Aluinvent-DVTK

2021.02.07. 13:00

A Győr ellen negyeddöntőzik a Diósgyőr

Három helyett ötnapos és nem ott alvásos lesz az idei női kosárlabda Magyar Kupa.

Berecz Csaba

20201212 Miskolc fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Aluinvent-DVTK – Uni Győr Mély-Út NBI női kosárlabda mérkőzés. képen: Keyona Hayes #20

Fotó: Vajda János

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége az idén sem szakított azzal a hagyománnyal, hogy a női kosárlabda Magyar Kupát összesen nyolc együttessel játszatja le, és hogy nyolc mérkőzést rendezzenek a sorozatban.

2014-ben volt az első olyan Magyar Kupa, amelyben mindössze nyolc együttes vett részt, ekkor még semleges helyszínen, Székesfehérváron zajlottak a meccsek. Egészen tavalyig az volt a menetrend, hogy az első napon, a negyeddöntők után a vesztesek csomagoltak és hazautaztak, a háromnapos torna utolsó két napjára csak négy csapat maradt, amik előbb az elődöntőkben léptek pályára, majd a záráson, az éremcsatákban szerepeltek. A pandémia miatt az idén más lesz a program, nem lesz ott alvás és buborék sem, hanem egy helyszínen, öt napon át tart majd az MK, és minden meccs után egy nap szünetet kapnak a csapatok (egészen pontosan nem mind a nyolc együttes, csak négy, mert az első napon vereséget szenvedők számára véget ér az MK). A kupát az idén is Székesfehérvárott tervezték megrendezni, ám a csapatoktól beérkezett visszajelzések alapján „központibb” helyet választottak, Budapesten, a Gabányi László csarnokban lesznek a mérkőzések. Természetesen zárt ajtók mögött, a koronavírus miatt (ami a korábbi évek forgatókönyvének átszerkesztését okozta) nézők nem lehetnek jelen a helyszínen.

A háromról ötnaposra nyújtott program miatt a versenynaptárt is át kellett variálni, mivel az MK-t február végére tették be a programba, így a mostani hónap utolsó hétvégéjére tervezett utolsó előtti, előtti bajnoki fordulót, ami a 14. forduló (azért nem a 20., mert az évad közben már volt egy jelentős változtatás a fordulók lejátszási sorrendjével kapcsolatban) előre kellett hozni, egy hétközi játéknapra, február 17-re (ekkor az Aluinvent-DVTK a Ludovika-FCSM Csata vendége lesz, és azért, hogy a fontos bajnoki előtt több idejük legyen a piros-fehéreknek, a jövő hét vasárnap kiírt, ELTE-BEAC Újbuda elleni NB I.-es hazai mérkőzést két nappal előbbre, péntekre tették át).

Egy még hiányzik

A Magyar Kupa nyolccsapatos mezőnyének minden szereplője még nem ismert, ugyanis az a 8 együttes vehet részt ebben a sorozatban, amely a bajnoki alapszakasz első fele, 11 fordulója után az első nyolc helyen állt az NB I.-ben. Mivel a korábban elmaradt meccsek közül épp egy olyan találkozót nem pótoltak még, amelyik az alapszakasz első felére volt kiírva, így a 6. körből még hátralévő, a jövő hét szerdára kiírt, TFSE-MTK – Vasas Akadémia találkozó után lesz meg a végleges mezőny, ekkor dől el, hogy a Vasas Akadémia vagy a VBW CEKK Cegléd kerül be nyolcadiknak.

A csütörtöki MK-sorsoláson az Aluinvent-DVTK az UNI Győr Mély-Út csapatát kapta ellenfélül, és ezzel lehetősége nyílik arra, hogy a kupában vágjon vissza az alapszakaszban elszenvedett két vereségért. Ha ez sikerül, és a Diósgyőr továbbjut, akkor az elődöntőben elvileg könnyebb ellenfél vár rá, a VBW CEKK Cegléd – PEAC-Pécs csata győztesével mérkőzne meg a döntőbe jutásért. A címvédő Sopron Basket – amely egy éve a negyeddöntőben búcsúztatta a Diósgyőr – a másik ágra került, csakúgy mint az AKSC Szekszárd, és kisebb csoda lenne, ha az elődöntőben nem egymás ellen lépnének pályára.

A sorolás alapján február 24-én, a negyeddöntőben a második meccset játszaná a Diósgyőr, a Győr ellen 15.30-tól, de mivel az első napi mérkőzések sorrendjébe a televíziós közvetítési joggal rendelkező társaság még beleszólhat, ez a kezdési időpont egyelőre nem tekinthető fixnek.


Női MK

A negyeddöntők (február 24.)

VBW CEKK Cegléd – PEAC-Pécs

UNI Győr Mély-Út – Aluinvent-DVTK

TFSE-MTK/Vasas Akadémia – AKSC Szekszárd

Ludovika-FCSM Csata – Sopron Basket

Az elődöntök (február 26.)

VBW CEKK Cegléd/PEAC-Pécs – UNI Győr Mély-Út/Aluinvent-DVTK

TFSE-MTK/Vasas Akadémia/AKSC Szekszárd – Ludovika-FCSM Csata/Sopron Basket

Éremjáték (február 28.)

Bronzmeccs (az elődöntők vesztesei)

Döntő (az elődöntők győztesei)

(A borítóképen: A kupában a Győrrel találkozik DVTK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!