DVTK Jegesmedvék

2021.02.01. 11:00

A mumus remekül játszott a népkerti csatán

A szlovákiai Tipos Extraliga 36. fordulója vasárnap este újra hazai jégre szólította a Macikat.

Kolodzey Tamás

Fotó: Ádám János

A DVTK Jegesmedvék a Gyetva „személyében” egyik mumusát fogadta, így a kezdés előtt az volt a kérdés, hogy a piros-fehérek át tudják-e ugrani a saját árnyékukat. Egyébként megfogyatkoztak, mert a kanadai Flick szerződésének felbontását kérte, és a cseh HC Vitkovicéhez ment. Távozása elé nem gördítettek akadályt, a 29 éves csatár huszonkétszer húzta magára a miskolciak mezét.

Négy gól az elsőben

A 2. percben Galanisz hámozta át magát a sárga-feketék (egykor a hazaiak is ilyenben pompáztak) három játékosán, de mire Petrik elé ért, elfogyott a levegője és kiszorították. Askarov gáncsolt egyet, kiült, ebből Szirányi szemből, távolról elemi erővel hozta össze a meccs első gólját (1–0). Csak 59 másodperc telt el, amikor az angol miniszterelnöki hivatal utcájára „hasonlító” Downing közelről egyenlített (1–1). A 8. percben Scurko a kék vonalról fordított (1–2), majd Rymsha akasztott, és másodszor került emberelőnybe a Diósgyőr, ebből viszont nem mutatott fel semmit. Kiss D. büntetését az idő ölelésében járatos kollégái kibekkelték. Gyorsan hokiztak a felek és nem vacakoltak, minden helyzetből tüzeltek. Cacho révén harmadszor fogyott négyre a vendégek létszáma, Petrik előtt óriási volt a forgalom, az egyenlítés helyett azonban pillanatokkal később, sakk-matt helyzetből Cox biztos kézzel ütötte be a harmadikat (1–3). Huszonhárom lövés ment a ketrecekre, ez nagy célzási kedvről árulkodott.

Kapust cserélt

Hideg zuhannyal indult a középső szakasz. A 21. percben King korcsolyázott zavartalanul a kapu elé, majd 7 méterről Adorján mögé vágta a korongot (1–4, és Tokaji Viktor ekkor kapust cserélt), aztán a középkezdés után Klima jutott zavartalanul Kiss B. elé, és a jobb felső sarokba zúdított (1–5). Ügyesen kombinált a Gyetva, csatárai veszélyes helyzetek sorát alakították ki, igazolták a táblázaton elfoglalt helyüket, de nagy előnyükhöz azért kellett a Jegesmacik sok védelmi megingása, helyezkedési hibája. A 29. percben újabb villámgyors rohamot fejezett be találattal az erőteljes szlovák csapat: Valent picit balról, 8 méterről a bal alsó sarokba tenyerelt (1–6). Egy perc múlva Anderson szépített (2–6), majd Zilka kényszerpihenője adott lehetőséget a miskolciaknak arra, hogy tovább faragjanak a hátrányukból. A korong szinte végig a HC 07 védőharmadában volt, egyszer Petrik azt sem tudta, hol van, fetrengett a jégen, végül arra lett figyelmes, hogy a játékszer alatta van. Downing kapta az északi szomszédok ötödik kiállítását, a dolog szépséghibáját csupán az adta, hogy a 10 perces fegyelmi nem jelentett embermínuszt.

Egy ide, egy oda

A harmadik harmadot Magosi, majd Wehrs kiállítása nyitotta, a létszámhátrányos szituációból azonban az előrevágtató Szirányi majdnem szépített. Az idő fogyott, az erő viszont nem, fizikálisan mindkét csapat kiválóan bírta a játékot.

Az 53. percben Baca gáncsolt, a piros-fehérek meg nagy erőket mozgósítottak, és Csányi révén bal felső sarkos ütéssel 3–6-ra kozmetikáztak. Amikor már nem volt jelentősége, jött a szlovákok újabb lámpagyújtása: szépen megjáratott korong után Charbonneau balról állította be a végeredményt (3–7).


DVTK Jegesmedvék – HC 07 Detva 3–7 (1–3, 1–3, 1–1)

Miskolc, nézők nélkül. V.: Korba, T. Orolin, Stanzel, Soltés (szlovákok).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Wehrs, Hadobás, Miskolczi, Vas (1), Anderson 1 (1) – Láda B., Kiss D., Csányi 1, Osterberg, Rokaly – Vojtkó, Szirányi 1 (1), Lövei, Galanisz (1), Magosi – Révész, Ritó, Galajda – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Tokaji Viktor.

HC 07 Detva: Petrik – Rymsha (1), King 1 (1), Cox 1 (1), Cacho (2), Charbonneau 1 – Jendrol (1), Gachulinec, Sykora (3), Valent 1, Downing 1 (1) – Baca, F. Fekiac, Luptak, V. Fekiac (1), Scurko 1 – Lalik, Turan, Zilka, Klima 1, Askarov. Vezetőedző: Ernest Bokros.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc, plusz 10 perc fegyelmi (Downing).

Tokaji Viktor: – Jól álltunk bele a mérkőzésbe, a vezetést is megszereztük. Aztán a hibáink megpecsételték a sorsunkat. Képesek voltunk arra is, hogy ritmust váltsunk, de túlkomplikáltuk a helyzeteinket. Az utolsó húsz percben kiegyenlített volt a játék, nekünk erre kell építenünk, és gyorsan tanulnunk.

Ernest Bokros: – Nagyon akartunk nyerni, mert még nehéz mérkőzések várnak ránk. Ebben az idényben negyedszer nyertünk a miskolciak ellen, ennek ellenére azt mondom, hogy a piros-fehérekkel szemben mindig nehéz győzni. Az első hat közé akarunk kerülni, és jó úton haladunk.

(A borítóképen: Helyzetben a hazaiak a gyetvai kapu előtt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!