DVTK Jegesmedvék

2020.12.12. 15:00

Későn hajráztak Zólyomban a Jegesmedvék

A Tipos Extraliga sorsolása péntek este Zólyomba szólította a miskolci együttest.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM

A 21. forduló keretében játszott mérkőzésről a vendégek közül Flick, Gőz, Kiss B. és Wolff hiányzott, így a Macik tizennyolcan vonultak fel, szemben a hazaiak teljes létszámával.

Három gól oda

Az első lövést középtávolról Kelemen engedte el a 31. másodpercben, erre nem sokkal később Rokaly adott választ. Aztán 4.27-nél szlovákok második sora jeleskedett: a bal oldali bedobókörből Ivan lőtt és ért célba, szerzett vezetést alakulatának

(1–0). Alig tért magához a Diósgyőr, máris bekapta a másodikat: 6.48-nál Bondra jobbról, közelről érte el a hálót (2–0), majd felgyorsultak az események. Lövei és Jordan bombái következtek, utánuk pedig Hrasko kapott 2 percest, aztán plusz 10 perc fegyelmi ráadást (utóbbi azonban nem járt mínusz létszámmal). A 13. percben a piros-fehérek közül először Wehrs került a büntetőpadra szabálytalan ütközés miatt, hátrányos létszámát azonban kivédekezte a DVTK. A hajrában négy otthoni célzás még kimaradt, az ötödik azonban bement, ezt 19.31-nél Mikus jobbról, három méterről jegyezte (3–0), és ezzel nehéz helyzetbe hozta a miskolciakat, a lövések száma (14–5) pedig igazolta a HKM fölényét

Újabb kettő

A második húsz percet Ivan kisbüntetése vezette be, a korong járatásából azonban semmit nem tudtak kihozni a Jegesmacik, így a felzárkózásuk is zátonyra futott. Ritkán veszélyeztettek a vendégek, csapatuk tagjai közül ebben az időszakban csak Wehrs és Miskolczi próbálkozott meg a gólszerzéssel. A zólyomiak szívósan védekeztek, már csírájában elhárították a vendégek próbálkozásait. A ­meccs felénél közeli bombák következtek, a portások azonban jól állták a „sarat”, vagy éppen az irányzékkal történt baj. A 31. percben megint Bondra jeleskedett, mint már olyan sokszor a találkozó során: jobbról vágta be a következőt (4–0), utána Jordan megmozdulását látták szabálytalannak a bírók, és kiküldték két percre, de ekkor jól zártak a borsodiak. Az eredmény miatt az egyébként is formán kívüli DVTK kedvetlenül próbálkozott, a játék képe így érdemben nem változott. A második szünet előtti időszakban kicsit felszívták magukat a vizitelők, és embereik közül Vas, Rauhauser, valamint Láda B. próbált meg szépíteni. A 39. percben a féltucathoz közelített a Zólyom csapata, de találatukat nem adták meg. 39.10-nél Magosi „felkente” ellenfelét, ezért kiült, az öt a négy elleni szituációt pedig Mikus 26 másodperc elteltével beváltotta (5–0), innen pedig már nem lehetett felállni a jégről.

Óriási fordulat

Az utolsó szakasz kérdése az volt, hogy lesz-e tartása a Jegesmedvéknek, vagy ellenállás nélkül adják meg magukat a jó erőkből álló HKM Zvolen együttesének. A 43. perc végén a védő ­Wehrs révén távolról érkezett a miskolciak szépítő gólja

(5–1), majd mezőnyjátékkal teltek a percek. A 46. és a 47. percben is kaptak egy-egy kiállítást a hazaiak, így a Macik öt a három ellen is cicázhattak, és Vaséknak megint sikerült egyet araszolni felfelé: 49.06-nál Wehrs saját maga és csapata második gólját jegyezte (5–2). Az 53. percben már-már felcsillant a remény, ugyanis Rokaly beütötte a harmadikat (5–3), így még volt tétje a hajrának. Nagyon nekiveselkedtek a diósgyőriek, és erőfeszítéseiket az 58. percben Osterberg révén siker koronázta (5–4). Időt kértek a Macik, aztán pluszembert küldtek be, de maradt az állás. Következik: vasárnap 17.15-től Miskolcon az MHK 32 Liptovsky Mikulás.


HKM Zvolen – DVTK Jegesmedvék5–4 (3–0, 2–0, 0–4)

Zólyom, nézők nélkül. V.: Orolin, Valach (Jurciak, Stanzel).

HKM Zvolen: Rahm – Betker, Hatala, Bondra 2 (1), Mikus 2 (1), Kelemen (2) – Ivan 1 (1), Melancon, McPherson (1), Zuzin (2), Nuutinen – Hrasko, Kubka, Stupka, Helewka (1), Duris – Melisko, Gubancok, Marcinek, Tibensky, Chlepcok – Huska (kapus). Vezetőedző: Peter Oremus.

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Wehrs 2, Szirányi (1), Csanyi (1), Osterberg 1 (1), Jordan (1) – Rauhauser, Kiss D., Révész, Vas, Egle (1) – Láda B., Vojtkó, Rokaly 1, Galanisz, Magosi (1) – Ritó, Miskolczi, Lövei (1) – Lehoczki (kapus). Vezetőedző: Dave Allison.

Kiállítások: 8 perc, plusz 10 perc fegyelmi (Hrasko), ill. 6 perc, plusz 10 perc fegyelmi (Wehrs).

Kapura lövések: 41–29.

(A borítóképen: A Macik ugyan becsülettel küzdenek, de hetek óta eredménytelenek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!