Tiszaújváros Warrior

2019.07.11. 09:30

Tíz komoly akadály az útban

Tircs Gergely legyőzhetetlen volt az első Tiszaújváros Warrioron.

Szűcs István

Tircs Gergely és Báncs Eszter

Fotó: Szűcs István

A 21. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét szerdai első, INNO-COMP Napjának első sportos programja rögtön egy abszolút újdonság, a Tiszaújváros Warrior ügyességi verseny volt. A hatalmas érdeklődéssel kísért esemény abszolút győztese a miskolci tűzoltóságot erősítő Tircs Gergely lett. A lakosság számára megrendezett futóeseményen 902-en gyűjtötték be a teljesítésért járó első tombolaszelvényt.

Egyenes ágon

A Tiszaújváros Warrior előfutamaira 26 sportember szerzett indulási jogot. A Bethlen Gábor utcán megépített versenypálya 10 nagyon komoly akadályból állt. A páros csaták tétje nem volt más, mint az egyebek mellett óriáscsúszdát, függeszkedőfolyosót, tűzoltólétrát, négyfalat, vizes medencét, zsákpakolást és kúszófolyosót is tartalmazó pálya minél gyorsabb leküzdése után a továbbjutás. A győztesek egyenes ágon jutottak tovább a legjobb 16 közé, míg a vesztesek abban reménykedhettek, hogy idejük a legjobb három között lesz, ami szintén továbbjutást ért. A második kör tétje már nem volt más, mint az, hogy a következő sorozatban újra rajthoz szólítsák a győzteseket. Az előcsatározások során 1:18 perccel legjobb időt elérő Tircs Gergely miskolci tűzoltó a legjobb nyolc közé is gond nélkül jutott be.

Az előfutamok és a döntő között a Nagyhét hagyományos lakossági programját, a futást tartották meg. A 2 km-es távot, melyet a hétvégi világkupa kerékpáros pályáján jelöltek ki a házigazda Tiszaújvárosi Triatlon Klub tagjai, a 902 tagú mezőnyben maga mögött hagyta jó néhány munkatársával Torma Péter, a nap névadó támogatójának, az Inno-Comp Kft.-nek az ügyvezetője is.

Két nő is

A legjobb nyolc férfi Warrior-indulót felvonultató folytatásban is feleződött a mezőny, egészen addig, amíg elérkeztek a legjobb kettőig. Az abszolút győztesnek így további 3 futamot kellett megnyernie. Első párban Tircs Gergely és kisebb sérülése ellenére a versenyt folytató Balla József csapott össze. Tircs Gergely 1:22 perccel jutott a legjobb négybe. A második párban Kapusi Zoltán és Kántor László csapott össze, nyert az előbbi versenyző. A harmadik csata résztvevői Bajnok László és Mészáros Szilveszter voltak, ahol Bajnok léphetett tovább. Utolsó párként Berkes Viktor és Juhász Ákos Zoltán mérkőzött meg egymással, utóbbi bizonyult a jobbnak. Az első elődöntőben Tircs Kapusinál is gyorsabban teljesített. A másik elődöntőbe Berkes Viktort és Bajnok Lászlót szólították, nyert Berkes, így ő lett a kihívója Tircs Gergelynek.

Az abszolút döntő előtt a legjobb két nő is összecsapott. Izgalmas perceket követően Báncs Eszter Brigitta nyert, és gazdagodott 50 ezer forintos ajándékutalvánnyal.

Berkes Viktor és Tircs Gergely mindent eldöntő összecsapása jelentette az utolsó és legizgalmasabb „meccset”. Az első Tiszaújváros Warrior győztese, és a 250 ezer forintos vásárlási utalvány birtokosa Tircs Gergely lett. A finálé fináléja után az Exathlon Hungary két döntőse, Mischinger Péter és Kása András csapott össze egymással. Kettejük győztese Tircs Gergellyel, vesztese Berkes Viktorral szupermeccselhetett. Nos, a remek napot kifogó Tircset Mischinger sem tudta megállítani. Berkes Viktor pedig Kása Andrásnál bizonyult jobbnak.

Megnyitották

A 21. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét hivatalos megnyitóünnepségét a Főtéren tartották meg, ahol Tiszaújváros nevében dr. Fülöp György alpolgármester, Márkus Gergely, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatója, Lehmann Tibor főszervező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője és Márkus Balázs, a Szervező Bizottság társelnöke köszöntötte az egybegyűlteket.

A 21. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét július 11-i, MERAXUS Napján 10 órakor kezdődik és 15 óráig tart a Tisza Média Kft. által szervezendő Pom-Pom gyermekrendezvény-sorozat. 15 órától a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal előtt sakk snellverseny várja a vállalkozó kedvűeket. A 2x5 perces mérkőzések résztvevői is megkapják a hétvégi sorsoláson értékes ajándékokat érő tombolaszelvényeket csakúgy, mint a 19 órakor induló 4 km-es kerékpározás résztvevői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!