Helyi sport

2018.10.31. 11:58

MVLC: Komolysággal a harmadikért

Miskolc - Szerdán 19.30-tól az UVSE a miskolci pólósok vendége a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában.

Miskolc - Szerdán 19.30-tól az UVSE a miskolci pólósok vendége a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában.

A sikeresen megvívott Magyar Kupa csoportselejtező után (a miskolciak a Ferencváros mögött másodikként jutottak tovább a szegedi négyesből a negyeddöntőbe) ismét a honi OB I-es pontvadászatban van dolga a PannErgy-MVLC férfi vízilabda csapatának.

Az együttes eddig két fordulón, két mérkőzésen van túl: előbb a Kaposvári VK-t látta vendégül dr. Sike József vezetőedző együttese, és Misicék biztosan, 14-9-re nyertek, majd a második fordulóban a Tatabánya ellen ugrottak medencébe Bedőék, szintén hazai környezetben, s ezt az összecsapást is hozták, mégpedig 13-5-re. A sorsolást és az erőviszonyokat ismerve a PannErgy-MVLC trénere már korábban kijelentette, hogy az első 5 fordulóban csakis a győzelem elfogadható (az újpestiek után majd a Vasas és a Debrecen következik a sorban).

Tisztelt Benedek

– Igen, így van, kötelező nyerni – mondta röviden dr. Sike József lapunknak. – Egy ilyen összecsapásnak azonban mindig van nehézsége, egészen addig, amíg nem hisszük el, hogy jobbak vagyunk, és ezt a tényt érvényesítenünk kell. Az Újpest nyílt sisakos vízilabdát játszik, a fiatal gyerekek mozgékonyak, viszont a test-test elleni küzdelmet kerülik, inkább zónáznak védekezésben. Az eddigi két eredményük figyelemre méltó, hiszen a Szolnok ellen a 7-13 dacára sokáig jól tartották magukat, aztán pedig Debrecenben egy jó meccsen csupán egy találattal maradtak alul. Egy további dolgot ne felejtsünk: edzőjük az a Benedek Tibor, akit a sportágban minden szegmensben óriási tisztelet övez, hiszen mind játékosként, mind edzőként rengeteget tett le arra a bizonyos asztalra. Mindent összevetve a céljaink miatt nagyon fontos a pontok megszerzése, csak mi veszíthetünk, az Újpest nem, így ennek megfelelő komolysággal kell hozzáállnunk ehhez a négyszer nyolc perchez.

A miskolciak a hét végi kupaselejtező után hétfőn este tartottak újra foglalkozást, kedden pedig kettőt is.


Adományátadás

Amint az ismert, hetekkel ezelőtt a klub gyűjtést indított egy miskolci kislány, Buncsák Margarita számára. Ennek során többek között árverezésre hirdették meg Nagy Ádám 9-es számú nemzeti válogatott dedikált sapkáját, amelyet a Berlinben megnyert Világkupán viselt. A befolyt adományt a mai meccsen adják át Margarita édesanyjának.


A csoport állása

1. Szolnoki Dózsa 2 2 – – 29-13 6

2. A-Híd OSC Újbuda 2 2 – – 38-9 6

3. PannErgy-MVLC 2 2 – – 27-14 6

4. Tatabánya 2 1 – 1 13-20 3

5. Debrecen 2 1 – 1 15-15 3

6. UVSE 2 – – 2 14-21 0

7. VasasPlaket 2 – – 2 12-33 0

8. Kaposvári VK 2 – – 2 12-35 0


[related-post post_id="4032995"]

[related-post post_id="4025670"]

[related-post post_id="4020654"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!