportéletet. A pandémia ugyanakkor még Zalaegerszegen is éreztette hatását, ugyanis a résztvevők (harminckilenc egyesület százhuszonkilenc versenyzőjét nevezték) zárt kapuk mögött léptek tatamira. A tokiói olimpikonok közül ketten voltak jelen: Pupp Réka (52 kg), valamint Özbas Szofi (63) is aranyérmet szerzett. A viadal egyik fénypontja a kétszeres Európa-bajnok Joó Abigél viszszatérése volt, aki három év szünet után versenyzett újra. A csak egyetlen alkalomra dzsudogiba bújt klaszszis végül ezüstéremmel zárt 70 kilóban, mivel a döntőben alulmaradt a hatodik ob-elsőségét begyűjtő, diósgyőri sportolóval, Gercsák Szabinával szemben. A végső sikerre esélyes, betegségéből már felépült Sáfrány Péter (Miskolci VSC, 90 kg) azért nem indult, mert a hét végi, oroszországi Ufában sorra kerülő felnőtt csapat-Európa-bajnokságon képviseli színeinket.


Eredmények

Férfiak, 100 kg (8 induló): 1. Vég Zsombor (Ceglédi VSE), 2. Tóth Apor (Miskolci VSC).

Nők, 52 kg (9 induló): 1. Pupp Réka (Atomerőmű SE)... 7. Szak Bernadett (Diósgyőri VTK). 63 kg (10 induló): 1. Özbas Szofi (Békés Megyei KJSE)... 5. Kriza Anna (Miskolci VSC). 70 kg (10 induló): 1. Gercsák Szabina (Diósgyőri VTK)... 3. Czerlau Jennifer (Miskolci VSC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!