Aluinvent-DVTK

2019.11.25. 08:30

Újra a második helyen a DVTK

A harmadik negyedben döntötte a maga javára a meccset a Diósgyőr, a Csata ellen.

Berecz Csaba

Szoros csatában nyertek a piros-fehérek

Fotó: Kozma István

A női kosárlabda NB I. 8. fordulójában szombaton este rangadót rendeztek a miskolci városi sportcsarnokban, a meccs előtt a harmadik helyen álló Aluinvent-DVTK a második helyezett NKE-FCSM Csata gárdáját fogadta.

Pusztai pillanatai

Pusztai gyors kosarával indult meccs, majd a következő percben előbb egy középtávolit vágott be a magyar válogatott játékos, aztán két büntetőtől egyet értékesített (5-0). A hazaiak pár pontos előnyét a 6. percben Horváth B. tüntette el egy triplával (9-9). Nem sokkal később, döntetlen állást követően Morrison és Walker-Kimbrough szerzett rapid kosarat, ami arra késztette a vendégek edzőjét, hogy időt kérjen (15-11). 17-17-es állást követően, a negyed utolsó két percében a kispadról is egy többen jutottak szóhoz, közülük Zele volt az, aki ponterőt is hozott (23-21).

A második játékrész elején is Pusztai szerezte az első gólt, aztán Szűcs R. és Horváth B. ütközött össze úgy, hogy mindketten ápolásra szorultak, és le is kellett cserélni őket (nem is tudtak visszatérni már a pályára). A hazaiaknál Medgyessy jött be, a Csatánál Lelik lett a karmester. Innentől egy időn át a csapatok nem a védekezésben jeleskedtek, a kosártűzben a Diósgyőr volt valamivel eredményesebb, és amikor Walker-Kimbrough bevágott egy triplát, fővárosi pauza jött. Ekkor, vagyis 15:31-nél, több percen át állt a játék, mert a játékvezetők visszanézték a negyedben addig esett kosarakat, majd amikor ezzel végeztek, és az eredményjelzőn álló 38-30-as állást 36-30-ra módosították. A DVTK hiába dolgozott jól az ellenfél palánkja alatt, nem tudott meglépni ellenfelétől, Mányoky hármasa után hazai időkérés következett (39-37). A negyed utolsó gólját Pusztai szerezte, amivel három egység lett a felek között (45-42).

Fordulás után

A hosszú szünet után Morrison centergólt szerzett, a jól játszó Pusztai pedig egy triplát, de a vendégek, akiknek a kezdőjük, Horváth B. kivételével szinte egyfolytában pályán volt, tapadtak. A 25. percben azonban Walker-Kimbrough gyors egymásutánban kétszer is leindításos gólt ért el, ami után Csata időkérés következett (58-50). Ekkoriban már Goree is lényegesen többet mutatott, de mégis Morrison volt az, akinek a centertalálatával 10 pont lett a két csapat között. A 28. minutában Medgyessy is megszerezte az első kosarát a meccsen, ami hármas lett (65-52), és a védekezésben nagyot javuló DVTK tisztes távolságra került az ellenfelétől, a negyed végére (69-56).

Walker-Kimbrough a negyedik menetben is klasszis módon kosarazott, Morrison is igyekezett tartani vele a lépést, és az olló tovább nyílt. A 34. percben 77-61-nél kért időt a fővárosiak edzője, három minutával később pedig a hazai szakvezető, 77-67-nél, mert a diósgyőriek koncentrációja visszaesett. A piros-fehérek előnye a szünet után tovább olvadt, 74 másodperccel a vége előtt 83-79 volt az eredmény, úgyhogy újra hazai pauza jött. Az eredmény viszont már nem változott, a DVTK megnyerte az összecsapást, és ezzel a második helyre lépett előre, maga mögé húzva a Csatát.

Jegyzőkönyv: Aluinvent-DVTK – NKE-FCSM Csata 83-79 (23-21, 22-21, 24-14, 14-23)

Miskolc, 500 néző. V.: Ádám J., Goda, Balogh Gy.

Aluinvent-DVTK: Medgyessy (3/3), WALKER-KIMBROUGH (30/12), PUSZTAI (18/3), Goree (10), MORRISON (16). Csere: Zele (6), Szűcs R. (-), Skoric (-), Kányási (-), Kiss A. (-). Vezetőedző. Cziczás László.

NKE-FCSM Csata: Horváth B. (7/3), Lelik (8), Friskovec (9/3), GUSTAFSON (21/3), CANNON (20). Csere: Rabócz (3/3), Mányoky (7/3), Angyal (4). Vezetőedző: Tursics Krisztián.

Kipontozódott: Zele a 38. percben.

Cziczás László: – Szeretnénk gratulálni a Csata csapatának mindent ki kellett adni, hogy nyerni tudjunk. Ellenfelünk mára top együttesnek számít, és minden energiánkat mozgósítani kellett, hogy nyerni tudjunk. Nem tudtunk ezen a napon széles rotációval játszani, mert a Csata szinte végig a legjobb csapatával volt fent a pályán, és ugye 4-5 olyan játékosuk van, akik Magyarországon bármelyik csapatba beférnének. A meccs hullámzó volt, nem tudom pontosan, hogy a végén mi volt velünk, mi miatt volt az a mentális gyengeség, de igyekszünk kideríteni az okát, hogy legközelebb ne kelljen izgulni a végjátékban. Mert nem is tudom mi lett volna, ha két perccel tovább tart a meccs. De volt a csapatban ma jó egyéni teljesítmény, Walker-Kimbrough és Pusztai révén, és összességében rászolgáltunk a győzelemre, de ehhez vért kellett izzadnunk.

Tursics Krisztián: – Először is, gratulálok a DVTK-nak, a meccs összképét tekintve totálisan megérdemelt győzelmet arattak. Picit csalódott vagyok, nem az eredmény miatt, hiszen az szoros volt, de 16 eladott labdánk volt, és ez sok. Időnként nehezen tudtuk a védekezésünket megoldani, és támadójátékunk is nehezen működött. Horváth B. kiválása érzékenyen érintette a csapatot, hiszen az első számú irányítónk esett ki. A meccs végén, 17 pontos hátrányból feljöttünk, és csináltunk egy egál körüli meccset.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!