labdarúgás

2020.09.08. 17:00

Nem kezdtek el szórakozni

A tíz gólból ötöt Potyka Attila szerzett a szombati MVSC-Miskolc – Aszaló mérkőzésen.

Molnár István

A negyedik gólnak örülnek a miskolci játékosok

Forrás: ÉM-Archívum

A labdarúgó megyei I. osztály hét végi fordulójában az MVSC-Miskolc csapata 10–0-ra verte Aszalót hazai környezetben. A házigazda zöld-fehérek a 42. perctől kettős emberelőnyben játszottak, miután a játékvezető két vendégfocistát kiállított. Egyikőjük utolsó emberként szabálytalankodott, míg a másikuk túl hevesen reklamált a játékvezetőnél. A vas­utasok legeredményesebb játékosa Potyka Attila volt, aki 5 találatot szerzett az összecsapáson, s ezzel 7 góllal vezeti az osztály mesterlövészeinek listáját.

Megnyomták az elejét

A miskolciak csatára a negyedik, a hatodik, a nyolcadik, a kilencedik és a tizedik gólt „vállalta”.

– A kiállításokig is fölényben játszottunk, hiszen akkor már 2–0-ra vezettünk – mondta az Északnak az 1997-es születésű labdarúgó. – Az, hogy kilenc emberrel maradt az Aszaló, végleg megpecsételte a sorsukat, de mindenképpen olyan hozzáállással akartuk folytatni a mérkőzést, ahogyan addig. Szerintem egy csapat azzal adja meg a tiszteletet a másiknak, hogy nem vesz vissza, hogy ilyen szituációban is belead mindent, úgy gondolom, az lett volna a megalázó, ha elkezdünk szórakozni. A taktikánk egyébként az volt, hogy a meccs első tizenöt percét nyomjuk meg, ne adjunk teret ellenfelünknek, ez meg is hozta a vezetést.

A fiatal támadó a Holcim SC-ben lett igazolt játékos még 2009-ben, aztán a DVTK SE-hez, onnan a Mezőkövesd Zsóry FC utánpótlásába került. Dél-Borsodból visszatért Diósgyőrbe, 2015 tavaszától 2016 nyaráig az FC Tiszaújvárosban rúgta a labdát. Aztán következett Felsőzsolca és Mád, 2019. februártól pedig Tállya. A Vasúthoz idén februárban igazolt.

– Azért jöttem el Tállyáról, mert dolgozom a labdarúgás mellett raktárosként, ahol van délutános műszak is, és emiatt nem tudtam járni elegendő számú edzésre – árulta el Potyka Attila. – Az előző, a vírus miatt csonka és emiatt idő előtt lezárt megyei I.-es idényben csupán három mérkőzésen tudtam pályára lépni MVSC-színekben, a Bánhorváti, a Cigánd és a Mezőkövesd tartalék ellen. Diósgyőrben egyébként Kriston István volt az edzőm, míg a mezőkövesdi kölcsönjátékom eléggé jól sikerült, mert 31 góllal gólkirály lettem az U17-es NB II. Észak-Kelet csoportjában. Akkor ott azzal a Bocsi Zoltánnal dolgoztam együtt, aki később elhívott Tiszaújvárosba. Ebben a szezonban kivertük a Magyar Kupából az ESMTK-t, a Komlót, a Paksot, az Internationale CDFSE-t, de a négy közé kerülésért zajló párharcban is helytálltunk az Újpesttel szemben.

Az NB II. elérhető

Megkérdeztük a 22 éves játékostól, hogy milyen további pályafutást képzel el magának, milyen szintre juthat még el (újra).

– Én is úgy álltam a focihoz gyerekként, hogy szeretnék egyszer NB I.-es focista lenni – ismerte be Potyka Attila. – Nem mondom, hogy ez most nem cél, mert igyekszem mindent megtenni a pályán, és hátha adódik egy lehetőség, de munka mellett nem könnyű tartani a lépést olyanokkal, akik mindennap profi körülmények között tréningeznek. Azt gondolom, jelenleg, reálisan, az NB II. elérhető lehet, és örülnék is neki. Pillanatnyilag a statisztika szerint 54 NB III.-as mérkőzés van a nevem mellett, ám most az a fontos, hogy minél jobban segítsem az MVSC-t. Igazából nincsenek nagy, országosan ismert példaképeim, viszont amikor Tiszaújvárosba kerültem, Kovács Péter igyekezett tanítgatni, amit ezúton is köszönök. Felnéztem rá, még mindig jó játékos annak ellenére, hogy már nem mai gyerek.


A dobogó a cél

Azt is tudakoltuk Potyka Attilától, hogy meglátása szerint mire lehet képes, milyen eredményt érhet el az MVSC az idei bajnokságban.

– Először is: az lenne a jó, ha nem szakadna újra félbe, végig tudnánk játszani az évadot – reménykedett. – Nálunk a cél a dobogó elérése, az éremszerzés, ami nem lesz könnyű, mert több jó csapat is van. Elég sok fiatal található a keretünkben, pár rutinos emberünk van, mint például Fodor Péter, Bodnár Dávid, vagy Giák Tamás.

(A borítóképen: Potyka Attila [középen] az Aszaló elleni, augusztus 2-i kupamérkőzésen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!