alpesi síző

2021.04.21. 07:45

Újra olimpikon lehet Kékesi Márton

Lezárta a síszezont a Mályiban lakó Kékesi Márton alpesi síző, aki már a nyári munkáját szervezi.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

A nyílt szerb bajnokságon fejezte be téli idényét a mindenki által csak bánkúti gyerekként ismert Kékesi Márton, aki a Nis városához közeli Kopaonik kétezer méteres hegyein, nagyszerű hóviszonyok között versenyzett.

Kanadába menne

– Küzdelmes szlalomviadalokon vagyok túl, két bronzérmet is gyűjtöttem, így jóleső érzéssel hagytam magam mögött a szezont – mondta az Északnak a huszonöt éves kiválóság, aki indulója volt a 2018-as, dél-koreai ­Phjongcshangban rendezett ötkarikás viadalnak. – Szerbiában sikerült javítanom a nemzetközi rangsorban elért helyezésemen, és ezt nagy eredménynek tartom a hónapokkal ezelőtti súlyos sérülésem után. Most ott tartok, hogy már a nyári hónapjaimat, majd az alapozási időszakomat tervezem. Az a célom, hogy minél magasabb szintű felkészülést alakítsak ki, ehhez persze megfelelő támogatási rendszerre van szükségem. Egy biztos, éspedig az, hogy sokat fogok dolgozni az olimpiai kvalifikációs szakaszban.

A soron következő havas játékoknak 2022 februárjában a kínai főváros ad otthont, és a kiküldetéshez szükséges eredményeket novemberben és decemberben kell(ene) szállítania. Kékesi Márton elárulta, hogy a gyorsasági számokra Kanadába szeretne „kirándulni”, és ezt megvalósíthatónak tartja, hiszen rokonaik élnek a tengerentúlon, így – már ami a segítségnyújtást illeti – nem marad(na) magára.

(A borítóképen: Kékesi Márton Kopaonik hegyén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!