rali

2021.10.02. 12:19

Aranyos verseny a Máriapócson

A dubicsányi Pál Krisztián nagyszerű teljesítménnyel győzött a Rabócsingingen megrendezett rallycross fesztiválon.

Marosréti Ervin

Fotó: Picasa

Az alig tizennégy esztendős Pál Krisztiánnak életében először sikerült: a Rabócsiringen a dobogó legtetejére állhatott a Rallycross Fesztivál Swift Hybrid RX Cup kategóriában. Az első szabadedzésen a negyedik, a másodikon viszont már legjobb időt autózott a dubicsányi fiatalember, aki már ekkor is határozott elképzeléssel vágott neki az eseménynek.

- Az első edzésen csak a joker kört gyakoroltam, a második során viszont már sokkal szabadabban mehettem – fogalmazott Pál Krisztián. – már szabadabb volt. A futamokat jó helyekről kezdhettem, viszont az elsőben elrontottam a rajtot, de a csapattársak sportszerűek voltak. Első helyen fordulhattam el, mint a többi kvalifikáció során ezután pedig végig tiszta köröket tudtam menni. Ennyi történt a futamokon.

Kis izgalom

A döntő versenyen összesen öten álltak rajthoz a Hybrid kategóriában. Az időeredmény szempontjából Pál Krisztián sima győzelmet aratott, legalábbis így tűnt.

- A rajtot ismét elrontottam, nem figyeltem eléggé, Aurél lerajtolt. Két körön keresztül vonatoztunk és akkor volt a rossz köridőm. Harmadikban kimentem a hosszabb körre, ez jó döntés volt. Mikor Aurél kiment a Joker körre, már csak mögém tudott visszajönni. A fináléban egyébként volt két melléváltásom is, talán a túlzott izgalom miatt. Nagyon gyorsan és pontosan kell váltani, de nem engedem vissza a gázt, mert a villanymotor akkor is hajt, a kuplung nem oldja, csak a kézifék. Természetesen nagyon boldog vagyok. Csak a feladatra figyeltem, ami a verseny megnyerése volt. Szeretném megköszönni a csapat munkáját, ezt együtt értük el, mert mindig minden apró részletre komoly figyelmet fordítottunk. Köszönöm azt, hogy hittek bennem, hogy ebben a kemény ellenfelekből álló kupasorozatban, számomra erős autóval helyt tudok állni. Az utóbbi három versenyen a dobogó különböző fokain állhattam. Van még két hétvége ebben az évben, nekem pedig a folytatásban is csak a győzelem a cél. Legyen szó bármilyen futamról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!