Kézilabda Magyar Kupa

2021.02.23. 18:00

Bónuszmeccs az NB I-es ellen

Az NB I-es Egerrel találkoznak a kövesdiek a férfi kézilabda Magyar Kupa 4. fordulójában.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Nemcsak a bajnokságban, hanem a Magyar Kupában is jó eredményeket ért el az elmúlt időszakban a Mezőkövesdi KC együttese. Egy NB II-es és három NB I/B-s ellenfél legyőzésével a dél-borsodiak ott vannak a legjobb tizennégy között, ami már alapjában elismerésre méltó teljesítmény. Drizner Péter csapata már tavaly augusztusban pályára lépett a sorozatban. A füzesabonyi magabiztos siker után hazai körülmények között győzték le az Ózdot, majd a Balassagyarmatot, legutóbb pedig a Kecskemét sem jelentett megoldhatatlan akadályt.

Remekel a rivális

Most azonban szintet lép az MKC, hiszen élvonalbeli ellenféllel találkoznak a legjobb nyolc közé jutásért. Ráadásul egy olyan együttessel, amely a februári újraindulás óta remekel az NB I/B-ben. Az Eger ugyan az új esztendő első mérkőzésén kikapott a Ferencvárostól, ezután viszont zsinórban négy meccset nyertek. Idegenben verték a Dabast, valamint a kisebb Veszprémet, hazai pályán pedig a Csurgót, legutóbb pedig a Ceglédet múlták felül. Nem kérdés, Tóth Edmond legénysége lendületben van, ám az MKC is veretlen tavasszal az NB I/B-ben, így vélhetően egy izgalmas kupacsatára van kilátás.

– Előre le kell szögezni, hogy a párharc esélyese az egri csapat, mi viszont ezen az estén nem veszíthetünk semmit, felszabadultan kézilabdázhatunk – jelentette ki a kövesdi sportcsarnokban Drizner Péter, az MKC edzője. – A sorsolás pillanatában több esélyt láttam a továbbjutásra, az egriek utóbbi hetekben nyújtott teljesítménye alapján most 85-15 százalékra adnám az esélyeket, természetesen a vendégek javára. Ez azonban egyáltalán nem azt jelenti, hogy feltennénk a kezünket, dehogy. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy éljünk az adódó lehetősséggel.

Szinte hibátlanul

Drizner Péter a lehető legerősebb egri csapattal számol, hiszen biztosra veszi, hogy a négy bajnoki siker után a Magyar Kupában is szeretnének tovább menetelni. Ugyanakkor az MKC-nál is mindenki mosolygós az öltözőben, hiszen a bajnokságban zsinórban három meccset nyertek, a hazai pálya előnye pedig a kövesdiek mellett szól.

– A Magyar Kupában az volt a célunk, hogy eljussunk ebbe a szakaszba, vagyis fogadhassunk NB I-es ellenfelet – tette hozzá az MKC edzője. – Ezt elértük, számunkra a mostani már egy bónusz mérkőzés, de az lenne az igazi, ha lenne még egy a közeljövőben. Ehhez azonban szinte alig lehet hibázni. Egy ilyen csapat ellen a technikai megingások, vagy az eladott labdák nem férnek bele, mert az szinte egyet jelent a kapott góllal. Kérdés az is, hogy mennyire tudjuk megbontani a védelmüket, hiszen most súlyban és magasságban is erősebb fallal találkozunk, mint az NB I/B-ben, hétről hétre. Játszottunk korábban az Egerrel két felkészülési mérkőzést, de nyilván ebből túl sok következtetést nem szabad levonni. Meglátjuk, hogy téthelyzetben mire leszünk képesek ellenük.

Rosta nem lesz

A Magyar Kupa szabályainak értelmében a kettős játékengedéllyel szereplő Rosta Bálint nem lehet ott az MKC-ban, a keret többi tagja azonban játékra kész. A sorozat negyedik fordulójában hat párharcot rendeznek, az innen továbbjutó hat csapathoz csatlakozik az MKB Veszprém és a Mol Pick Szeged, így alakul ki a negyeddöntő mezőnye. Az MKC – SBS Eger összecsapás szerdán 18 órakor kezdődik a kövesdi sportcsarnokban, Rontó Ádám és Szanyi Péter sporttársak sípszavára.

(A borítóképen: Az előző fordulóban az MKC – fehérben – a Kecskemétet búcsúztatta)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!