Erőemelő-világbajnokság

2019.12.11. 11:00

A főszervező is indul, és világcsúcsot tervez

A diósgyőri stadion lesz a helyszíne a jövő esztendei erőemelő-világbajnokságnak.

Molnár István

Mészáros László

Forrás: ÉM-archívum

Egy hónappal ezelőtt írtuk meg az Észak-Magyarországban, hogy jövőre Miskolc lesz a házigazdája a WUAP szervezet erőemelő világbajnokságának. Az eseményt 2020. október 10. és 17. között bonyolítják le, mégpedig Diósgyőrben, a DVTK VIP termében, ahol majd a közönség számára mintegy 500 széket fognak elhelyezni. A vb-vel kapcsolatos tegnapi sajtótájékoztatón a főszervező, többszörös világbajnok Mészáros László elmondta: az előzetes tervek szerint 28 ország mintegy 1200 versenyzője mutatja majd meg a tudását, 21 korcsoportban. A jeles sportember – aki a magyar válogatott szövetségi kapitánya is egyben – hozzátette, több helyi erőemelő indulni fog a világbajnokságon, közte ő maga is, mégpedig az Open kategóriában, ahol megpróbálja majd megdönteni az aktuális világrekordot.

A májusi ob-n

A versenyzők számára különben a jövő májusi hazai ob lesz a kvalifikációs viadal. A tájékoztatón elhangzott, az érdeklődők olyan súlyokat fognak látni ,,mozogni„, amilyet egyetlen egy edzőteremben sem. A keddi sajtótájékoztatón részt vett Veres Pál, Miskolc polgármestere is, aki úgy fogalmazott, hogy a város teljes mellszélességgel segíti a világbajnokságot, miként önmagában a sportot, igyekszik jó kapcsolatot ápolni a város sportegyesületeivel, klubjaival. A város irányítója kiemelte, az erőemelő világbajnokság is egy jó marketinglehetőség arra, hogy a Miskolcra érkezők megismerjék, és jó hírét vigyék a megyeszékhelynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!