FIFA-gála

2019.09.29. 10:00

Messi, a félénk kisfiú

A napokban tartott milánói FIFA-gála részvevői számtalan érdekességet vehettek szemügyre.

Kolodzey Tamás

Lionel Messi

Forrás: AFP

Csurka Gergely, az Európai Úszószövetség (a LEN) sajtósa a Nemzeti Sportot tudósította a díjátadóról. Kollégánkat a vízilabda Bajnokok Ligája római időpont-egyeztetőjén értük el, és arra kértük, hogy meséljen egy sztorit a világszerte százmilliók által követett ceremóniáról.

Csak suttog

– A Scalában tartott ünnepség „kicsiben” olyan volt, mint nagyban az Oscar-gála – mondta a neves sportújságíró. – Bevonulás, zöld szőnyeg, fény, pompa, csillogás, divatbemutató, poénok, nevetés, szelfik. A legnagyobb sztárokra mindenki vadászik, de ők csak elvétve állnak meg. Az argentin nemzetiségű Lionel Messit, a Barcelona csatárát úgy hatan vették körül, amikor vonult. Testőrök, menedzserek és kommunikációs szakemberek kísérték. Nagy meglepetésemre egyszer csak megállt valamelyik kollégánál, aki spanyol lehetett, hiszen a gólvágó is ezen a nyelven duruzsolt neki. Messi a pályán szó szerint ficánkol, feltartóztathatatlan, amikor nyilatkozatot ad, akkor azonban szinte félénk kisfiú módjára viselkedik. Halkan beszél, forgatja a fejét, már-már szégyenlős.

Rájöttem, hogy valószínűleg azért suttog, hogy mások – például én is, aki hegyeztem a füleimet és odatartottam a diktafonomat – ne halljanak semmit, a kolléga, akit megtisztelt így védhette meg nyilatkozatának exkluzivitását.

Arra a kérdésre, hogy milyen volt a fogadás, ha úgy tetszik, a díszvacsora, Csurka Gergely ezt mondta:

– Erre a Scalával szembeni épületben került sor. Irdatlan mennyiségben volt minden, és életemben soha, sehol nem láttam még annyi fekete Mercedest, mint ott és akkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!