Helyi sport

2018.01.20. 09:17

MVLC: Tartalékolás szerdára? Dehogy!

Miskolc - Szombaton 19 órától Szentesen játssza évnyitó bajnokiját a miskolci póló­gárda.

Miskolc - Szombaton 19 órától Szentesen játssza évnyitó bajnokiját a miskolci póló­gárda.

Hosszú szünet után a hétvégén folytatódik a 2017/2018-as OB I-es férfi vízilabda-bajnokság alapszakasza. A megyei színeket képviselő PannErgy-Miskolci VLC együttese az őszi 9 találkozó alatt 16 pontot szerzett, amely jelenleg harmadik helyet ér a B csoportban. Persze a „meccstelenség” nem jelenti azt, hogy a csapat ne dolgozott volna, hiszen dr. Sike József vezetőedző a két ünnep között is medencébe vezényelte a játékosokat, majd az új esztendőben kedves meghívásnak tett eleget a társaság. Milicicék január 5. és 10. között a Bajnokok Ligájában szereplő Spandau vendégei voltak Berlinben.

A Vasasnál jártak

– Egy olyan csapatnál voltunk, amelyik a BL-ben, a csoportjában már legyőzte a Szolnokot és az Egert is… – kezdte dr. Sike József. – Klubvezetőnknek, Bachner Andrásnak megköszönték, hogy elutaztunk hozzájuk, hogy kiváló partnerek voltunk. Tartottunk nyolc közös tréninget, ebből négy volt egyben edzőmérkőzés. Igazából a gyakorlások a mi szempontunkból már a jövő szerdai, Ferencváros elleni Európa Kupa-elődöntő jegyében zajlottak, hiszen a Spandau, mint azt érzékeltettem, elég magas szintet képvisel.

A csapat csütörtökön újfent utazott, a fővárosba, a Vasashoz, ahol délelőtt – szintén – előkészületi mérkőzést vívtak.

– Kimondottan direkt mentünk Budapestre, hiszen a Vasas olyan stílusú gárda, mint a Szentes, főleg a centerek tekintetében van hasonlóság – árulta el mindezt dr. Sike József, akitől azt is megkérdeztük: a közelgő nemzetközi kupameccs miatt esetleg tartalékol-e a csapata a mai, 19 órakor kezdődő szentesi csatán? – Semmit nem tartalékolunk… A lényeg ugyanis: bármilyen helyezést érünk el az EK-ban, nem tudjuk megváltani a 2018/2019-es kupaindulásunkat, csak akkor, ha a bajnokságban minimum az ötödik helyet megszerezzük. Ezt tartjuk szem előtt.

Más kategória

A Szentessel tavaly október 10-én játszotta hazai meccsét a PannErgy-MVLC, és 12-5-re nyertek a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában megrendezett összecsapáson.

– Ez a mérkőzés a „kötelező győzelmek” kategóriájába tartozik, azzal együtt, hogy nagyon tiszteljük a szentesieket – nyilatkozta dr. Sike József. – Azért az eredményeik között vannak olyanok, amelyek figyelemre méltóak, ilyen az, amikor a Honvéd csak pár másodperccel a vége előtt tudta megszerezni ellenük a győztes találatot Szentesen, vagy a Bajnokok Ligája-szereplő Eger csupán 6-4-re volt képes nyerni náluk. Mindezt ismerve is most más kasztba tartozik a két csapat, s tudjuk, hogy nem lesz könnyű, de ezt érvényre kell juttatnunk.

Az MVLC-nél Nagy Ádám decemberben műtéten esett át, nem is volt a többiekkel Berlinben, de most már bevethető állapotban van. A miskolci pólósok majd vasárnap pihenőnapot kapnak, aztán hétfőn és kedden már – természetesen – a Ferencváros elleni EK-elődöntőre hangolódnak majd. Ezen csata helyszíne január 24-én 18.45-től Budapesten a Császár-Komjádi uszoda lesz, míg a visszavágót február 28-án, szerdán 19 órától rendezik Miskolcon.


Vízilabda: a tények

OB I, a B csoport állása

1. ZF-Eger 8 8 – – 101-43 24

2. A-Híd OSC Újbuda 9 7 – 2 103-56 21

3. PannErgy-Miskolci VLC 9 5 1 3 83-60 16

4. PVSK-Mecsek Füszért 9 4 1 4 78-72 13

5. Racionet Honvéd 9 4 1 4 72-74 13

6. Tatabánya 8 3 1 4 53-72 10

7. Metalcom Szentes 9 2 – 7 64-95 6

8. Contitech Szeged 9 – – 9 39-121 0

A Tatabánya – ZF Eger mérkőzést február 9-én rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!