Miskolc

2020.03.17. 17:00

Nem csak búcsúztattak

A DVTK-drukkerek bár nem lehettek jelen Fehérváron, de előtte, utána találkoztak kedvenceikkel.

Berecz Csaba

Az Európai Labdarúgó-szövetség 55 tagállamából mindössze hatban rendeztek élvonalbeli bajnoki mérkőzéseket a múlt hét végén. Oroszországban és Ukrajnában nézők előtt, Törökországban, Kazahsztánban, Szerbiában és Magyarországon zárt kapuk mögött játszottak a csapatok.

Felejthetetlen fogadtatás

Utóbbi a DVTK együttesét és szurkolóit is érintette, a piros-fehér drukkerek nem lehettek jelen kedvenceiknek a múlt szombati, Mol Fehérvár FC elleni bajnokiján. A rangadóra a diósgyőri csapat már pénteken útra kelt, az indulás előtt a szurkolók színes füstbombákkal is búcsúztatták a csapatot, majd az ultrák képviselője Karan Dejan és Dusan Brkovic csapatkapitányoknak szurkolói drapériát adott át, kérve őket, ha már a fanatikusok nem lehetnek jelen a stadionban, ezt helyezzék ki a vendégszektor elé. Meg is tették, s a meccs előtt azzal üzentek a tévényilvánosság előtt a diósgyőri labdarúgók a drukkereknek, hogy olyan melegítőpólót húztak, amelyen ez állt: „Tudjuk, hogy velünk vagytok!”

A mérkőzés végül 1–1-es döntetlennel ért véget, ami azt jelentette, hogy a DVTK együttese tovább hosszabbította idegenbeli veretlenségi sorozatát. Immár hét ilyen találkozónál járnak a piros-fehérek.

A fehérvári döntetlennel a Diósgyőr megerősítette az NB I.-es tabellán elfoglalt 5. helyét, és jó hangulatban indult haza a csapat. Itthon, Diósgyőrben meglepetés várta a játékosokat, az edzőket, mivel az érkezéskor is megjelentek a szurkolók: vasárnap hajnali kettőkor örömtüzekkel, füstbombákkal, énekszóval éltették az újabb pontszerzés után a DVTK csapatát.

(A borítóképen: „Tudjuk, hogy velünk vagytok!”| Fotó: Szabó Krisztián, DVTK.EU)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!