rali

2020.05.14. 13:30

Jövőre érkezhet Ózdra a ralis mezőny

A rali szakági bizottság kénytelen volt törölni az eredetileg elfogadott naptárból az Ózd-Salgó Rallye-t, amelyet május 22-24-e között rendeztek volna meg.

Marosréti Ervin

Fotó: Csatlós Norbert

A koronavírus elleni védekezés sok esemény, program lebonyolítását hátráltatja ebben az esztendőben. A veszélyhelyzet idején a sporteseményeket sem lehet nézők előtt megtartani egészen augusztus 15-ig. A rali szakági bizottság kénytelen volt törölni az eredetileg elfogadott naptárból az Ózd-Salgó Rallye-t, amelyet május 22-24-e között rendeztek volna meg. A rendező és a város vezetése többször is egyeztetett a folytatásról, amely 2021-ben lehet esedékes. Idén ugyanis a rövidített programot a nógrádi részen tartják meg.

Fotó: Csatlós Norbert

Nézők nélkül

– A jogszabályoknak megfelelően a salgótarjáni nyitó versenyre nem engedhetünk be nézőket, ezért az ózdi prológot sem tudnánk megtartani – szögezte le Adamovits Márk, főszervező. – Emellett tudjuk, hogy az önkormányzat most minden erőforrását a védekezésre összpontosította, így a polgármester úrral egyeztetve hoztuk meg azt a döntést, hogy az ózdi program ezúttal kimarad. Természetesen hosszú távon a sportág és város kapcsolata továbbra is megmarad, kölcsönösen számítunk egymásra a következő években is.

Fotó: Csatlós Norbert

A bajnokság újratervezett naptárát figyelve nem egyedi eset az ózdi. A nagy hagyományokkal rendelkező Mecsek Rallye esetében a rendező teljes egészében lemondta az idei futamot, és az újonnan tervezett Zalaegerszeg Rallye is hasonló sorsra jutott. Idén tehát a versenyeket fogadó városoknak és a rendezőknek is több kompromisszumot kellett kötni.

Volt és lesz is

– Ezekben a nehéz időkben sajnos több negatív változás is érinti a megszokott életünket – tette hozzá Janiczak Dávid, polgármester. – Az elmúlt években megszokott lett, hogy Ózd is otthont ad az Országos Rallye Bajnokság egy futamának, melyet évekkel ezelőtt magam kezdeményeztem. A jelenlegi helyzetben azonban nem tehetünk mást, minthogy már most a 2021-es futam szervezésére koncentrálunk, mely megrendezésére a főszervező ígéretet tett legutóbbi egyeztetésünk alkalmával.

Fotó: Csatlós Norbert

Teljes egészében azonban nem maradnak a szakág képviselői nélkül ózdiak. Június 20-án és 21-én ugyanis Rallye3-as, amatőr versenyt rendeznek Zabar és Domaháza között, amelyen licences párosok indulása is engedélyezett. Az ORB-s párosok szervizparkját a tervek szerint az ózdi stadion állítják fel, szombat délután és vasárnap tehát itt is meg lehet majd tekinteni az autókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!