röplabda

2021.04.07. 12:00

Szorosan, de hozta az elsőt a fővárosi gárda

Kedden délután idegenben lépett pályára a DVTK élvonalbeli női röplabdacsapata.

Tóth Zoltán

20210324 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - UTE női Extraliga röplabda mérkőzés. képen: DVTK csapat

Forrás: Illusztráció

Fotó: ÉM-Archívum/Kozma István

A rájátszásban az MTK a Szent Benedek RA ellen, a DVTK pedig az ÚTE ellen szenvedett vereséget az 5-8. helyért vívott mérkőzéseken, így a két vesztes csatázhat a 7. helyért, azaz a kiesés elkerüléséért. S mert az alapszakaszban a fővárosiak álltak jobban a tabellán, ők lehettek az első mérkőzésen a pályaválasztók.

Az már az első felvonásban kiderült, a két válogatott játékost – Vezsenyi és Papp – felvonultató kék-fehérek alaposan feltérképezték a sérülés miatt két legjobbját (Mojcát és Kovácsot) elveszítő miskolciakat, akikhez tegnap betegsége miatt csatlakozott Kundrák is. Bár a házigazdák gyorsan elhúztak, Szerencsés-Miklai még ászt is szervált, erre Horton meghozta az első diósgyőri pontot (4–1). Három hiba a vendéglátóktól, és már a vendégek vezettek (5–6), míg Vezsenyi ásza után került újra előnybe a fővárosi gárda, majd Kiss E. leütése ért célba, és Egri is másolta csapattársát. Összeszedetten játszottak a piros-fehérek, nem hagyták elhúzni a hazaiakat (11–12). Horton volt elemében, de az egész csapat remekül küzdött. Vezsenyi vágott be egy labdát, s vette vissza a vezetést a házigazdáknak (15–14). Azonban Horton nem kímélte a hazai parkettet, s ismét együttese vezetett (15–16). Beddingfield ütése időkérésre késztette Leiszt Mátét (16–18), azután Kiss ászt szervált, másodszor is időt kért az MTK (17–20). Begginfield és Horton labdája is célba talált (19–21), de ezt követően – Toma Sándor rendezni kívánta ugyan a sorokat – már csak az MTK-nak jöttek össze a remek pontok, és le is zárták az első játékrészt (25–23).

A DVTK kezdte jobban a második játékrészt, Szajkó bombája után már kettővel vezettek (2–4). Egri is megtalálta a rést a falon, majd hálós ászt szervált, Horton pedig ott folytatta, ahol az első játszmában befejezte (3–7). Balszerencsés pontokat vesztett a Diósgyőr, felhozva a hazaiakat, akik Berkó ászával már egyenlítettek is (9–9), ami után időt is kért Toma mester. Horton ászt szervált, ám két fővárosi löket is hosszúra sikerült, így ismét a vendégek álltak jobban (11–13). Vezsenyi pontjával vette vissza előnyét a két-fehér csapat (14– 13), ami után hol itt, hol ott estek a pontok. Kountoura ,,átverése” hozta meg az egyenlítést (17–17), Horton ismét remekelt, de Dani révén az MTK szerezte a 20 pontot a diósgyőri 19-cel szemben. Amikor Horton leütését betakarták, időt kért a vendéggárda (21–19), de Vezsenyi bombája ült, s bár Kiss E. még szépített, Papp, majd Vezsenyi véget vetett ezen játékrésznek is (25–22).

Okos egységek

Az MTK ragadta magához a kezdeményezést a harmadik szett elején, de Horton ütései a piros-fehéreknek is hoztak pontokat (4-4). Vezsenyi volt a legjobb formában a hazaiaknál, ám Beddingfield is elővette óriási bombáinak egyikét (7–6). Ezt követően három ponttal meglépett az MTK (12–9), pauzára késztetve Toma edzőt. Horton újfent pontos volt, de Kilyénfalvi is okos pontot szerzett, amire Horton válaszolt, így maradt a 3 pontos különbség (14–11). Kountoura ászt nyitott, Horton megint óriásit ütött, 14-nél döntetlen volt az állás. Egri bombája nyomán a Diósgyőr került lépéselőnybe (15–16), ám jól kihasználták lehetőségeiket a vendéglátók, akik nem csak egyenlítettek, de két egységgel el is húztak. Beddinfield kapott blokkot (20–17), ismét időt kértek a vendégek, akik a légiós révén közelítettek, aztán Szajkó pillanatai következtek (21-19), a DVTK centere megszerezte a 20. és 21. pontot is. Azonban Lesi okos egységei visszaállították a vezetést, majd az MTK már nem engedte ki a kezéből a játszmát és ezzel együtt a meccset sem.


MTK Budapest – Diósgyőri VTK 3:0 (23, 22, 23)

Budaörs, zárt ajtók mögött. V.: Jámbor, Halász.

MTK Budapest: Kilyénfalvi 7, Godó, Vezsenyi 22, Papp 11, Szerencsés-Miklai 18, Berkó 2. Csere: Szalai (liberó), Dani 1, Lesi 1, Durst. Vezetőedző: Leiszt Máté.

Diósgyőri VTK: Kountoura 3, Kiss E. 8, Szajkó 6, Horton 19, Egri 4, Beddingfield 6. Csere: Dömsödi (liberó), Mészáros. Szakmai igazgató: Toma Sándor.

Leiszt Máté: – Örülök annak, hogy meg lett az első és egyben hazai győzelmünk, amivel előnybe kerültünk. Nehezebb volt a meccs, mint amire számítottam, és ez azt vetíti előre, hogy Miskolcon nem lesz könnyű dolgunk.

Toma Sándor: – Ebben a felállásban még nem játszottunk, ennek ellenére, remekeltek a lányok, és ha a végjátékokban kis szerencsénk van és jobban figyelünk, talán szettet, szetteket is nyerhettünk volna. Bízom benne, hogy Miskolcon egyenlíteni tudunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!