Jótékonysági akció

2020.04.03. 14:00

Csaknem négymillió forint gyűlt össze

A szurkolók 1500 forintos jegy megvásárlásával segíthették az egészségügyiseket.

Molnár István

Forrás: ÉM

Fotó: Homoky György

Március 22-én jelent meg az Ultras Diósgyőr közösségi oldalán egy felhívás, amelyben a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a megyeszékhely kórházainak (az ott dolgozó egészségügyi dolgozók) támogatására szólítottak fel az ötletgazdák.

Mintegy 16 ezren

Mégpedig oly módon, hogy a drukkerek vásároljanak jegyet a március 28-ra kiírt, virtuális DVTK–Ferencváros-találkozóra 1500 forintos egységáron, valamint a két fél­idő kezdőrúgása is eladó volt. Az egy hétig tartó akcióban rengetegen vettek részt, és az e-meccset is megrendezték: a diósgyőri Kiss Tamás 3–2-re kikapott a Ferencváros-szurkoló Porsche Endrétől. Az idő szűkössége és a rendelkezésre álló technikai feltételek miatt egy zöld-fehér (Real Betis) és egy piros-fehér (Liverpool) csapat helyettesítette a klubokat, a kommentátor Hajdú B. István volt. A meccset a közösségi oldalon kedden délig mintegy 16 ezren látták, míg szombaton este, élőben, nagyjából 1500-an követték.

Egyeztetés alatt

A befolyt pénzösszeg a Diósgyőri Szurkolók Közösségének számlájára érkezett, s amint azt megtudtuk: diósgyőri szurkolói részről 3 953 000 forint, míg ferencvárosi oldalról 1,360 millió forint gyűlt össze, számukra 1000 forint volt egy tikett ára (a fővárosi klub drukkerei az általuk kiszemelt egészségügyi intézményt támogatják majd). A DVTK-drukkerek ezen akció mellett, szintén figyelemfelhívó céllal, péntek este 40 fáklyát is meg­gyújtottak Diósgyőrben az Árpád, valamint a Kuruc utca által határolt téren. A virtuális mérkőzés kezdőrúgását többen is megvették, például az első csapat vezetőedzője, Feczkó Tamás, valamint a középpályás Márkvárt Dávid, Gonda Benjámin Norbert, aztán dr. Szinay Attila (kettőt), és maga a klub (kettőt) is.

– Köszönjük a szurkolók, a klub, több egykori labdarúgónk, Aranyosi Péter humorista, illetve Veres Pál, Miskolc polgármestere támogatását – mondta lapunknak Szalatnay Gábor DSZK-elnök. – Sokan voltak olyanok, akik nem egy bilétát vásároltak, hanem többet, családjuk valamennyi tagja számára. A kialakult helyzet miatt személyes átadás nem lehetséges ezekben a napokban, ezért vélhetően mi videóüzeneten keresztül átadjuk, dr. Révész János főigazgató úr pedig ugyancsak ilyen formában átveszi az összeget. Az, hogy pontosan mire költik el ezt a közel négymillió forintot, egyeztetés alatt van, de akár egy komolyabb dologban is gondolkodhatunk.

Információink szerint a szurkolók részéről nem kizárt további akció a közeljövőben.

(A borítóképen: Sok szurkoló segített)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!