MVLC

2021.04.15. 09:15

Gyenge védekezés, sok kapott gól

Budapesten, a Laky uszodában játszott szerdán élvonalbeli mérkőzést a miskolci alakulat.

Tóth Zoltán

Forrás: ÉM-archívum

A férfi ob I. 27. fordulója szerdán a fővárosba szólította a PannErgy-Miskolci VLC csapatát, amely késő este a Szőnyi úti létesítményben kezdte a BVSC Zugló elleni összecsapását.

Biros szerezte

Az első negyedben Pásztor indította el a góltermelést (1–0), majd remek védekezéssel blokkolták a miskolciak az újabb próbálkozását. Emberfóros helyzetet rontottak a vendégek, büntettek is érte Gyárfás góljával a vasutasok (2–0). Kimaradt egy kettős előny a vendégek részéről, azonban az ellenakciót hatástalanították, Mizsei két alkalommal is remekül védett. Ezután Biros szerezte a látogatók első találatát (2–1), majd nem sokkal ezt követően ­Fried egyenlített (2–2). Mizsei újabb bravúrja következett, de Ágh jött a gólszerzői sorban (3–2).

A második negyedben a vendégek hozták el a labdát, de Vismeg Zs. kapufára bombázott. Az ellenakció is kapufával zárult, de míg a fekete sapkások csak nézték a lehulló labdát, Mészáros eszmélt és közelről betalált (4–2). Nem sokkal később Nagy M. már tovább növelte a hazai előnyt (5–2), de végre remek védekezést lehetett látni a miskolciaktól, Sisán pedig a bal szélről be is varrta a labdát a hosszúba (5–3). Kapu előtti kavarodás után újfent Mizsei hárított, az ellen­akció ötössel zárult, ezt Biros vágta be (5–4). Igyekeztek szorosan védekezni a miskolciak, ez nem ízlett a zuglóiaknak, akik el is adták a labdát, aztán Hornyák egyenlített (5–5). Gyárfásról feledkezett meg az MVLC egy pillanatra, aki ezt góllal büntette (6–5), majd újfent Mizsei-parádék következtek, időt kért Kis István, mely után Fried a jobb szélről egalizált (6–6).

Sisán, szépségdíjas

A harmadik felvonásban alaposan beindult a hazai gárda, s míg a Miskolcnak szinte semmi nem sikerült, a sárga sapkások sorozatban betaláltak (9–6). Vismeg Zs. törte meg a vendégek gólcsendjét (9–7), de erre Pásztor kétszer is betalált (11–7), majd előnyben Lukács Á. szerzett szép találatot (11–8). A miskolci kapus szerzett labdát, egy kavarodásnál, az ellenakciót szépségdíjas Sisán-találattal fejezték be a vendégek (11–9). Előnyben növelte a különbséget Csapó, így 12–9 volt az állás. Mérgelődött is fiaira Kis István, elsősorban a védekezést számonkérve.

Nem volt visszaút

A befejező játékrészben Csapó nyitotta a találatok sorát (13–9), előnyt hagytak ki a miskolciak, aztán rögvest hátrányba kerültek. Kemény mester időt kért, Csapó pedig be is váltotta a kérést (14–9). Lukács D. a hazai hálóőrt találta telibe, azonban a vendéglátók alaposan elhúztak (20–12). Innen már nem volt visszaút, a jól védekező és pontosan támadó hazaiak simán szerezték meg a győzelmet, leginkább a második félidei teljesítményükkel.

BVSC Zugló – PannErgy-Miskolci VLC 21-12 (3-2, 3-4, 6-3, 9-3)

Budapest, zárt ajtók mögött. V.: Marjay, Tóth I.

BVSC Zugló: Szakonyi – Ágh (1), Mészáros Cs. (2), GYÁRFÁS (6), Pásztor (3), Sugár (-), Nagy M. (2). Csere: Györke (k), CSAPÓ (5), Batizi (-), Kovács P. (-), Irmes (1), Tátrai (1)., Mészáros M. (-). Vezetőedző: Kemény Kristóf.

MVLC: Mizsei – Fried (2), Hornyák (1), Seman (-), Magyar (2), Vismeg Zs. (1), Biros (2). Csere: Hoferica (k), Lukács Á. (1), Lukács D. (-), Berki (-), SISÁN (2), Vismeg B. (1), Méhész (-). Vezetőedző: Kis István.

Gól/emberelőnyből: 4/6, ill. 3/8

Gól/büntetőből: 1/1, ill. 1/1

Kemény Kristóf: – A Vasas ellen voltunk csúcsra járatva, ezért kissé nyögvenyelősre sikerült ez a mérkőzés, de a fiúk így is magabiztosan hozták a győzelmet.

Kis István: – Kapus nélkül nem lehet meccset nyerni. Az első félidőben tartottuk magunkat, a nagyszünet után viszont sem védekezésben, sem támadásban nem tudtuk azt nyújtani, amit tudunk. Sajnálom a nagyarányú vereséget, de természetesen a BVSC jobb csapat, mint a miénk.

(Borítóképünk illusztráció, nem ezen a mérkőzésen készült!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!