Mezőkövesd Zsóry FC

2020.03.03. 14:00

Bizonyítási lehetőséges vagy ütős?

A nap kérdése: melyik edző milyen erejű csapatot küld pályára a kupamérkőzésen?

Berecz Csaba

Fotó: Vajda János

Kedden, 18.50-kor Felcsúton a Puskás AFC – Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzéssel megkezdődnek a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőinek küzdelmei. Ezen összecsapást követően holnap további három meccset rendeznek, az elődöntős együttesek kiléte pedig a jövő hét szerdai visszavágók után válik ismertté.

Az út

A mezőny egyetlen talpon maradt borsodi csapata, a Kövesd, az NB III.-as Hévíz SK (0–6), az NB III.-as Sényő FC (1–2), az NB II.-es ETO FC Győr (2–3) idegenbeli legyőzése, valamint az NB I.-es Kaposvári RFC elleni nyolcaddöntő két meccse után (az elsőn, a hazain 2–1-re nyertek, idegenben pedig 3–1-re) jutott el idáig, vagyis veretlenül készülhet erre a találkozóra. Ugyanez igaz a felcsúti gárdára is, amely a megye I-es Bonyhádi VLC (0–5), az ugyancsak megyei I-es Maglódi TC (0–15) és az NB III.-as Dabas-Gyón FC (0–3) kiverése után, a nyolcaddöntőben az NB II.-es Békéscsaba 1912 Előre FC gárdáját búcsúztatta (előbb idegenben, majd otthon győzte le 3–0-ra), és ezen eredmények alapján azzal is büszkélkedhetnek, hogy gólt sem kaptak még az idei kupasorozatban.

A Puskás AFC és a Mezőkövesd Zsóry FC a kupa mellett a bajnokságban is harcol egymással, ott a dobogó harmadik fokáért, és az éremcsatában jelenleg a kövesdiek állnak jobban, a nemzetközi kupaszereplést jelentő 3. helyet foglalják el, 3 ponttal megelőzve a felcsútiakat. A bajnokság mellett az MK-ban is lehet európai indulási jogot szerezni, a sorozat győztese vehet részt az Európa-ligában. Kérdés, hogy melyik csapatnak milyen céljai vannak egyik és másik sorozatban, kimondva vagy eltitkoltan.

Nem súlyoznak

A kövesdiek vezetőedzője, Kuttor Attila lapunk azon felvetésére, hogy most, amikor már egyre jobban körvonalazódik, hogy milyen úton juthatnának be a kupadöntőbe, foglalkoztatja-e őket a fináléba jutás, azt felelte, hogy nincs napirenden az a téma, hogy hány meccset kellene nyerni a döntőbe kerüléshez, mert mint mindig, így most is az a céljuk, hogy az éppen aktuális meccsen a legjobbat hozzák ki magukból, ez pedig ez alkalommal a Puskás elleni Magyar Kupa-negyeddöntő „odavágója”. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy volt-e, van-e valamilyen konkrét cél a csapat elé tűzve a Magyar Kupa-sorozatban, és ezzel kapcsolatban azt felelte a szakvezető, hogy mint minden fronton, így itt is szeretnék a lehető legtöbb győzelmet elérni, vagyis a lehető legtovább jutni.

A kövesdi trénert arról is megkérdeztük, hogy ha választani kellene az NB I.-es bajnoki bronzérem vagy a Magyar Kupa-győzelem közül, akkor melyiket mondaná, de Kuttor Attila erre is kitérő választ adott, azt felelte, hogy nem foglalkoznak azzal, hogy bármiben is súlyozzanak, a legjobb tudásuk szerint akarnak szerepelni mindkét sorozatban.

A dél-borsodi gárda szakvezetőjének azt is felvetettük, hogy a kupa eddigi meccsein a bajnokikon többnyire mellőzött labdarúgóknak adott bizonyítási lehetőséget, és érdeklődtünk arról, hogy ez most, az MK hajrájában, amikor már fajsúlyos gárda ellen kell meccselniük, változik-e. Kutor Attila erre azt felelte, hogy a szakmai stáb folyamatosan figyeli a játékosok állapotát, és azok játszanak majd Felcsúton, akikről azt látják, hogy a legjobb állapotban vannak.

Szerezni jó, kapni nem

Szóba hoztuk az edzőnek, hogy a hétvégi bajnokin, hazai pályán a Zalaegerszegi TE FC ellen pont nélkül maradtak (2–1-re kikaptak), és azt kérdeztük, hogy ez vet-e, vethetne-e bármilyen árnyékot a mostani meccsre.

– Ez egy ilyen mérkőzés volt, hiába passzoltunk jól hatszázszor, hiába rúgtunk huszonötször kapura, nem sikerült megszerezni a győzelmet annak ellenére, hogy mindent megtettünk ennek érdekében – mondta Kuttor Attila, aki arra a kérdésre, hogy mi a céljuk a Puskás elleni párharc során, így felelt: – Ugye ez egy oda-visszavágós kupamérkőzés, és ezzel összefüggésben vannak alaphelyzetek, hogy idegenben gólt szerezni jó, illetve az is jó, ha nem kapunk gólt. Az biztos, hogy sok mindenre kell felkészülni egy ilyen kétmeccses csata során.

Annyit sikerült megtudnunk Kuttor Attilától, hogy csapata keretéből Szeles biztosan nem játszhat, mert nincs olyan állapotban, hogy bevethető lenne, illetve az is kiderült, hogy a kövesdi gárda csak a meccs napján kel útra, a kétnapos túrát meghagyták a hétvégére, a szombati, kaposvári bajnokira utaznak el egy nappal korábban.

A keddi kupameccs fő kérdése az, hogy egyik és másik edző milyen erejű csapatot küld pályára. A Kövesd az eddigiek során a kupában tartalékos volt, ezzel szemben a Puskás a nyolcaddöntő első meccsén, az NB II.-es Békéscsaba vendégeként ütős, többségében a bajnoki mérkőzéseken rendre szerepet kapó labdarúgókat dobott csatába.


Várható kezdő

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Ryabenko – Eperjesi, Guzmics, Pillár, Vadnai – Meskhi – Pekár, Nagy D., Vajda – Jurina, Takács T.


Labdarúgás: Magyar Kupa

A labdarúgó Magyar negyeddöntőinek programja.

Első mérkőzések

Március 3. (kedd)

18.50: Puskás AFC (NB I) – Mezőkövesd Zsóry FC (NB I).

Március 4. (szerda)

14.30: Dorogi FC (NB II) – MTK Budapest (NB II),

18.00: Paksi FC (NB I) – Budapest Honvéd (NB I)

20.00: Zalaegerszegi TE FC (NB I) – Mol Fehérvár FC (NB I).

Visszavágók

Március 11. (szerda)

18.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Puskás AFC

18.00: MTK Budapest – Dorogi FC

18.00: Budapest Honvéd – Paksi FC

18.00: Mol Fehérvár FC – Zalaegerszegi TE FC.

(A borítóképen: Takács T. (sárga-kékben) eddig csak kupameccseken volt a kezdőcsapat tagja | Fotó: Vajda János)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!