terepfutás

2021.06.10. 09:45

Mintegy 250 futó vesz részt a 29. Bükki Hegyi Maratonon

A 29. Bükki Hegyi Maraton – Kisgyörgy Ádám Emlékversenyt szombaton rendezik meg.

Szűcs István

20200926 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország A Bükki Hegyi Maraton terepfutó verseny rajtja.

Fotó: Bujdos Tibor

A rendező Marathon Club tagjai négy egyéni (3,5 km, 10,9 km, 21,6 km, 43 km) és egy váltó (4x10,9 km) számot kínálnak a futás szerelmeseinek a 29. Bükki Hegyi Maraton – Kisgyörgy Ádám Emlékverseny keretében, szombaton. A terepfutó-viadal központja az idén is Miskolcon, a Csanyikvölgyben, Királyasztalnál lesz.

A június 4-én lezárult előnevezést követően eddig mintegy 250 futó jelezte részvételét a nagy hagyományú eseményre. Az előnevezettek már június 11-én, pénteken 16–19 óra között átvehetik rajtszámaikat a versenyközpontban, ahol természetesen helyszíni nevezésre is lehetőséget kínálnak. Ugyanezt a verseny napján, szombaton 7.30–9.30 óra között lehet megtenni.

Futva jótékonykodnak

A Marathon Club és a társrendező Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány minden egyes nevezési díjból személyenként 300 forintot felajánl a mozgásukban korlátozott gyermekek oktatásával és rehabilitációjával foglalkozó Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménynek, egy osztálykirándulás megvalósításához. A fentiekből adódóan valamennyi futó aktív részese lehet ennek a jótékonysági kezdeményezésnek.

Az első rajt előtt ezúttal is megkoszorúzzák Kisgyörgy Ádámnak, a Bükki Hegyi Maraton „atyjának” helyszínen elhelyezett emléktábláját.

Ami pedig a rajtokat illeti, 10 órakor együtt indul a 10,9 km, a 21,6 km, a 43 km és a 4x10,9 km mezőnye, majd 10.15-kor nekilódulnak a 3,5 km-re vállalkozók. Ez utóbbi távot túrázva is teljesíteni lehet.

A verseny résztvevői a rajtszám felmutatásával június 12-én, szombaton és június 13-án, vasárnap 100 forintos regisztrációs jeggyel látogathatják a miskolci állatkertet, korábbi nevén Vadasparkot. Bővebb információt, a pályaleírást a www.maratonclubmiskolc.hu honlapon lehet fellelni, ahol a korábbi versenyfotók között is lehet tallózni.

(A borítóképen: A tavalyi versenyen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!