Mezőkövesd Zsóry FC

2020.03.01. 21:37

Kuttor Attilának teljesen igaza van

Nagy meglepetés történt Mezőkövesden, ahol a kieső helyen álló Zalaegerszeg győzött.

Kolodzey Tamás

Forrás: mezokovesdzsory.hu/Huszár Márk

Az NB I.-es bajnokság 23. fordulója keretében szombaton a fürdővárosiak alsóházi ellenfelet fogadtak. A múlt heti, Ferencvárosi TC ellen mutatott remek játékukat és kiütéses győzelmüket követően bizonyára egyetlen ember sem volt a kisvárosi stadionban, aki előre megjósolta volna azt a forgatókönyvet, amely később a felekre várt, bár óvatos nyilatkozatokban nem akadt hiány. Kuttor Attila (a nála egyébként nem létező) alapcsapatát küldte pályára, ebből Guzmics és Vadnai sérülés miatt ugyan kikerült. A vendégeknél pedig kifutott az a Katanec, aki néhány hete még a „matyóknál” szolgált.

Mitrovic betalált

A szokásos forgatókönyv szerint fociztak a sárga-kékek, akik többet kezdeményeztek, középpályásaik sokat mozogtak és igyekeztek helyzetbe hozni a rendszeresen kiugró támadókat. Besirovic és Zivzivadze ígéretes lövéseit hárította Demjén, a 25. percben pedig Nagy D. lövését a portás helyett a kapufa mentette. Türelmetlenségnek nyoma sem volt, ijedtséget szintén nem láttunk senki arcán, amikor a fehér mezes vendégek összehozták vezető góljukat. Az kétségtelen, hogy lélektanilag jól járt a ZTE az előnnyel, a szünetben pedig mindenki otthoni cserére vagy cserékre esküdött, ezzel azonban kicsit (az 51. percig) még várt a kövesdiek szakvezetője.

Cseri szépített

Viszont a vendéglátó szempontjából „gyanússá” vált a három pont sorsa, a 46. percben ugyanis megduplázta fórját a Zalaegerszeg, amely nyomban esélyessé lépett elő. Aztán beállt Jurina, majd Takács T. is – Nagy D. és Ziv­zivadze helyére. Utóbbiak kezét elengedte Fortuna, alakításaik ugyanis nem jöttek be. A Mezőkövesd nagyon rákapcsolt, helyzeteket is teremtett, a labda azonban csak egyszer, de már későn került a dunántúliak hálójába. A borsodiak Katanec kiállítása után és az ötperces ráadás alatt még bízhattak az egalizálásban, de nem bírtak Demjénnel. A ráadásban Mitrovic még eljutott a kapufáig, aztán Vad II sípolt, és megszületett a forduló bomba meglepetése.

Ekkor eszünkbe jutott Kuttor Attila, aki szinte mindig fején találja a szöget: a hazaiak vezetőedzője hétről hétre mindig elmondja, hogy a tizenkét csapatos élvonalban bármelyik pályán bármilyen eredmény születhet, ugyanis az erőviszonyok szinte teljesen kiegyenlítettek és a meccsek sorsát legtöbbször apróságok, olykor pedig a szerencse vagy éppen a szerencsétlenség dönti el. Nos, a trénernek ismét igaza lett, de ettől még Mezőkövesden senkinek nem kell a kardjába dőlnie: csupán annyi történt, hogy most Cseriék kárára érvényesült a futball örök bizonytalansága. Viszont ha legközelebb nyernek Kaposvárott, senki nem fogja rájuk kiabálni a Zetével szembeni váratlan fiaskójukat.


Mezőkövesd Zsóry FC – Zalaegerszegi TE FC1–2 (0–1)

Mezőkövesd, 1479 néző. V.: Vad II (Vígh-Tarsonyi, Csatári – Takács J., Urbán)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (5) – Farkas D. (5), Pillár (5), Nesterov (5), Silye (5) – Cseri (6), Karnitsky (5), Berecz (5), Besirovic (6) – Zivzivadze (5), Nagy D. (5). Vezetőedző: Kuttor Attila

Zalaegerszegi TE FC: Demjén (7) – Bolla (6), Lesjak (6), Katanec (5-2=3), Bedi (6) – Katelaris (6), Mitrovic (7) – Bőle (6), Stieber (5), Radó (6) – Bobál G. (6). Vezetőedző: Márton Gábor

Csere: Nagy D. helyett Jurina (5) az 51., Bobál G. helyett Ikoba (–) a 61., Zivzivadze helyett Vajda S. (–) a 70., Karnitsky helyett Takács T. (–) a 76., Bőle helyett (Ostrek (–) a 83., Ikoba helyett Bobál D. (–) a 84. percben.

Sárga lap: Nesterov az 5., Farkas D. a 11., Katanec a 30., Katelaris a 37., Nagy D. a 48., Katanec a 79. percben.

Kiállítva: Katanec a 79. percben.

Gólszerző: Mitrovic (0–1) a 39., Bőle (0–2) a 46., Cseri (11-esből, 1–2) a 80. percben.

Kuttor Attila: – Elismerés jár a vendégeknek, jobbak voltak. Ráadásul lélektanilag jó időben szerezték mindkét góljukat. Ez kissé megviselt bennünket, de nem estünk kétségbe, mert voltunk már ilyen helyzetben korábban is. Úgy gondoltam, nyílik lehetőség a fordításra, átvettük az irányítást és végig ellenfelünk kapuja előtt tanyáztunk. Sajnos az utolsó passzok nem sikerültek, máskor a lövéseink akadtak el a tömörülő védősorban, a kapu előtt pedig elfogyott a tudományunk. Nem tehetek szemrehányást játékosaimra, mert mindent elkövettek, de ez most egy ilyen nap volt. Tudtam, hogy nehéz mérkőzés lesz, ez be is igazolódott. Tette a dolgát valamennyi játékosunk, ám ezúttal ez kevésnek bizonyult.

Márton Gábor: – Nyertünk, és ez a legfontosabb. Azon lehet vitatkozni, hogy megérdemeltük-e, de ennek nincs semmi értelme. Tény, hogy néha a szerencse is mellénk pártolt. Játékosaink fegyelmezetten futballoztak és végrehajtották azt, amit elterveztünk. Kétgólos vezetésünknél sem voltam nyugodt, ugyanis a Mezőkövesdről tudjuk, hogy remek csapat, kombinatív játékosai vannak és bármikor képes meglepetésre. Az utolsó tíz percben volt okunk az izgalomra, mert a hazaiak erőteljes támadásokat vezettek, de szerencsére nem tudták feltenni az i betűre a pontot. Csak akkor nyugodtam meg, amikor felhangzott a hármas sípszó. Nehéz sorozat vár ránk, de így folytathatjuk a kiesés elleni hadakozásunkat.


A gólok története

39. perc: váratlanul vezetést szerzett a vendégcsapat. Mitrovic 20 méterről, jobbal lőtt kapura, a bal felső sarokba tartó labdába Szappanos még beleütött, de védeni nem tudta, 0–1.

46. perc: Mitrovic átadását Bőle ballal, 7 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtte, 0–2.

80. perc: Takács T. elfutott a jobb oldalon, középre adott, a labda pedig Katanec kezéről vágódott ki. Vad II 11-est ítélt, Katanecnek pedig sárga lapot mutatott fel, és mivel a védő korábban is kapott egyet, számára villant a piros. A büntetőt Cseri végezte el: jobbal a kapu bal oldalába gurított, 1–2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!