Foci

2019.06.05. 11:00

Játék nélkül felkerült az Ózdi FC az NB III.-ba

Az észak-borsodi klub harmadosztályú lett, viszont új szakembert kell keresni.

Molnár István

Osztályozó nélkül az NB III.-ban az Ózdi FC

Fotó: Marosréti Ervin

A Magyar Labdarúgó-szövetség Versenyszervezési Osztálya kedden délelőtt elkészítette az NB III.-as osztályozók sorsolását, amelyen a megyei bajnokságok 2018/2019-es szezonjának győztesei vettek részt. A megyei bajnokok közül tizennégyen vállalták az NB III.-as szereplést, és a harmad­osztályban tíz hely kiadó számukra. Ennek megfelelően hat klub osztályozó nélkül került egy osztállyal feljebb, mellettük a négy osztályozó győztesei kezdik meg az NB III.-ban a következő idényt. Az osztályozók párosításai: Bicskei TC–Tatabánya SC, Tiszafüredi VSE–Debreceni VSC II, Hévíz SK–Balatonlellei SE, Békéscsaba 1912 Előre II–Kelen SC. Az első mérkőzéseket június 9-én, a visszavágókat 15-én rendezik meg. Osztályozó nélkül NB III.-ba jutó csapatok: FC Hatvan, Lipót Pékség SE, VLS Veszprém, Balassagyarmati VSE, Dabas-Gyón FC, Ózdi FC.

Ajánlat Kecskemétről

– Azt gondolom, a klub megérdemelte, hogy szerencsés legyen, szerintem mindenki örül annak, hogy nem kell osztályozós meccseket játszani – közölte lapunkkal Zoran Kuntic, aki a bajnoki címig vezette az ózdiakat. – Ezért a sikerért rengeteget tettek a játékosok és Gál László elnök, nem a véletlen műve, hogy a csapat 15 pontos előnnyel lett megyei bajnok.

Az Edelény elleni utolsó bajnoki után arról beszélt lapunkban a szakvezető, hogy ha NB III.-as lesz az ÓFC, akkor vélhetően marad Észak-Borsodban.

– Akkor még nem szerettem volna azt elmondani, hogy kaptam máshonnan ajánlatot – árulta el kedden Zoran Kuntic. – Olyan helyről, amely korábban szerepelt az NB I.-ben, és ahol jók a körülmények. Nem titok, Kecskemétről van szó. Azt már beszéltük Gál Lászlóval, hogy mivel szabadkai vagyok, nagyon messze volt Ózd, hosszú, fárasztó volt minden héten megtenni azt az utat. De még egyszer mondom: szívesen jöttem az ÓFC-hez, és örülök, hogy a csapat elérte a kitűzött célt.

Az ÓFC-nél tehát új edzőt kell keresni, aki – minden bizonnyal – a hónap végén kezdi el a csapattal a felkészülést, immáron a harmadik vonalra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!