DVTK Jegesmedvék

2021.02.08. 09:30

A Zólyom igazolta jó hírét

A kilencnapos szünet előtti utolsó találkozójukat vasárnap este játszották a piros-fehérek.

Kolodzey Tamás

Fotó: Vajda János

A jégkorong Tipos Extraliga alapszakaszának 38. fordulója keretében a második helyezett HKM Zvolen gárdáját fogadta a DVTK Jegesmedvék csapata vasárnap este. A középdöntőért küzdő hazaiak a még befogható alakulatokkal szembeni hat-hét pontos hátrányt halmoztak fel, így mindenképpen gazdagodniuk kellett annak érdekében, hogy reményeik életben maradjanak. Mellettük szólt, hogy korábban az élcsapatok ellen általában jól ment nekik, ráadásul a góllövő „cipőjüket” is megtalálták pénteken Kassán, ahol négyszer voltak eredményesek. A Macik összeállítása ezúttal egyetlen poszton sem változott, ez is példátlan az elmúlt hetek, hónapok forgása alapján.

Ritkán volt gólhelyzet

A hátvédek sorozatos szereléseivel kezdődött a meccs, majd 2. percben Galanisz 6 méterről célozhatott, a korongot Rahm a bal kezével ütötte a nézőteret védő hálóba. A helyzetek megbuktak a leseken, aztán az első kaput eltaláló lövést Wehrs adta le a 6. perc elején. A nagy helyezkedési csatában a csatárok a kék vonal környékén várták a kiugrási lehetőségeket, de ilyen szívességeket senki nem biztosított. A 10. percben Hrasko késleltette a játékot, ez abban nyilvánult meg, hogy a játékszert direkt kiütötte a küzdőtérről, erre nyomban bemutattak neki két perc kiállítást.

A 14. percben Vas kint hagyta az ütőjét, amellyel buktatott, mehetett pihenni. A szlovákok képtelenek voltak felállni, így pluszlétszámuk ellenére egyetlen célzásra sem futotta tőlük. Magosi balról a zúgó kapuvasig jutott, majd jött az első harmad végét jelző dudaszó.

A 23. percben Viedensky keveredett a kapu elé, pontosan centerezett Stupka elé, aki kapásból, laposan Adorján ketrecébe zúzta a korongot (0–1). Nem sokkal később egy játékossal többen kerültek a jégre a miskolciak közül, a kiállítást azonban gond nélkül kibekkelték. A 28. percben Marcinek közelről félmagasan emelt Adorján mögé (0–2), majd meglepőt húzott Peter Oremus, aki kapust cserélt, bár erre semmilyen oka nem volt. A Macik megint elcserélték magukat, az újabb kétpercesből Bondra távolról bevette a jobb alsó sarkot (0–3). Négy a négy ellen Gőz közelről akarta felavatni Trencant, jól cselezett, balról azonban már nem találta meg a rést. A sok kiküldés miatt ebben a szakaszban alig volt teljes létszám a jégen, az újabb szünetig mégsem változott az eredmény.

A harmadik felvonásban újra Rahm volt a HKM portása. Az első két harmad nullása után mindenképpen gólokkal kellett jelentkeznie az itthoniaknak ahhoz, hogy megnehezítsék a rendkívül jól küzdő és egységes zólyomiak dolgát. Egy elmaradt miskolci kiállítást követően botokat gyűjtöttek a vonalbírók, majd a hazai kapu előtt azért akadtak fehér mezes lehetőségek, mert a diósgyőriek gyakran eladták a korongot és helyezkedési hibákat vétettek, néhányszor egymást akadályozták. Gördülékeny volt a játék, az iram meghaladta az átlagost. A Zólyom keményen tartotta magát, nem engedte kibontakozni a Jegesmedvéket, akik nem tudtak ziccereket teremteni és a célzó vízből is keveset ittak. Betker visszarántását követően akadt egy ajtó-ablak helyzet Walker előtt, de az égbe emelt, majd Nuutinen jobból belőtte azt a találatot, amelynek már nem volt jelentősége (0–4), az i-re pedig Stupka tette fel a pontot (0–5). A végén Rokaly ütötte be a becsületgólt 30 másodperccel a zárás előtt.


DVTK Jegesmedvék – HKM Zvolen 1–5 (0–0, 0–3, 1–2)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Loksik, Adamec – Gegán, Ordzovensky (szlovákok).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Wehrs (1), Bukor, Walker, Vas (1), Anderson – Szirányi, Kiss D., Rokaly 1, Rundqvist, Osterberg – Vojtkó, Láda B., Csányi, Galanisz, Magosi – Gőz, Révész, Ritó, Miskolczi, Lövei – Kiss B. (kapus). Edző: Tokaji Viktor.

HKM Zvolen: Rahm – Betker, Kotvan, Bondra 1, Mikus, Kelemen – Melisko, Melancon (1), McPherson, Viedensky (2), Nuutinen 1 (2) – Hrasko, Kubka, Stupka 2, Zuzin, Kolenic (1) – Gubancok, Hatala, Marcinek 1, Tibensky (1), Chlepcok – Trencan (kapus). Vezetőedző: Peter Oremus.

Kiállítások: 14 perc, ill. 12 perc.

Tokaji Viktor: – A kassai jó mérkőzésből akartunk építkezni. Az első harmad sikerült is nekünk, de aztán hibákat követtünk el, és ezekből nem tudtunk kikecmeregni. A harcokból rosszul jöttünk ki, ettől több kell tőlünk a sikeresebb szerepléshez.

Andrej Kmec másodedző: – Miskolcon mindig nehéz játszani, ezért az eredménnyel és a 3 ponttal természetesen elégedettek vagyunk. A kiegyenlített első szakasz után, kontrolláltuk a mérkőzést, és végül biztosan nyertünk.

(A borítóképen: A DVTK [pirosban] ezúttal vereséget szenvedett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!