Mezőkövesd Zsóry Fc

2020.11.02. 12:00

Tíz ember ellen csak egy sovány pont

Négy vereség után döntetlent ért el a fürdővárosiak élvonalbeli labdarúgócsapata.

Kolodzey Tamás

Fotó: Gál Péter

Az NB I.-es bajnokság 9. fordulója keretében a Budapest Honvéd FC vendége a Mezőkövesd Zsóry FC gárdája volt. Az eddig otthon rosszul szereplő hazaiakat sérülések és betegségek hátráltatták, a vendégeket pedig az idegesítette, hogy hetek óta minden találkozójukat elveszítették. A sárga-kékek a tőlük várható összeállításban kezdtek, csupán az volt a kérdés, hogy a formán kívüli csatáraik közül ezúttal kik kapnak bizalmat.

Emberelőnybe kerültek

A fővárosiak már a 4. percben vezetést szerezhettek volna. A 16-oson belül pattogó labda végül László D. elé került, aki balról, 9 méterről kívülről úgy találta el a jobb kapufát, hogy Szappanos egyébként zárta a szöget. A folytatásban előbb Cseri távolról fölé emelt, majd Besirovic bal oldali szabadrúgásból akarta a léc alá csavarni a labdát, de több métert tévedett. A 18. percben labdarúgópályára nem való esemény történt. Tamás K. nyújtott lábbal, messziről, talppal olyat rúgott Besirovicba, hogy még lábtörés is könnyen lehetett volna a „gyilkos” mozdulatból. Káprály nagyon helyesen felmutatta a piros lapot, így a vendégek emberelőnybe kerültek, és nyomban a találkozó esélyesévé léptek elő.

A 27. percben megiramodó Cseri a kapuig rohant, majd 12 méterről csúnyán a bal alsó sarok mellé gurított. Ettől kezdve a szünetig nem változott

a játék képe. A kövesdiek uralták a középpályát, iparos módon szervezték akcióikat, de elől elfogyott a tudományuk, a kapura szinte teljesen veszélytelenek voltak, a ketrecet eltaláló lövésük nem akadt.

Megbuktak a támadók

A szünetben egy cserét határozott el Kuttor Attila, aki lehívta az észrevétlen Serderovot, és helyére Boriachukot küldte be. A 48. percben Berecz eladta a labdát, Zsótér ziccerbe került, Szappanos azonban mentette a szinte menthetetlent. A túloldalon a borsodiak járatták a labdát, keresték a réseket, ezek közül egyet a szemfüles Berecz ki is használt, és ekkor úgy tűnt, hogy a három pont az emberfórban lévő MZSFC csapatáé lesz. Aztán „bravúrt” mutattak be a táblázat utolsó helyén álló vendégek. A Honvéd egy sérülés miatt éppen kilenc játékossal képviseltette magát

a gyepen, amikor Lakvekheliani teljesen feleslegesen buktatott a büntetőterületen belül, és az ismétlés megtekintése után világossá vált, hogy Káprály ítéletét nem lehet vitatni. Egyenlített a budapesti alakulat, amely ezután szinte már csak az óra ellen játszott. Következtek a cserék, záporoztak a sárga lapok, gólveszély viszont nem akadt.

A gyenge mérkőzésen született pontosztozkodásnak természetesen az otthoniak nagyon örültek, a Mezőkövesd csapatának tagjai pedig rendkívül csalódottan kullogtak le a pályáról – bár a jelenlegi helyzetükben már az is eredmény, hogy négy vereség után ötödszörre nem kaptak ki.

Az a csapat, amelyik a hosszabbítást is beszámítva csaknem nyolcvan percig semmit nem tud kezdeni az emberelőnyével, nem is érdemel győzelmet. Házuk táján az a kérdés, hogy miként kászálódnak ki vészes gólszegénységükből, és a folytatásban mit kezdenek azzal a támadójátékukkal, amely gyakorlatilag nincs.


Budapest Honvéd FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–1 (0–0)

Budapest, 1582 néző. V.: Káprály (Szalai B., Becséri – Bogár, Németh Á.).

Budapest Honvéd FC: Tujvel (5) – Baráth (5), Kamber (6), Lovric (6) – Szabó A. (6), Szendrei (5), Hidi (6), László D. (6), Tamás K. (–) – Tóth-Gábor K. (5), Zsótér (6). Vezetőedző: Bódog Tamás.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (6) – Farkas (5), Jagodics (5), Meskhi (5), Eperjesi (5) – Cseri (6), Karnitski (5), Berecz (6), Besirovic (5) – Vutov (5), Serderov (4). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Tóth-Gábor K. helyett Bocskay (5) a 46., Serderov helyett Boriachuk (4) a 46., Farkas D. helyett Lakvekheliani (–) az 57., Szabó A. helyett Kesztyűs (–) a 67., László D. helyett Kocsis (–) a 67., Zsótér helyett Nagy G. (–) a 67., Lakvekheliani helyett Vadnai (–) a 73., Besirovic helyett Jurina (–) a 85., Kocsis helyett Németh D. (–) a 94. percben.

Sárga lap: Kamber a 17., Jagodics a 30., Boriachuk az 54., Baráth a 76., Cseri a 76., Karnitski a 82., Bocskay a 84., Szendrei a 87., Vadnai a 88. percben.

Kiállítva: Tamás K. a 18. percben.

Gólszerzők: Berecz (0–1) a 62., Hidi (11-esből, 1–1) a 69. percben.

Bódog Tamás: – Mindent mérlegre téve ez hősies pontszerzés volt a részünkről. A játékosok remekül küzdöttek, kitették a szívüket a pályán, ezért lehet okom az örömre. A Mezőkövesd dominálta a játékot, de nekünk volt a nagyobb helyzetünk és veszélyesebbek voltunk. A bizalommal a fiatalok is éltek, bizonyították, hogy nem véletlenül kerültek ide. Most sajnos csak ennyi volt ebben a meccsben emberhátrányban. A kiállítás, bár én túl közel voltam hozzá, úgy tűnt, hogy jogosan következett be.

Kuttor Attila: – Hiányérzetünk van. Persze nem könnyű egy ilyen betömörülő védelmet feltörni, eredményesnek lenni. A mezőnyben uraltuk a játékot, meg is szereztük a vezetést, aztán egy figyelmetlenségből kiegyenlített az ellenfelünk, utána pedig már nehéz dolgunk volt. Az a baj, hogy úgymond a játékunk vége eredménytelen.


A gólok története

62. perc: Vutov ugratta ki a leshatáron lendületesen üresbe futó Bereczet, aki az ötös jobb oldali sarkának közeléből, 7 méterről, jobbal Tujvel mellett a jobb alsó sarokba helyezett, 0–1.

69. perc: Lakvekheliani a 16-oson belül buktatta László D.-t, a játékvezető 11-est ítélt. Hidi volt az ítélet-végrehajtó, és a balra vetődő Szappanos mellett ballal a jobb alsó sarokba gurított, 1–1.

(A borítóképen: Berecz (jobbról) szerezte a vendégek vezető gólját)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!