Mezőkövesd

2021.01.26. 12:00

Focistaként szurkol a kézilabdázóknak

A kézisek egyiptomi végküzdelmét már nézi az egykori egyiptomi „focihős”.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

A napokban vette át a Mezőkövesd Zsóry FC NB III.-as tartalék csapatának szakvezetői tisztét az a Takács Péter, aki korábban a matyóföldiek nagycsapatában is szerepelt.

A hajrát követi

– Új szerepkörben mutatkozom be, játékos-edző vagyok – mondta a napjainkban is nagy népszerűségnek örvendő, Taki becenévre hallgató sportember, majd hozzátette: – Élvezem a munkámat, motivált vagyok és remélem, hogy az idő majd igazolja a döntésem helyességét.

A középpályás és tréner sztorijához tartozik: 2009-ben tagja volt az Egyiptomban rendezett U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett magyar válogatottnak – most pedig ugyancsak Egyiptomban zajlik a férfi felnőtt kézilabdavébé.

A labdarúgó örök kedvence marad a fáraók országa | Fotó: Olvasónk küldte

– A fáraók országa és a főváros, Kairó nekem örök kedvencem marad – folytatta Takács Péter. – Mindennap persze nem gondolok a hajdani saját fellépésemre, de a szép emlékeimet soha senki nem tudja tőlem elvenni, dobogós helyezésünk ugyanis nagy szenzációnak számított. Amikor meghallottam, hogy az afrikai ország lesz a házigazdája a kézisek seregszemléjének, elhatároztam, hogy a végküzdelmeket figyelemmel kísérem majd. Annak ellenére megteszem, hogy a focinak élek, a többi műfaj csak másodlagos nekem. Nagyon szurkolok a mieinknek és olyan jó lenne, ha lemásolnák a mi, tizenkét esztendővel ezelőtt bemutatott nagyszerű teljesítményünket, és eljutnának a hajráig. Akár így lesz, akár nem, a fináléra a képernyő elé ülök.

(A borítóképen: Takács Péter akcióban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!