tornász

2020.03.08. 17:00

Az egyik legsokoldalúbb

Csisztu Zsuzsára alighanem illik a sport polihisztor elnevezés.

Kolodzey Tamás

Forrás: MSÚSZ

Fotó: MSUSZ_Halmágyi Zsolt

Az egykori tornász bajnoknő műfajában szédületes karriert futott be. Sokszoros magyar mesterfokú bajnok, szerepelt Európa- és világbajnokságokon, sőt olimpikonként az 1988-as, szöuli játékokon nyolcadik lett.

Sok húron játszik

Doktori címet visel, hiszen itthon jogászi végzettséget szerzett, a nemzetközi kapcsolatokat és a televíziózást pedig az Egyesült Államokban tanulta, ennek következtében anyanyelvi szinten beszéli az angolt – az pedig már csak hab a tortán, hogy a Testnevelési Egyetemen sportmenedzseri diplomát is kapott.

A televízióba a legendás Vitray Tamás vitte, de a rádiózást is művelte, munkásságát fiatal kora ellenére számtalan kitüntetéssel ismerték el.

A kétgyermekes családanya tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak, első alelnöke a Magyar Sportújságírók Szövetségének és ugyancsak alelnöke a Nemzetközi Sportújságíró Szövetségnek.

Szinte minden területen otthonosan mozog: előad, konferál, műsort vezet, tolmácsol, vendégeket kalauzol és sokat tesz a nők minél szélesebb körű foglalkoztatása érdekében is.

(A borítóképen Csisztu Zsuzsa látható)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!