DVTK röplabda

2021.04.13. 10:15

A kék-fehérek kerültek ismét előnybe

Hétfőn a 7. helyért zajló párharc harmadik meccsét vívta idegenben a DVTK.

Tóth Zoltán

Forrás: ÉM

A 7. helyért játszik három nyert meccsig tartó sorozatot, az MTK ellen a diósgyőri női alakulat. Ahhoz, hogy a miskolciak győztesen kerüljenek ki ezen párharcból, legalább egyszer idegenben is kellene nyerniük. Erre jó esélyük volt ezúttal a piros-fehéreknek, akik remek játékkal – nem kis meglepetést okozva – legutóbb hazai környezetben legyőzték a két válogatott játékost is felvonultató fővárosiakat.

Szokott ütőforma

S mert ez a vereség bizonyára nyomokat hagyott az MTK lányaiban, némi lélektani előnyben voltak a vendégek. Az már a nyitó játszma elején kitűnt, a két sérültjét (Mojca, Kovács) továbbra is nélkülöző borsodiak nagy lelkesedéssel és ekkor még taktikus és okos játékkal szálltak bele a küzdelembe. Ugyanakkor a házigazdák gyorsan tudtára akarták adni ellenfelüknek, itt nem terem babér a Diósgyőrnek. Amikor néhány piros-fehér hiba után 6–2-re elléptek, gyorsan pihenőt kért Toma mester. Váltakozva estek ezután a pontok, Berkó ütése, majd Kilyénfalvi alakítása már hatra növelte a kék-fehérek előnyét (11–5). Horton hozta szokott ütőformáját, de Vezsenyi sem akart lemaradni tőle, azonban Egri okos ponttal közelebb hozta a DVTK-t (13–10). Horton megint szépet csinált, majd egy hosszú menet végén hatalmasat ütött, s már Leiszt Máté kérte magához csapatát (14–13). Két, vonalon túl landoló MTK-ütés hozta az egyenlítést (15–15), ezt követően Kiss ütött remekül. Kundrák is odatette magát, így nemhogy elhúztak a hazaiak, hanem Szerencsés-Miklai hosszú ütése nyomán már a vendégek voltak előnyben (18–19). Ki is kérte újabb idejét a fővárosiak trénere, Szajkó remekelt, már kettő pont volt az előny, amit Vezsenyi csökkentett, Papp pedig egyenlített (22–22). Horton két pontot hozott, Kundrák pedig lezárta ezt a játékrészt (23–25).

A piros-fehérek kezdték a második felvonást, de az MTK szerzett pontokat (3–1). Kountoura rontott nyitást, Horton a távolba ütött, s egyre nagyobb lett – néhány diósgyőri figyelmezetlenségnek köszönhetően is – a hazaiak előnye (7–3). Toma Sándor nyugtatta csapatát, rövid távon hatottak szavai, Kundrák bombázott, Kiss viszont a hálóba nyitott (8–5). Kundrák szervája pontot ért, ez pedig a kék-fehérek időkérését eredményezte (9–7). Vezsenyi bombázott, aztán Godó is, így már hét egységgel mentek a vendéglátók, ami után egy hálós szerva következett (16–8). Ki tudja, miért, szétesett a DVTK játéka, szinte tetszés szerint szerezte pontjait az MTK (21–10). Kilyénfalvi ütése is célba ért, a második felvonást Dani zárta le (25–12).

Szépségtapasz, egyenlítés

Váltakozva estek a pontok a harmadik játszma elején, a diósgyőriek nyitások sorát rontották el, s a fogadásaik sem voltak mindig a legjobbak (7–5). Úgy tűnt, mintha hitét vesztette volna a csapat, az MTK el is húzott (11–7), ám Horton azért beleszólt a szett menetébe. Szerencsés-Miklai volt elemében a kék–fehéreknél, pontjai nyomán öt egység lett a házigazdák előnye (13–8), időt kért a DVTK. Berkó hálóról lecsorgó nyitással folytatta, majd Kundrák bombázott remekül, de ez ekkor csak szépségtapasznak tűnt (15–10). Aztán ugyanő blokkolt, majd Szajkó is ezt tette, s már csak 3 pont volt közte (17–14). Egy hosszú hazai ütést követően Leiszt mester hívta magához csapatát (17–15), s Kilyénfalvi szót is fogadott, leütése célba ért. Beddingfield is pontot szerzett, Horton pedig újfent megrázta magát, egyenlített (19–19), de az MTK szerezte a 20. pontot. Szerencsés-Miklai pillanatai következtek, Kiss szépített, és egy Szajkó-ütés is volt, azonban Lesi megmozdulása volt az utolsó momentum ezen játékrészben (25–22).

Csak fellángolás

A negyedik szettet a fővárosiak kezdték pontosabban (6–1), innen kezdett feljönni a Diósgyőr, ám ez csak rövid ideig tartott. A kék-fehérek erőteljes röplabdát mutattak, a miskolciak sokat hibáztak (10–4). Kilyénfalvi után Kundrák is pontot érően bombázott, majd a diósgyőri 10-es ászt nyitott, de Papp is, Egri pedig szélesre ütött (14–6), kérte is az időt Toma Sándor. Papp újabb ponterős lökete már 9-re növelte a fővárosi fórt, nem sokkal később Toma edző újabb pauzát kért (18–7). Beddingfield talált rést, Egri nyitásai után három pontot is szerzett, de ez is csak fellángolás volt (21–11). Mészáros pontjait követően jött fel ismét a DVTK (22–16), ekkor az MTK vonult pihenőre, s ezt követően be is fejezték a játszmát és a mérkőzést is.

MTK Budapest – Diósgyőri VTK 3:1 (-23, 12, 22, 16)

Budaörs, zárt kapuk mögött. V.: Soltész, Kiss.

MTK Budapest: Berkó 2, Szerencsés-Miklai 15, Papp 14, Vezsenyi 11, Godó 6, Kilyénfalvi 14. Csere: Szalai (liberó), Lesi 4, Durst, Dani 4, Petri 1. Vezetőedző: Leiszt Máté.

DVTK: Kountoura 1, Kundrák 13, Szajkó 3, Horton 13, Kiss E. 4, Beddingfield 7. Csere: Dömsödi (liberó), Egri 4, Sitku, Tóth R., Mészáros. Szakmai igazgató: Toma Sándor.

Leiszt Máté: – Magabiztos győzelmet arattunk, a lányok betartották azt, amit előzetesen megbeszéltünk. Egy szett kivételével jól játszottak. Csütörtökön azért megyünk Miskolcra, hogy lezárjuk az összecsapást.

Toma Sándor: – Sajnálom, hogy csak egy szettet sikerült hoznunk, több volt ebben a mérkőzésben. A harmadik játszmában egyik játékosom olyan hibákat követett el, amit ezen a szinten nem lehet, s ez hatással volt arra a szettre, s végül a meccsre is. Csütörtökön szeretnénk ismét megmutatni, hogy többre vagyunk hivatottak.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2–1, az MTK javára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!