Szurkolók

2019.09.10. 11:00

Tovább tart az ultrák labdarúgóbojkottja

Fotó: Kozma István

Mint arról beszámoltunk: augusztus 26-án bojkottot hirdettek a szervezett szurkolói csoportok Diósgyőrben azért, mert elégedetlenek voltak az NB I.-es labdarúgócsapatnál zajló folyamatokkal, az eredményekkel.

Azóta a klubvezetés leváltotta Tajti József sportigazgatót, valamint Fernando Miguel Fernández Escribano vezetőedzőt, ugyanis a csapat a tabella utolsó helyére esett vissza. A spanyol tréner helyére Feczkó Tamás érkezett, illetve új labdarúgók is jöttek (Rui Pedro, Mirko Ivanovski) .

Az Ultras Diósgyőr mindezen lépéseket látva, válaszként vasárnap újabb bejegyzést tett közzé, amelyben többek között így fogalmaztak: „…Úgy tűnik az általunk megkongatott vészharang hangja elért a vezetőséghez, bízunk benne, hogy végre valós figyelmet kapnak a szurkolók… Ugyan az általunk kívánt teljes megtisztulás még mindig távoli, de változás szándéka látható, és talán újra lendületet, reményt adhat.”

A szurkolói közlemény szerint jelenleg csak szavak vannak, ami számukra kevés, mert ők eredményt és valódi focit várnak, és amennyiben ezek jönnek, akkor a tábor visszatér a lelátóra, de a szombati, ZTE elleni meccsen még nem.

DVTK változások

A labdarúgó NB I.-ben szereplő Diósgyőri VTK csapatának keretéhez csatlakozott a 29 éves bal oldali középpályás, Iszlai Bence, aki néhány napja a Mezőkövesd Zsóry FC gárdájánál bontott szerződést, és vált szabadon igazolhatóvá. Ugyanakkor az első csapat keretétől az NB III.-as DVTK tartalékhoz került át, és hétfőn már ott is edzett nemcsak az a két játékos, Mihajlovic és Osuman, akiket a múlt héten onnan vitt fel az NB I.-es gárda keretéhez az új szakvezető, Feczkó Tamás, hanem további négy labdarúgó, Ternován, Óvári, Juhar és Ndzoumou.

Ugyancsak a DVTK-val kapcsolatos hír, hogy szinte biztos, hogy távozik az eddigi akadémiai igazgató, Sütő Szilárd, aki a múlt héten kedden menesztett Fernando Miguel Fernández Escribano segítője is volt az első csapatnál, ugyanis az NB III. Keleti csoportjában szereplő Eger SE-nél bejelentették, hogy ő lesz ott a szakvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!