DVTK röplabda

2021.04.15. 10:15

Csakis a csapat érdeke létezik

Csütörtökön 19 órától az MTK Budapesttel játszik hazai környezetben a DVTK női röplabdacsapata.

Molnár István

Fotó: Bujdos Tibor

A női röplabda Extraligában, a 7. helyért zajló csatában (amely az egyik fél harmadik sikeréig tart) jelenleg 2–1-re vezet az MTK Budapest együttese, azt követően, hogy a fővárosi kék-fehérek a hétfői harmadik összecsapást 3:1-re megnyerték.

– Jól kezdtünk, hajtott a csapat, nagyon együtt voltak a lányok – jelentette ki Toma Sándor, a DVTK szakmai igazgatója. – Aztán a második szettben volt egy kis fegyelmezetlenség, amely rányomta a meccsre a bélyegét, leállt a csapat, az MTK elkapta a fonalat, rengeteg ászt kaptunk, és fogadásban sem jeleskedünk. Viszont innen sikerült visszajönnünk és a harmadik játszmában újra nagyon jól tartotta magát a csapat. Viszont kevésbé vagyunk rutinosak, és jelenleg nincs olyan nagy variációs lehetőségünk. Nagyon akartak a lányok, voltak hosszú labdamenetek is, ebben fejlődtünk, hogy ki tudjuk védekezni az ellenfél támadását. A befejezéseknél akadtak problémák, ebben ezúttal hatékonyabb volt ellenfelünk. Az MTK tudatosan kereste azokat a helyeket, magasságot, ahol eredményesen tudnak ütni, amit tudtak, azt kihasználták, illetve centerben most elmaradtunk attól a szintünktől, ami bennünk van. A lányoknak azt mondtam az öltözőben, hogy mind a tizenegyüknek egy célt kell látnia, egyéni kifogás, probléma nincs, csak csapatérdek van.

Hangolódás, koncentráció

A sorozat 4. felvonását csütörtökön 19 órától rendezik a miskolci városi sportcsarnokban. Ahol a második meccset hozta a DVTK, a múlt pénteken 3:2-re verték fővárosi riválisukat. A párharc folytatásához, az ötödik meccshez most is egy ilyen bravúr kellene.

– Azon a mérkőzésen mindenki szépen dolgozott – nyilatkozta Toma Sándor. – Kundrák ütő poszton nyújtott jó teljesítményt, mutatott extrákat, Egri Beddingfielddel próbálta megoldani a feladatát, míg Hortonnak nem kevés, összesen hatvan támadása volt, 32 pontot „gyártott”. Azért azt látni kell, hogy az MTK abban is előttünk van, hogy az ő keretük két éve együtt edz, tavaly például olyan cipőben voltak, mint mi most, a végén dőlt csak el, hogy bennmaradnak. A lányokból az a fajta kellő mértékű mérkőzésrutin is hiányzik, amit egy ilyen párharc jelent, hogy háromnaponta játszani kell, s ezeken a meccseken szinte mindig csúcsformát kell, kellene nyújtani. Ebből kifolyólag van a hullámzás is, ami teljesen normális. Nagyon kellenek majd újra az agresszív nyitások, amik hazai környezetben előzőleg megvoltak, továbbá az is, hogy az MTK blokkvédekezését szét tudjuk szedni. Nagyon fontos a mai mérkőzés, hiszen ha kikapunk, akkor nem megy tovább a párharc, lezárul. A pszichés rész kerül már ilyenkor előtérbe, hiszen sok meccset játszottunk idén egymás ellen. Lényeges, hogyan hangolnak a játékosok a meccs­re, hogyan koncentrál valaki a saját feladatára, és meg kell említeni a fáradtság, a monotónia tűrését, ami szintén előtérben lehet. Itt nagy újítások már nincsenek, nagyon fontos az akarat, és kérdés, hogy a játékosok csapatszinten mennyire tudnak hatékonyan dolgozni és együttműködni.

A tréner hozzáfűzte, sérült légiósa, Mojca ezúttal is ott lesz a csapat mellett, bizonyos elemeket elvégez majd a bemelegítés során, de természetesen játszani nem fog. Az ő feladata az, hogy segítse a kommunikációt, elsősorban a külföldiekkel.

Játék nélkül

A 2020/2021-es bajnok a Fatum Nyíregyháza csapata lett, játék nélkül, mivel a döntőbeni ellenfél, a Swietelsky-BRSE a koronavírus miatt nem tudott kiállni a fináléra, halasztásra pedig nem volt lehetőség.

 

https://boon.hu/sport/helyi-sport/ujrakezdik-a-kieses-elkeruleseert-zajlo-harcot-5356828/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!