Birkózás

2020.09.08. 18:00

Több húron játszik Deák-Bárdos Mihály

A hajdani sokszoros olimpikon visszavonulása óta sem szakadt el a birkózóktól.

Kolodzey Tamás

Deák-Bárdos Mihály

Fotó: Vajda János

Minden megyei és sok országos birkózóversenyen is jelen van Deák-Bárdos Mihály, aki a DVTK-ban kezdte pályafutását és visszavonulásakor is a diósgyőriek színeit képviselte. A negyvenöt éves egykori kiválóság négy olimpián szerepelt, a világbajnokságokon hat ezüstérmet szerzett és Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet.

– Még a riói ötkarikás viadal is majdnem összejött nekem – mondta a piros-fehérek egyik legeredményesebb tagja, majd így folytatta: – Az idő persze múlik, és felettem is eljárt, így már vezetőként szolgálom szeretett műfajomat és ott segítek, ahol csak tudok. A birkózás, a vívás, a kajak-kenu és az úszás mellett igencsak sikeres sportágunk, melyben minden dolgos kézre szükség van.

A birkózás szent ügye

Ennek szellemében Deák-Bárdos Mihály szinte halmozza a társadalmi tisztségeit. A Magyar Birkózó Szövetségben elnökségi taggá választották, a megyei testület élére pedig egyhangú szavazással ültette a tagság, ráadásul szeretett klubjáról sem feledkezett meg, a Diósgyőri Birkózó Clubban alelnökként munkálkodik.

Az már csak ráadás, hogy a Miskolci Sportiskolánál is igyekszik előmozdítani a birkózók ügyét, és ha lehetősége van rá, miskolci önkormányzati képviselőként szintén gyakran felemeli hangját a sport és a birkózás általa csak szentnek nevezett ügyéért.

(A borítóképen: Deák-Bárdos Mihály a diósgyőri birkózócsarnokban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!