DVTK Jegesmedvék

2021.11.29. 09:00

A Jegesmaciknak ismételten nem ment a gólszerzés

Pont nélkül maradtak a diósgyőriek a vasárnap délutáni fővárosi fellépésükön.

Kolodzey Tamás

20211119 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE Erste Liga férfi jégkorong mérkőzés. képen: gólöröm

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

. Az Erste Liga alapszakasza 20. fordulójának keretében a Tüskecsarnokban küzdött a DVTK Jegesmedvék hokicsapata. A találkozó pikantériáját az adta, hogy néhány nappal ezelőtt Magyar Kupa-találkozón ugyancsak a fővárosban csaptak össze a felek, és akkor a miskolciak nyertek, így a fővárosiak visszavágásra készültek – ráadásul a szereposztás kedden a borsodi megyeszékhelyen folytatódik, az MK elődöntőjének második felvonásával. A Macik törzsgárdatagjai közül ezúttal Ritó hiányzott, a kapu elé viszont két pihenését követően Duschek állt.

Lőlap: 33–55

A kupában tíz gól esett, ezért a szakvezetők óvatosságra intették játékosaikat, akik ezúttal nagyon ügyeltek arra, hogy jól végezzék védőmunkájukat. A szokásos harmonikázásból nem jött ki semmi, mígnem a 14. percben Hyvarinen testre ütésért két percet kapott. Ezt még sikerült kibekkelni, de 7 másodperccel a kiegészülés után a Jegesmacik hálójába került a korong: Pozsgai átadását Izacky helyezte a hálóba (1–0). Nem sokkal később Macaulay gáncsolt, a vendégek viszont nem tudtak élni pluszlétszámukkal. 69 másodperccel az első harmad vége előtt Gooch szemből növelte csapatának előnyét (2–0).

A középső felvonás első említésre méltó eseménye Lövei átmeneti száműzetése volt, ezt azonban kihúzták a társai. Ezt követően sem jöttek a gólok, a kiállítások viszont egymást követték. Sorrendben Garát, Vojtkó és Kiss R. hagyta el átmenetileg a pályát, de az öt a négy elleni szituáció érvényesítése egyik társaságnak sem ment. A szakasz utáni lőlap (25–24) kiegyenlített játékról árulkodott, bár azzal, hogy Galaniszéknak nem sikerült szépíteniük, a harmadik húsz percre csökkentek a pontszerzési esélyeik.

A záróharmadban Djumic 45:44-nél eldöntötte a találkozó sorsát (3–0), majd nem sokkal később Varga részesült kisbüntetésben. Ebből a piros-fehérek légiósai összehozták a várva várt becsületgólt: Walker átadását a hátvéd Wehrs vágta Bálizs kapujába (3–1). A további kozmetikázásra Macaulay kiültetése adott lehetőséget az 51. percben, de ez nem sikerült. Az 56. perc elején akadt egy kis nézeteltérés a játékosok között: többen is egymásnak estek, és egyszeriben öten is a büntetőpadon találták magukat. Az otthoniak közül Djumic, Molnár B. és Stevens, a vendégek közül Miskolczi és Mihalik kapott két-két percet, de a kedélyek így is nehezen csillapodtak le. Amikor az 59. percben Dansereaut fegyelmezték, Tokaji Viktor időt kért, aztán Duscheket mezőnyjátékosra váltotta, az eredmény azonban nem változott, pedig a 33–55-ös lőlap diósgyőri fölényről árulkodott.


MAC HKB Újbuda – DVTK Jegesmedvék3–1 (2–0, 0–0, 1–1)

Budapest, 496 néző. V.: Gangel, Rencz (Vincze P., Balla).

MAC HKB Újbuda: Bálizs (Farkas R.) – Macaulay, Tóth G., Schlekmann, Gooch 1, Izacky 1 – Garát (1), Varga, Dansereau (1), Ádám Zs., Ritter – Pozsgai (1), Csollák, Stevens, Molnár B., Djumic 1 – Tóth R., Kreisz, Pápa. Vezetőedző: Kangyal Balázs.

DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.) – Kiss R., Wehrs 1, Walker (1), Miskolczi, Elgestal – Szirányi, Hyvarinen, Galajda, Lövei, Mattyasovszky – Hadobás, Doetzel, Galanisz, Vojtkó, Mihalik – Szabad, Farkas M., Pecsét. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Kiállítások: 16, ill. 12 perc.

Kangyal Balázs: – A diósgyőriekkel mindig nagy csatákat vívunk, most is így történt. Fontos volt, hogy mi szereztük meg a vezetést, aztán a végén mégis megizzadtunk, mert sok kiállítást kaptunk.

Tokaji Viktor: – Most 1–1 az állás ebben a mini playoffban. Azt hiszem, hogy nagyjából ugyanazzal a lendülettel érkeztünk ide erre a mérkőzésre, mint az előzőre. Az első harmadban meg is valósult. Nem nagyon szoktam ebbe belebonyolódni, de most nem tudok amellett elmenni, hogy a kritikus pillanatokban olyan játékvezetői döntések születtek, amik befolyásolták a mérkőzés kimenetelét bármilyen irányban, akár eredmény szempontjából, akár érzelmileg. A harmadik harmadra pedig úgy jöttünk ki, hogy valóban összeszedettek voltunk, csináltuk a dolgunkat, ami gólban mutatkozott meg.

(A borítóképen: Mindössze egyszer volt okuk a gólörömre a piros-fehéreknek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!