Egy hét múlva bajnokság

2021.08.09. 19:22

A nyolchoz a végére betoppant

Az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapata megkezdte a munkát az új idényben.

Berecz Csaba

Fotó: Ádám János

A 2021/22-es évad versenynaptára szerint szűk hét hét múlva megkezdődik az élvonalbeli női kosárlabda bajnokság, amelynek az Aluinvent-DVTK csapata is részese. A piros-fehérek hivatalosan hétfőn láttak munkához, ha nem számítjuk a nulladiknak nevezett múlt hetet.

Nyolc plusz egy

– Egy hete a játékoskeret tagjainak többsége orvosi vizsgálatokon vett részt, és ezt követően, fakultatív jelleggel, lehetőséget biztosítottunk nekik arra, hogy az egyéni edzéseiket közös térben végezhessék, edzői felügyelet mellett – mondta Földi Attila, az Aluinvent-DVTK együttesének vezetőedzője, akitől azt is megtudtuk, hogy a múlt héten, egyéb elfoglaltsága miatt, nem tudott végig jelen lenni ezeken a foglalkozásokon, ugyanis válogatott edzői kötelességének kellett eleget tennie. – A 3x3 szakág U17-es leány csapatával Szolnokon vettünk részt Európa-bajnoki selejtezőn, sikerrel, ami azt jelenti, hogy Magyarország tagja lesz annak a 12 csapatos mezőnynek, amelyik szeptember 17. és 19. között Lisszabonban küzd a minél jobb helyezésért.

Az Aluinvent-DVTK csapatának tegnapi első edzésén nyolc játékos vett részt, hét régi kerettag, –Aho Nina, Bacsó Zsófia, Kányási Veronika, Kiss Angelika, Medgyessy Dóra, Tóth Franka és Vég-Dudás Anna – mellett egy új kosaras, a TFSE-MTK-tól érkezett Bernáth Réka. A miskolci városi sportcsarnokban megtartott foglalkozás végére egy másik új lány, az előző évadban a ZKK Cinkarna Celje csapatában szerepelt szerb Snezana Bogicevic is betoppant, azok után, hogy részt vett az orvosi vizsgálatokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!