PannErgy-MVLC

2021.08.11. 15:30

Kiegészítő után húzóember lenne

A korábban Univer­siadét is megjárt Sélley-Rauscher Domonkos úgy érzi, jelenleg messze van a válogatottság.

Molnár István

Fotó: Bujdos Tibor

Négy hét múlva kezdődik a honi élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság 2021/22-es idénye. A borsodi színeket képviselő PannErgy-Miskolci VLC csapatánál több változás is történt a nyáron, az érkezők között az egyik játékos Sélley-Rauscher Domonkos volt, aki ezt megelőzően csupán fővárosi együttesekben pólózott: 2007 és 2013 között a BVSC-Zuglóban, 2013 és 2017 között az Újpesti VSE-Hunguest Hotelsben, míg 2017-től az előző bajnokság végéig az A-Híd VasasPlaketben.

A legszimpatikusabb

Elsőként azt kérdeztük a 2019-es nápolyi Universiadén a magyar válogatottal bronzérmet szerzett vízilabdázótól, hogy Budapest után hogyan került vidékre, az MVLC-hez.

– A múlt szezonban, annak is az első részében nem jöttem ki jól az edzővel, majd a posztomon megsérült Drasko Brguljan, akit úgy gondolom, megfelelően helyettesítettem – kezdte az 1997-es születésű vízilabdázó. – Szóval elkezdett menni a játék, akkor már szeretett volna megtartani a Vasas, azonban már aláírtam Miskolcra. Mindent összevetve tehát a több játéklehetőség miatt jöttem el Budapestről. Bár volt az MVLC-n kívül más lehetőségem is, az itteniek egész korán megkerestek, és azért is volt a legszimpatikusabb ez a klub, mert dolgoztam már együtt korábban a juniorválogatottnál Kis István vezetőedzővel és dr. Horkai Györggyel, aki az MVLC-nél szakmai tanácsadó.

Sokat kell dolgoznia

Kíváncsiak voltunk arra, hogy Sélley-Rauscher Domonkos miként ítéli meg új klubja tavalyi produkcióját, illetve hogy mi lehet a cél a rövidesen induló új szezonban.

– Szerintem kimondottan jól sikerült az MVLC-nek az előző bajnokság, a 9. helyen zárt a csapat, de még az utolsó fordulókban is volt esélye arra, hogy az első nyolcban végezzen, egy kis szerencse hiányzott – nyilatkozta a 2017-es belgrádi junior-világbajnokságon a válogatottal negyedik helyen záró pólós. – A jelenlegi csapatunk egy új társaság, és fiatal, melynek ennélfogva még sokat kell dolgoznia. Nem lesz könnyű megismételni az előző évi teljesítményt, de reálisan nézve ott lehetünk a 8–10. hely között. A mostani már az ötödik hetünk a felkészülésben, napi két edzés a penzum, a hétvégét leszámítva csupán szerda délután van pihenő.

Mindenkié fontos

Nem titkoltan azért igazolta a PannErgy-MVLC Sélley-Rauscher Domonkost, hogy egy húzóemberrel több legyen a keretben, aki az egyik vezér legyen a medencében.

– Ezért is jöttem, hogy ilyen szerepben legyek, a Vasasban kiegészítő ember voltam, sajnos... – ismerte be a rosszkéz oldali hátsó átlövő. – A rutint még Lukas Seman képviseli, aztán Biros Barnabás, illetve szlovák kapusunk, Tomás Hoferica, és igen, nekünk kell úgymond vinnünk a csapatot. De persze mindenkinek a teljesítménye fontos, mindenki lehet főszereplő, és nem feledkeznék meg Vismeg Zsomborról sem, aki még ugyan csak 18 éves, de úgy néz ki, egészen komoly játékos lehet belőle.

Miután többször szerepelt korosztályos válogatottban, megkérdeztük azt is Sélley-Rauscher Domonkostól, mennyire érzi távolinak a felnőttcsapattagságot.

– Jelenleg messze van, de aki bekerül ebbe a sportba, és az OB I.-ben játszik, egyik célként ez lebeg a szeme előtt – árulta el az MVLC vízilabdázója, aki tanul is, a Corvinus Egyetem hallgatója. – Természetesen jó lenne egyszer odakerülni, de ehhez – ahogyan beszéltük – húzóembernek kell lennem Miskolcon, ki kell tűnnöm, nemcsak góllövésben, hanem gólpasszokban és egyéb téren is.

Hír még az MVLC-vel kapcsolatban, hogy az izraeli– magyar kettős állampolgárt, Tamir Friedet nem engedi vissza az izraeli hadsereg, ahol szolgálatát teljesíti, így ő nem lesz tagja a miskolciak keretének a 2021/22-es bajnokságban.


Az MVLC programja

A Magyar Vízilabda Szövetségben tegnap elkészítették a férfi OB I. 2021/22-es szezonjának sorsolását, a pontvadászatban 14 klub vesz részt. Pontos játéknapja egyelőre csak az 1. fordulónak (szeptember 8., szerda) és a 2.-nak (szeptember 11., szombat) van, a többit később jelölik ki. A bajnokságban az alapszakaszban mindenki játszik mindenki ellen, oda-vissza, a 26 forduló után a középszakasz következik, az idény a rájátszással ér véget. A PannErgy-MVLC programja az alapszakasz első körében:

1. forduló: PannErgy-MVLC – Budapest Honvéd

2. forduló: BVSC-Zugló – PannErgy-MVLC

3. forduló: OSC-Újbuda – PannErgy-MVLC

4. forduló: PannErgy-MVLC – Szegedi VE

5. forduló: PannErgy-MVLC – Újpesti VSE Hunguest Hotels

6. forduló: A-Híd VasasPlaket – PannErgy-MVLC

7. forduló: PannErgy-MVLC – Ferencvárosi TC-Telekom

8. forduló: Debreceni VSE – PannErgy-MVLC

9. forduló: Metalcom Szentes – PannErgy-MVLC

10. forduló: PannErgy-MVLC – Szolnoki Dózsa

11. forduló: PannErgy-MVLC – Kaposvári VK

12. forduló: Pécsi VSK-Mecsek Füszért – PannErgy-MVLC

13. forduló: Tigra ZF-Eger – PannErgy-MVLC

(A borítóképen: Sélley-Rauscher Domonkos is a konditeremben kezdte a keddi napot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!