DVTK Jegesmedvék

2021.09.25. 09:30

Kettő maradt, egyet elvittek

A még veretlen lila-fehérek látogattak pénteken este a miskolci jégcsarnokba.

Kolodzey Tamás

Fotó: Kozma István

Az Erste Liga harmadik fordulója keretében a már a negyedik meccsére készülő Újpesti TE gárdája volt a DVTK Jegesmedvék vendége. A hazaiak bő három és fél sorral, a vendégek viszont teljes létszámban vonultak a jégre. Már a felvonuláskor üdítőleg hatottak a teljesen elütő lila és piros mezek mint látványossági elemek.

Walker kezdte

Ahogy azt már megszoktuk, a felfűtést követően hamar elérték az üzemi hőfokot a felek. A fővárosiak néhányszor bevetették a futballban szokásos letámadást, így próbálták elejét venni a diósgyőriek támadásszövésének. Mihaliknak azért kellett kiülnie, mert hat Maci szaladt a küzdőtérre, a korongok felvitelénél azonban a budapestiek többször is lesre szaladtak, így hátrányát gond nélkül átvészelte a miskolci társaság. A cselek nem jöttek be, az utolsó passzok sem, így védenivaló alig akadt. A 8. percben a felfutó Szirányi előtt nyílt meg a folyosó, a védő lőtt is, de Rajna ekkor még védett. Nem sokkal később azonban a csatár Walker ütésénél már tehetetlen volt (1–0). Időt kért az UTE, közben hosszú ideig tartott a felvétel ellenőrzése.

Szólt a zene és a fütty is, majd Kincses középre mutatott, azaz nem találtak kivetnivalót a gólban. Vegyes felvágott következett, hol az egyik, hol a másik csapat lopta el a korongot, aztán Hadobás távoli emelését édesgette magához Rajna. Minőségi ütést keveset láttunk, és szaftos támadás is kevés akadt. A semleges harmadikat szinte teljesen kiiktatták az együttesek. Kiss R. bottal akasztásért kisbüntetést kapott a 16. percben, a mínusz létszám viszont nem ártott a Jegesmaciknak. Négy a négy ellen megint Szirányi próbálkozott, és Rajnáig jutott. Izgalom a hazaiak kiegészülése után volt, a második mégsem jött össze. Már csak 48,2 másodperc volt hátra az első harmadból, amikor egy védelmi megingást követően Coatta pár lépésről egyenlített (1–1).

Rajna remekelt

A 25. percben Galanisz adta el a korongot, társai nem tudtak korrigálni, Kovács S. pedig szemből addig kapirgált, amíg félmagasan Kiss B. mögé passzolt (1–2). Az ellentámadásból Farkas M. forgolódása ígért sokat, erőt azonban nem tudott beleadni. Rohangászás jött, a miskolciak fölényével, a látogatók alig tudtak kimenekülni a védő harmadukból. A 33. percben Mihalik jobbról a bal felső sarkot nézte ki magának, és csaknem eljutott a célig. Benk kiállítását végig rohamozták Miskolcziék, akik azonban nem találták meg a hálóig vezető folyosót. Felkorbácsolódtak a kedélyek, a vonalbírók azonban megfékezték a dulakodókat. A pálya hiába dőlt fel, az egyenlítés elmaradt.

Vojtkó kétszer

A záró szakasz 45. percében egyenlítettek a hazaiak. Jobb oldalról Rajna kapuja elé perdült a korong, a hálóőr előreütötte, pontosan Vojtkóra, akiről a válogatott mögé jutott a korong (2–2). Kiss D. bottal akasztásért megkapta a magáét, a plusz egyből nem jött ki semmi. Ritó ziccerben önzetlen volt, lövés helyett az átadást választotta, vesztére. Az 52. percben kavarodás támadt az UTE kapuja előtt, majd Vojtkó ütése becsorgott, a videófelvétel megtekintése után pedig a jelenet kiállta a szabályossági próbát (3–2). A meccs első emberelőnyös gólját az 55. percben Coatta balról, bal felső sarkos bombával szerezte (3–3). A hosszabbításban, három a három ellen emberhátrányba kerültek a diósgyőriek, majd miután Doetzel büntetése letelt, berohant és szólója után belőtte a győztes gólt (4–3). Vasárnap a Dunaújvárosi Acélbikák ellen lépnek jégre a Macik, idegenben.


DVTK Jegesmedvék vs. Újpesti TE 4–3 (1–1, 0–1, 2–1, 1–0) – hosszabbítás után

Miskolc, 540 néző. V.: Kincses, Haszonits (Köves, Szabó G.).

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. (Duschek) – Doetzel 1 (1), Hadobás, Walker 1, Galanisz (1), Mihalik – Hyvarinen, Wehrs (1), Vojtkó 2, Miskolczi (1), Ritó – Kiss R., Szirányi, Lövei, Farkas M., Galajda – Farkas O., Mattyasovszky (1), Pecsét. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Újpesti TE: Rajna (Márkus) – Kiss P., Stadel, Benk (1), Coatta 2, Kovács A. – Gáspár, Jago (1), Kiss P., Németh A., Suter – Kiss D., Varga A. (1), Csergő (1), Nejezchleb, Simon P. – Balázsi, Zsigmond, Balogh B., Kovács S. 1, Nemes. Vezetőedző: Virág Csaba.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Tokaji Viktor: – A karakterünkkel nyertük meg a meccset. Folyamatosan nyomás alatt tartottuk az Újpestet, és összességében megérdemelten győztünk. A találkozó krónikájához tartozik, hogy kivédekezett emberhátrány után harcoltuk ki a sikert, és ezzel helyre tettük az önbizalmunkat.

Virág Csaba: – Egy ponttal megyünk haza, ezért nem tetszett a meccs. A DVTK ledolgozott minket a pályáról. Nekünk nehezek voltak a lábaink a három Romániában vívott mérkőzés után. A hosszabbításban volt lehetőségünk a győzelem kiharcolására, de emberelőnyünket nem tudtuk gólra váltani.

(A borítóképen: Munkában Walker és a vendégek kapusa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!