DVTK

2020.10.17. 14:00

Az újonc budafokiaknál vendégségben a sereghajtó

A Diósgyőrnek szombaton a fővárosban van lehetősége az eddigi mérlege javítására.

Berecz Csaba

Miskolc 20201003 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Diósgyõr DVTK Paks Fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport Mirko Ivanovszki

Forrás: ÉM

Fotó: Nemzeti Sport

A Diósgyőri VTK labdarúgócsapata, az NB I. 7. fordulójában, szombaton 14.45-től Budapesten, Budafok városrészben a Promotor utcában található pályán játszik bajnokit, a Budafoki MTE vendégeként. A piros-fehérek sereghajtóként meccselnek az élvonal újoncával, akik eddig 3 ponttal gyűjtöttek többet. A fővárosi együttes a legutóbbi fordulóban, két hete, 2–1-re nyert az MTK vendégeként úgy, hogy döntetlen állásnál, a meccs hajrájában emberhátrányban szerezte meg a győztes gólt. Ezzel szemben a zsinórban három bajnoki vereségnél járó DVTK a legutóbbi körben szintén 1–2-es meccset játszott, a különbség annyi a Budafokhoz képest, hogy ezt az eredményt hazai pályán a Paksi FC ellen érte el, és a meccset eldöntő vendéggólt a 91. percben kapta. Igaz, azóta legalább tétmeccsen érezhették a győzelem ízét, az NB III.-as Balassagyarmati VSE otthonában, Magyar Kupa-találkozón győztek 2–0-ra, a múlt héten szerdán.

Kupa

– Túl vagyunk rajta, szerintem erről a múlt heti kupameccsről már nincs mit beszélni – válaszolta Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője arra a felvetésünkre, hogy hozott-e a kupamérkőzés valamilyen pluszt az öltözőbe. De amikor szóba hoztuk az MK újabb körének sorsolását, azt, hogy Fortuna ezúttal sem fogta a csapat kezét, beszédesebb lett a szakvezető: – Amióta a DVTK edzője vagyok, ez volt a ötödik alkalom, amikor ellenfelet kaptunk a kupában, és egy kivételével mindig a lehetséges egyik legerősebb csapat ellen kellett pályára lépnünk. Most is és tavaly is az első körben NB III.-as csapat ellen. Tavaly a második alkalommal szintén NB III.-ast kaptunk, megye I-est még véletlenül sem, soha. Aztán egy éve a harmadik meccsünket az NB II. listavezetője, későbbi első helyezettje ellen játszottuk, az MTK vendégeként, és a hosszabbításban búcsúztunk. Most meg már a második meccsünkön kikaptuk azt a Békéscsabát, amelyik 11 bajnokiján eddig egyszer kapott ki, az NB II. harmadik helyén áll, és nem mellékesen tavaly a Ferencvárost ők ejtették ki a kupában. De nem ez foglalkoztatott minket az elmúlt napokban, hiszen az MK-mérkőzés még odébb van, a Budafok elleni meccsre készültünk a kupából való továbbjutás után.

A Budafokról

A szombati ellenféllel kapcsolatban felvetettük a diósgyőri szakvezetőnek, hogy akarati tényezőkben nagyon erősnek tűnnek a budafokiak.

– Nem véletlenül álltak jobban a tavalyi NB II.-es évad félbeszakadásakor, mint a feljutás egyik fő várományosa, a Vasas – mondta Feczkó Tamás. – Azóta az élvonalban, az eddig lejátszott meccseken is azon voltak, hogy igazolják, helyük van a legjobbak között. Amellett, hogy az újonccsapatok lendülete is viszi őket, masszív, agresszív védőjátékuk van, a támadásaikat 3 gyors, kreatív csatárra építik, és az sem a véletlen számlájára írható, hogy góljaik nagy részét pontrúgásból és kontrákból szerezték.

A DVTK kerete az elmúlt napokban nem volt teljes, vannak, akik sérülés, betegség miatt nem tudtak részt venni az edzéseken, két nemzeti válogatottat pedig csak pénteken „kaptak vissza”, ugyanis Memollának az albán, Hasaninak pedig a koszovói együttes Nemzetek Ligája-meccsein volt jelenése az elmúlt napokban. Hogy pontosan kikre nem számíthat a diósgyőri szakvezető, arról nem akart beszélni, a meccs várható történéseiről viszont a következőket mondta:

– Taktikus, fegyelmezett játékra számítok mindkét oldalról, úgy gondolom, hogy az csapat nyer majd, amelyik türelmesebb, fegyelmezettebb lesz, illetve jobb százalékban használja ki az adódó lehetőségeit.

Várható kezdő

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Antal B. – Shestakov, Polgár, Hegedűs J., Memolla – Márkvárt, Iszlai – Hasani, Ivanovski, Grozav – Drazic.

(A borítóképen: Ha nem szerez pontokat, még nehezebb helyzetbe kerülhet a DVTK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!