Triatlon

2021.08.12. 08:30

Lehmann Bence a top tízben debütált

A legjobb úszó- és futóidővel „köszönt be” a nemzetközi mezőny tagjaihoz.

Szűcs István

Lehmann Bence a múlt vasárnap a lengyelországi Ironman 70.3 Gdynia elnevezésű viadalon mérette meg magát, mely ezen a távon az első nemzetközi versenye volt. A Tiszaújvárosi Triatlon Klub élsportolója közvetlenül livignoi edzőtáborozását követően utazott el a lengyelországi erőpróbára, melynek rangját mutatja, hogy a korábbi győztesek között van a németek korábbi olimpiai bajnoka, Jan Frodeno is.

Leggyorsabb úszással és futással

Az idei középtávú magyar bajnok Lehmann Bence nemzetközi debütálása egyáltalán nem járt együtt megilletődöttséggel. Az újvárosi sportoló az 1900 méteres úszást a legjobb idővel, 23:51 perccel teljesítette. A nagy széllel és esővel kísért 90 kilométeres kerékpározás közben nem érezte túl jól magát, ezért a rendkívül sűrű mezőnyben a 17. helyről kezdhette meg a zárószámot. Azonban Lehmann Bence a 21 kilométeres futás során új erőre kapott, 1:13:55 órával a legjobb futóidőt produkálva kiharcolta a top 10-et, az előkelő kilencedik helyen érkezett célba.


Végeredmény

1. James Teagle (brit) 3:51:54 óra,

2. Robert Kallin (svéd) 3:53:15,

3. Chris Mintern (olasz) 3:56:48,

…9. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 4:01:16.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!