Vegyész RC

2021.01.14. 11:00

Egyik szemmel már előre tekint

A Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóját játssza csütörtökön hazai pályán a Vegyész RC Kazincbarcika.

Molnár István

20201213 Kazincbarcika fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Vegyész RC Kazincbarcika - DEAC SNK KFT Extraliga férfi röplabda mérkőzés. képen: CIUPA LUKASZ GRZEGORZ #10

Fotó: Vajda János

A 2021-es esztendő első tétmérkőzését vívja ma hazai környezetben, a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban a Vegyész RC Kazincbarcika élvonalbeli férfi röplabdaegyüttese. Az észak-borsodiak a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, 18 órától a fővárosi Kistext SE alakulatát fogadják, a koronavírus-járvány miatt zárt ajtók mögött. A két csapat a csata első felvonását december 5-én vívta meg Budapesten, és azt a meccset a VRCK hozta 3:0-ra.

Az Eperjessel nem

A Vegyész az előző év végi ünnepek után idén január 4-én kezdte a felkészülést, és az utóbbi napokban két edzőmérkőzésen is pályára lépett: Toronyai Miklós vezetőedző gárdája vasárnap Kecskeméten 3:2-re verte a helyi KRC-t, majd kedden a Debreceni EAC látogatott a vegyészvárosba, és távozott 3:1-es vereséggel.

– Mindenképpen azt szerettük volna, ha a tréningek mellett vannak edzőmeccsek, az ugyanis teljesen más, mintha csak egymás között játszanánk – kezdte nyilatkozatát Toronyai Miklós. – Jó lett volna, ha tudunk egyet meccselni a szlovák Eperjessel, ahol egykori edzőnk, Marek Kardos jelenleg a szakmai munka irányítója, de ez nem tudott létrejönni a korlátozások miatt. Ezért a hazai csapatok felé vettük az irányt, és szeretnénk ezúton is megköszönni, hogy mind a Kecskemét, mind pedig a Debrecen partner volt a játékban.

Érdekesség, hogy a VRCK-nál jobbára nincs edzés az adott mérkőzést követő nap délelőttjén, de ez szerdán mégsem így volt.

– Nem azért döntöttem így, mert nem játszottunk jól, hanem azért, mert nem fáradt el a csapat – közölte Toronyai Miklós. – Megbeszéltük a keddi találkozó után, hogy szerdán bejön mindenki délelőtt, és lesz egy egyórás tréning. Ez nem büntetés volt, egyszerűen úgy éreztem, dolgoznunk kell egy kicsit, amit mindenki elfogadott, és egyetértett ezzel. A két összecsapás – mint már említettem – jól szolgálta a felkészülésünket, igaz, mindkettőben volt olyan szakasz, amikor kiengedtünk. Ez nekem annyira nem tetszett, a langyos vizet, a vegetálást nem értékelem, már csak azért sem, mert így nem lehet elérni a célokat, amiket kitűztünk. De ezt a játékosok tudják, és azt is, hogy min kell változtatniuk.

A VRCK a Kistext elleni negyeddöntő első meccsén 3:0-ra nyert, így a továbbjutás kérdése – szinte – eldőlt.

– A srácok a pesti meccsünkön jól koncentráltak, annak ellenére, hogy előtte sokáig nem játszottunk a koronavírus miatt – tette hozzá Toronyai Miklós. – A Kistexttel vigyázni kell, ugyanis az extraligás Dunaferrt meglepték, kiejtették őket. Vagyis legalább azt a teljesítményt várom el csütörtökön este, mint amit idegenben letettünk az asztalra. Szeretnénk bebizonyítani, hogy jobbak vagyunk náluk, így itthon sem lehet más a célunk, mint a győzelem megszerzése.

A VRCK továbbjutása esetén a Pénzügyőrrel játszana az elődöntőben, és hogy pontosan mi a céljuk az észak-borsodiaknak a kupában, arról is beszélt a vezetőedző.

– Egyik szemmel előre is tekintek, tervezek – ismerte el Toronyai Miklós. – A bajnokságban is látszik, hogy a csapatok elég hullámzó teljesítményt nyújtanak, ami elsősorban a koronavírusnak, annak hatásainak köszönhető, mert több helyen volt viszonylag hosszú kiesés, amikor hetekig nem edzettek a teljes keretek. Számunkra mindig az a legfontosabb, hogy hozzuk a magunk játékát, szintjét, és minden találkozóra maximálisan spannoljuk fel magunkat. A kupában a minimális elvárás az, hogy legyünk a legjobb négyben, ez ma este teljesülhet. A csapatunk, a játékosállományunk alkalmas arra, hogy bárkit megverjen, de ehhez elengedhetetlen az, amit előtte mondtam. A tudásunk megvan, a kérdés csak az, hogy ez kijön-e az adott napon, az adott pillanatban, mérkőzésen.

(A borítóképen: A VRCK (sárgában) ma hazai környezetben kupázik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!