Cselgáncs

2021.09.11. 17:28

Sáfrány Péter bronzérmes a kontinensbajnokságon

Luxemburgban rendezték a junior (U21-es) cselgáncs Európa-bajnokságot, melynek szombati napján harmadik lett Sáfrány Péter. A Miskolci VSC 90 kilós sportolója a tizenhat közé jutásért ipponnal verte a görög Gkaraklovot, majd a nyolc közé kerülésért ugyancsak ipponnal győzte le a svéd Baathét. A negyeddöntőben szintén ipponnal diadalmaskodott a török Cuhadov ellen, az elődöntőben viszont wazarival kikapott a grúz – későbbi aranyérmes – Kharazisvilitől, így bronzmeccset vívhatott, és ezt a csatát is ipponnal hozta, áldozata a török Aydin volt.

– Sáfrány az elődöntőben taktikai hibát vétett, ugyanis előbb kellett volna támadnia, amikor már ezt tette, késő volt – mondta Illyés Miklós, az MVSC egykori cselgáncs olimpikon elnöke, majd hozzátette: – Az éremért folyó küzdelem során azonban nagyszerűen koncentrált és azt hozta, amit vártam tőle, felállhatott a dobogóra, amely nagyszerű eredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!