Aluinvent-DVTK

2019.11.28. 08:30

Valamennyire sikerült a visszavágás

Spanyol ellenfelét győzte le a diósgyőri női kosárlabdacsapat, hazai környezetben.

Berecz Csaba

A piros-fehérek fordulatokban gazdag és változatos mérkőzésen diadalmaskodtak

Fotó: Bujdos Tibor

A női kosárlabda Európa Kupa H-csoportjának 5. fordulójában az Aluinvent-DVTK együttese a spanyol Cadi La Seu gárdáját fogadta szerda este, a miskolci városi sportcsarnokban. A meccs mindkét csapat számára fontos volt, a kvartett 2., biztos továbbjutást jelentő helyéért folytatott harcban.

Mély rotációk

Magas szerkezetű csapattal kezdett a Diósgyőr, és ebben némi meglepetésre helyet kapott Skoric is, akinek az elmúlt napokban a térde rakoncátlankodott. A mérkőzés első gólját a vendégek szerezték, majd kétszeri hazai egyenlítés után, Goree találatát követően egy picit lefagyott az eredményjelző (6-4). Aztán amikor a saját palánkja alatt jól dolgozó fehér mezes hazai gárda támadásban is villant, Morrison centergóljával és Medgyessy duplájával, a 4. perc végén a vendég szakvezető kért időt (11-4). A pauza után a DVTK őrizte pár pontos előnyét, azzal együtt is, hogy mély rotációt alkalmazott a csapat vezetőedzője, Cziczás László: a 10. percben, Kiss A. pályára lépését követően már a teljes kezdőcsapat a kispadon ült (16-12). De a spanyol csapat is hasonló úton járt, a vendégeknél az első negyedben szintén tíz kosaras jutott szóhoz.

Előnyre változott

A második játékrész elején előbb Diaz, majd Puyol vágott be egy-egy triplát, aztán Nogic akciógólja következett, közben egy hazai büntető ért célba (17-20). A 15. percben már öt ponttal is vezetett a spanyol csapat (19-24), de amikor visszakerült a pályára a hazaiak alapcsapata, kivéve Medgyessyt, aki helyett Szűcs R. irányított, elkezdett csökkenni a különbség, ami előbb eltűnt, majd utóbbi játékos triplájával előnyre változott (29-26). Wiese hármasával egyenlítettek a vendégek, de aztán a jól játszó Walker-Kimbrough találata, majd Skoric szemfüles gólja adott okot a szurkolóknak tapsra (33-29). Ekkor spanyol időkérés jött, a negyed hajrája azonban a hazai gárdáé volt, Szűcs R. és Goree szerzett fontos találatokat (38-31).

Fordulás után

A harmadik menetet is jobban kezdte a kék mezes katalán gárda, Moore duplája, és Diaz triplája után (38-36) viszont Morrison és Skoric faultos kosara következett (44-36), Walker-Kimbrough középtávolijával pedig már tíz egység volt a csapatok között. A térfélcsere utáni játék mindkét oldalon sok faultot hozott, a vendégeknek lett meg hamarabb az öt, a 25. percben. A következő minutában Morrison ért el faultos találatot (51-40), de a vendégek nem adták fel, az odacsapkodós játékban rövid időt alatt nagyot faragtak a hátrányukból, és amikor Nogic a nagy messzeségből bevágott egy trojkát (51-49), hazai pauza jött, a 28. percben. Nem csak a DVTK, hanem a játékvezetők sem voltak topon ebben az időszakban, de jött a megbízható Walker-Kimbrough kosara, a negyed végén pedig Pusztai egyke büntetője (54-49).

A negyedik játékrészben Morrison centergólja után Pusztai előbb egy kétpontost, majd egy hármast húzott be, a 7-0-s nyitás után, a háromperces vendég gólképtelenség miatt spanyol időkérés következett (61-49). A rövid szünet után Moore és Gustavsson volt eredményes, majd Morrison a harmadik faultos kosarát jegyezte, aztán amikor utóbbi további két büntetőt is bevágott, kikérte második pauzáját a a vendégek szakvezetője (66-53). Öt perc volt ekkor hátra, és eldőlni látszott a meccs, de a hullámzó csapatjátékok ellenére az nem volt benne a mérkőzésben, hogy a fordított párosításban elszenvedett 22 pontos diósgyőri vereséget ,,visszaadják” a piros-fehérek. Ez utóbbi ugyan nem sikerült, a győzelem viszont összejött, ám ahhoz, hogy a Diósgyőr a csoportban a biztos továbbjutást jelentő 2. helyen végezzen, a jövő héten szerdán, a francia Basket Landes otthonában is nyernie kellene.

Jegyzőkönyv: Aluinvent-DVTK – Cadi La Seu (spanyol) 73–69 (16–12, 22–19, 16–18, 19–20)

Miskolc, 1000 néző. V.: Smiljanic (szerb), Panov (észak-macedóniai), Mustapic (horvát).

Aluinvent-DVTK: Medgyessy (4/3), WALKER-KIMBROGH (18/3), SKORIC (10), Goree (10), MORRISON (17). Csere: Pusztai (6/3), Zele (2), Szűcs R. (5/3), Kányási (-), Kiss A. (1). Vezetőedző: Cziczás László.

Cadi La Seu: Pena (4), Etxarri (4), WIESE (12/6), Bahi (-), MOORE (17). Csere: Pujol (9/3), Diaz (10/6), Gustavsson (6), Nogic (7/3), Pascua (-), Jorge (-). Vezetőedző: Bernat Canut Font.

Kipontozódott: Medgyessy a 36., Nogic a 37. percben.

Cziczás László: – Gratulálok az ellenfélnek, nagy meccsre késztettek minket. A csapatjátékunk nem volt igazi a mai napon, csak 13 asszisztunk volt, pedig legalább 20-nak lennie kellett volna. Nagy dolog, hogy ilyen játékkal is tudtunk nyerni, bízom benne, hogy játékban lesz előrelépés. Franciaországba is azért utazunk, hogy nyerjünk. Idehaza nem volt nagy különbség, reméljük, hogy most teljes kerettel sikerül az, ami akkor nem, és győzni tudtunk.

Bernat Canut Font: – Az első húsz percben nem a saját ritmusunkban játszottunk, sok labdát eladtunk. Nem csak ekkor, az egész meccsen sok volt az eladott labdánk, közel harminc. A meccs második felében valamelyest feljavultunk, harcosak voltunk, küzdöttünk az utolsó pillanatig, ennek köszönhetően sikerült 4 pontra csökkenteni a különbséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!