Mezőkövesd Zsóry FC vs. Újpest FC

2021.10.30. 09:30

Supka terve: hat után kilenc

Nehéznek ígérkező élvonalbeli találkozó vár a fürdővárosiakra ma délután.

Kolodzey Tamás

Fotó: Gál Péter

Az NB I.-es bajnokság 11. fordulója keretében 14 óra 45 perckor kezdik a Mezőkövesd Zsóry FC – Újpest FC találkozót. Ezúttal veszélyes következtetésre vállalkoznak azok a futballkedvelők, akik lefutott összecsapást várnak, mondván: a hazaiak kétszer annyi pontot (14 és 7) gyűjtöttek, mint a lila-fehérek, és fél tucat helyezéssel (6. és 12.) előzik meg aktuális ellenfelüket. A kockázati tényezőre azonban a gólkülönbségekből lehet következtetni: a 13–17 és a 11–17 között mindössze két szerzett találat a differencia. A „matyók” Supka Attila vezetőedzővel százszázalékosak, két fellépésükön hat pontot gyűjtöttek, bár a hétközi kupameccsükön kiestek.

Egymás ellen

Az MZSFC eddig tizenhét alkalommal találkozott az Újpesttel az élvonalban. A mérleg: három kövesdi győzelem, öt döntetlen és kilenc újpesti siker. Az előző idényben a három bajnoki meccsen egy siker és két kudarc volt a piros-fehérek egyenlege: Újpesten 1–0-ra kikaptak októberben, hazai pályán viszont 3–2-es diadalt értek el január végén, ugyanis pályaválasztóként először verték bajnokin a fővárosi gárdát. Az áprilisi, egymás elleni mérkőzést az újpestiek 3–0-ra megnyerték a fővárosban. A Magyar Kupa negyeddöntőjében is találkozott a két csapat Budapesten, a márciusi csatát 1–1-es döntetlent követően a lila-fehérek büntetőkkel nyerték.

Győzni akarnak

– Nehéz mérkőzés vár ránk, és a kilencven percet nagyon szeretnénk jó eredménnyel zárni – mondta Supka Attila, a dél-borsodiak vezetőedzője. – Az újpestieknek attól függetlenül, hogy jelenleg hol állnak a tabellán, jó csapatuk van, nagyon erős kerettel rendelkeznek, és ezt a Fehérvár ellen bizonyították, hiszen úgy nyertek, hogy a meccs nagy részében emberhátrányban játszottak. Véleményem szerint, ha a kiváló hozzáállásunk megmarad, és olyan felfogásban lépünk pályára ellenük, mint amely az elmúlt két bajnoki mérkőzésen jellemzett bennünket, akkor hazai környezetben mindenféleképpen itthon tartjuk a győzelemért járó pontokat. A Honvéd ellen voltak hiányzóink, de a kisebb hibáktól eltekintve mindenki jól oldotta meg a feladatát, a hibákat pedig már a hétfői edzésen megbeszéltünk a játékosokkal. Amennyiben a fegyelem és az összpontosítás meglesz, akár gól nélkül is lehozhatjuk a meccset, viszont az előrejátékban kicsit jobban kell koncentrálnunk. A Budapest Honvéd ellen is volt két-három olyan kontralehetőségünk, amikből gólokat szerezhettünk volna, de nem tudtuk befejezni a támadásokat. Minden mérkőzés nagyon fontos számunkra, ugyanis az a célunk, hogy minél távolabb kerüljünk a kieső zónától, mert akkor nyugodtan, felszabadultan játszhatunk, és ez az eredményességre is jó hatást gyakorolhat. A győzelem megszerzéséhez szurkolóink is hozzájárulhatnak a maguk segítségével: jó érzéssel tölt el, hogy a Debrecen és a Honvéd elleni találkozón is számíthattunk rájuk. Nagyon bízunk abban, hogy hétvégén még többen jönnek majd ki a mérkőzésünkre, és még nagyobb támogatást kapunk tőlük.

Sok a kérdőjel

A hazaiaknál Pillár eltiltása miatt nem szerepelhet, míg Antal B., Besirovic, Bősz, Vági és Vajda S. sérült, Piscitelli pedig beteg.

A várható kezdőcsapat: Tordai – Farkas D., Kocsis, Katanec, Lak­vekheliani (Vadnai) – Cseri, Karnyicki, Cseke (Vutov) – Vojtus ­(Chrien), Jurina, Nagy D.

(A borítóképen: A Mezőkövesd újabb sikerrel eltávolodhat a kieső zónától)


NB I., 11. forduló

A hét végi program

Szombat

14.45: Mezőkövesd Zsóry FC – Újpest FC

17.00: MTK Budapest – Debreceni VSC

19.30: Gyirmót FC Győr – Ferencvárosi TC

Vasárnap

14.30: Kisvárda Master Good – Zalaegerszegi TE FC

17.00: Puskás Akadémia FC – Budapest Honvéd

A Mol Fehérvár FC – Paksi FC mérkőzésen a Mol Fehérvár hazai pályán 2-1-re legyőzte a Paksot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!