Az Év Sportolója Gála

2020.01.24. 14:00

Az úszóklasszis boldogsága

A hetvenéves világ­sztárt percekig állva ünnepelte a Nemzeti Színház közönsége.

Kolodzey Tamás

A földkerekség egyik legnagyobb sportegyénisége

Forrás: musz.hu

Fotó: MSUSZ_Halmágyi Zsolt

Az Év sportolója gála díszvendége Mark Spitz amerikai úszó volt. A kilencszeres olimpiai bajnok apai nagyszülei Magyarországról vándoroltak ki a tengerentúlra, és erről a napokban is megemlékezett.

Nagyjelenet

Az ötkarikás legenda díjátadó volt, és „véletlenül” éppen úszónak, a férfi egyéni kategória nyertesének adta át a porcelánserleget. Milák Kristófhoz intézett néhány mondatot, bizonyára arról is beszélt, hogy szeretné, ha a magyar reménység Tokióban felállna a dobogó legmagasabb fokára.

A világ egyik legismertebb és legnépszerűbb klasszisa – aki visszavonulása után a filmes és a reklámszakmában helyezkedett el – hatszáz néző előtt kapott szót, és nagy derültség közepette többek között ezt hangsúlyozta:

– Boldogan jöttem Budapestre, erre a nagyszerű ceremóniára. Különös boldogság fogott el akkor, amikor megtudtam, hogy nem kell úsznom, mert tudják, úsztam már életemben éppen eleget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!