jégkorong

2021.06.10. 19:15

Kalandozni is mennek a Miskolci Jegesmedvék jégkorongozói

A magyar–szlovák határ menti városba járnak a Miskolci Jegesmedvék jégkorongozói.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónktól

A borsodi megyeszékhelyen még nem üzemel a jégcsarnok, a népkerti komplexum csak hetek múlva fogadja a sportolókat.

Fél óra alatt

A Macik azonban nem tétlenkednek, a sátoraljaújhelyi pályát látogatják, közben összekötik a kellemest a hasznossal.

– Mintegy két hete a felnőttekkel és az utánpótláskorúakkal is Újhelybe járunk: a zempléni településen tartjuk jeges edzéseinket – mondta Rusznyák Szilárd, a klub U21-es országos bajnokcsapatának vezetőedzője, majd hozzátette: – Szűk másfél óra az út oda, majd vissza, és ha már „feljárunk”, akkor száraz tréningeket is végzünk, továbbá az erőnléti foglalkozások alkalmából élünk a földrajzi környezet adta lehetőségekkel.

A piros-fehérek fiataljai – kivéve azokat, akik érettségiznek, továbbá a felnőttekkel dolgoznak – a napokban felkeresték a kilátót, amely az ottani jégcsarnoktól két és fél kilométerre található. A meredek szakaszt a kiváló erőben lévő hokisok harminc perc alatt tették meg, és annak érdekében, hogy nehezebb dolguk legyen, nem a kijelölt útvonalat választották.

– A kilátó meghódításával még nem ért véget a kalandozásunk – folytatta Rusznyák Szilárd. – A közkedvelt kalandparkban még nem voltunk, éppen itt az ideje, hogy a nyáron, jó időben tiszteletünket tegyük az országszerte nagy népszerűségnek örvendő szabadtéri intézményben.

(A borítóképen: A diósgyőri fiatal hokisok mesterükkel jártak a sátoraljaújhelyi kilátóban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!